Exclusieve buitenverblijven: dit zijn de mogelijkheden

Wanneer je je huis net dat extra beetje gezelligheid wilt geven, zou je eens kunnen kijken naar een exclusief buitenverblijf. Er zijn heel veel mooie houten verblijven die je de mogelijkheid bieden om het hele jaar door heerlijk van de natuur te kunnen genieten. Een buitenverblijf kan ontzettend gezellig zijn en door gebruik te maken van natuurlijke materialen en veel lichtinval houd je echt de connectie met de natuur. Het geeft veel uitstraling en zorgt ook voor de nodige rust in onze al vaak drukke levens. Hoe je dit buitenverblijf precies wilt vormgeven is helemaal aan je zelf. Je kunt gaan voor een standaard versie, maar kunt ook een verblijf laten maken dat helemaal bij je wensen aansluit.

Exclusieve buitenverblijven: dit zijn de mogelijkheden

Het perfecte buitenverblijf

Een buitenverblijf kan op veel verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo kan een veranda of serre als buitenverblijf gebouwd worden, maar kun je ook een tuinhuis of schuur als buitenverblijf laten bouwen. Het is dus maar net wat je zelf graag wilt. Je kunt kiezen voor een buitenverblijf welke vast zit aan je huis, maar ook voor een buitenverblijf die er los van staat. Door voor een losse schuur of een los tuinhuis te gaan, realiseer je wat extra privacy. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn als je jonge kinderen hebt en je bezoek tot laat in de avond blijft hangen. Wat je wensen ook zijn, er is zo ontzettend veel mogelijk dat je altijd wel iets kunt bouwen wat perfect is voor jou.

Standaard buitenverblijf

Je kunt gaan voor een houten bijgebouw, maar je kunt ook gewoon een veranda van steen aan je huis aanbouwen. Er zijn veel opties en dan is het maar net wat het beste bij de stijl van je huis past. Je kunt ook een combinatie van hout en steen kiezen en zo een moderne, maar toch stoere look creëren. Het is mogelijk om een standaard buitenverblijf te laten maken. Deze zijn vaak in korte tijd te realiseren en geeft je de mogelijkheid om binnen de kortste keren al in je nieuwe buitenverblijf te zitten. Je kunt daarbij wel wijzigingen doorvoeren als er bepaalde zaken als het op afmeting en kleuren aankomt die je kunt aanpassen.    

Maatwerk buitenverblijf

Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een buitenverblijf te gaan die helemaal is afgestemd op jouw wensen en voorkeuren. Deze is dan helemaal op maat gemaakt en kun je bijvoorbeeld door een architect laten ontwerpen. Als je zelf handig bent, kun je dit natuurlijk ook zelf doen en hierop al wat geld besparen. Het handige aan maatwerk is dat je het helemaal tot in de details naar je eigen hand kunt zetten. Je kunt hierbij nadenken of hoe groot je het verblijf wilt laten maken, welke materialen er voor gebruikt moeten worden en welke kleur of kleuren gebruikt moeten worden. Daarnaast kun je ook kiezen waar en hoeveel ramen er geplaatst worden en ook als het op deuren en wanden aankomt heb je een ruime keuze.

Houten buitenverblijf van douglashout

Als je voor een houten buitenverblijf gaat, zorg dan dat je met een bedrijf in zee gaat dat hout gebruikt dat lang goed blijft. Douglashout is hier bijvoorbeeld uitermate geschikt voor. Dit hout kan onbehandeld blijven en kan daardoor ruim 10 tot 15 jaar mooi blijven. Het is ook mogelijk om het douglas hout wel te behandelden. Wanneer dit goed gedaan wordt, zal dit hout jarenlang prachtig blijven en zal je geruime tijd kunnen genieten van je prachtige buitenverblijf. Het is dus maar net wat je zelf wilt en wat je het mooiste vindt. Door de verschillende soorten hout met elkaar te vergelijken, kom je vanzelf uit bij het type dat jij het mooiste vindt passen bij jouw huis.

Vergelijk firma’s in buitenverblijven    

Voor je overgaat tot de keuze voor een bedrijf dat je buitenverblijf moet realiseren, kun je het beste de verschillende bedrijven met elkaar vergelijken. Het kan namelijk per bedrijf nogal verschillen wat de kosten voor een buitenverblijf zijn. Door te vergelijken heb je uiteindelijk de beste deal voor de scherpste prijs. Bij sommige firma’s kun je hiervoor een afspraak maken, bij anderen kun je gewoon online een offerte opvragen. Zodra je een firma gekozen hebt, wordt het tijd voor de schets van het verblijf. Zodra deze door jou goedgekeurd is, kan de productiefase aanvang nemen. Het hangt af van het type buitenverblijf dat je kiest, hoe lang dit kan duren. Dit kan de firma zelf het beste aangeven.

De binnenkant ontwerpen

Als je weet hoe het buitenste gedeelte van het buitenverblijf eruit moet komen te zien, is vervolgens de binnenkant aan de beurt. Wat wil je precies dat er in het verblijf aanwezig is en hoe wil je deze indelen? Wil je graag een keukenblok erin plaatsen met bijvoorbeeld een kamado barbecue, of wil je er een soort wellness van maken. Door alvast op een rijtje te zetten wat je graag in het buitenverblijf wilt hebben, gaat dit weer sneller bij de ontwerper om. Wanneer je precies weet wat je wilt, kan de architect hiermee aan de slag en zo jouw droom buitenverblijf realiseren in een 3D schets. Zo kun je alvast bekijken wat je later tot je beschikking zal hebben. 

Screens of glazen deuren 

Om je buitenverblijf af te sluiten, zijn er ook verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen om het open te laten en vervolgens met behulp van screens af te sluiten. Deze screens zijn met de hand te sluiten, maar je kunt ook voor de luxere variant gaan en door op een knopje te drukken deze naar beneden te doen. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor glazen deuren. Deze geven je toch de nodige lichtinval, behouden het gevoel van buiten, maar kunnen toch voor de nodige warmte zorgen in de koudere wintermaanden. Zo kun je altijd buiten zitten en het toch lekker warm hebben.

Warmtebron installeren

Om je buitenverblijf helemaal winter en kou proof te maken, zou je ook nog eens aan een warmtebron kunnen denken. Je zou bijvoorbeeld een kachel kunnen laten plaatsen. Er zijn talloze mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een elektrische kachel. Deze is het makkelijkst aan te krijgen. Een houtkachel is ook een optie al heb je hier wel hout voor nodig natuurlijk en is deze wat moeilijker aan te krijgen. Wil je het simpel houden? Kies dan voor heaters. Deze heb je in kleinere versies die je op kunt hangen of een grotere terrasheater die je eenvoudig kunt verplaatsen. 

Extra mogelijkheden: jouw unieke buitenverblijf

Kortom, als je een mooi buitenverblijf wilt, zijn er heel veel mogelijkheden. Het is dan maar net wat jij graag wilt dat erin zit en hoe deze eruit komt te zien. Het is daarbij ook verstandig te kijken wat er in je tuin past. Het is mooi om een groot buitenverblijf te hebben, maar als dit niet in je tuin past, dan wordt het een beetje lastig. Hoe dan ook, een buitenverblijf geeft wat extra’s aan je huis. Niet alleen als het op de waarde aankomt, maar ook op de gezelligheid en sfeer die het huis uitademt. De natuur geeft rust en met een buitenverblijf kun je daar heerlijk van genieten.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]