Dit wist jij nog niet over verhuisbedrijven

Ieder mens verhuist in zijn leven een aantal keren. Sommige mensen verhuizen eens in de paar jaar, anderen maar een enkele keer in hun hele leven. Maar hoe vaak je ook verhuist, vaak krijg je met een verhuisbedrijf te maken als je wilt verkassen. Maar er zijn vast dingen over verhuisbedrijven die je nog niet wist. Een verhuisbedrijf is namelijk niet zomaar een bedrijf dat je spullen van A naar B brengt. Ze doen veel meer.

De verhuizing naar het buitenland

Grote internationale verhuisbedrijven regelen niet alleen een verhuizing binnen Nederland. Ze helpen je ook als je gaat emigreren. Als je eindelijk de stap zet om een bed & breakfast in Spanje of een camping in Frankrijk te gaan runnen dan moeten je persoonlijke spullen natuurlijk worden verhuisd. Daarvoor kun je een beroep doen op een professioneel verhuisbedrijf. Zelf hoef je dan alleen je persoonlijke spullen mee te nemen en kleding voor de eerste dagen. Vervolgens is het rustig afwachten tot de vrachtwagens van het verhuisbedrijf bij je voorrijden. 

Extra aandacht bij een seniorenverhuizing

Wanneer een oudere gaat verhuizen is dat vaak een emotionele gebeurtenis. Soms is de verhuizing noodzakelijk omdat zelfstandig wonen niet meer gaat. Soms is het gewoon wenselijk om het grote huis waar de oudere ooit met het gezin woonde te verlaten en te kiezen voor het comfort van een gelijkvloers appartement met extra services waar een beroep op kan worden gedaan. Een oudere die gaat verhuizen heeft vaak net wat meer hulp en aandacht nodig. Een verhuisbedrijf kan hiervoor extra service bieden, zoals helpen met inpakken en alles net wat rustiger aan doen dan bij een ‘gewone’ verhuizing. 

Kies voor een verhuisbedrijf in de buurt

Als je gaat verhuizen is het handig om te kiezen voor een verhuisbedrijf bij jou in de buurt. De kosten voor de verhuizing zijn namelijk voor een deel gebaseerd op het aantal te rijden kilometers. Het is dan ook erg handig om een verhuisbedrijf in Sittard te zoeken als je in Limburg woont en een verhuisbedrijf in Rotterdam als je in de Randstad zit. Vrijwel alle verhuisbedrijven verhuizen landelijk, dat wil zeggen dat het niet uitmaakt als je naar de andere kant van het land verhuist. 

Je spullen zijn verzekerd tijdens de verhuizing

Als je voor je verhuizing kiest voor een erkende verhuizer dan zijn je spullen tijdens het transport verzekerd. Als de verhuizers die dure spiegel laten vallen, of als tijdens het transport je bank beschadigd raakt dan kun je deze schade vergoed krijgen. Vaak geldt er wel een eigen risico, omdat er bij een verhuizing nu eenmaal altijd wat mis kan gaan. Dat risico neem je als je je spullen laat verplaatsen. Maar als je waardevolle spullen hebt is het verstandig om in zee te gaan met een erkend verhuisbedrijf om kosten bij schade te voorkomen. 

Je kunt je spullen ook laten opslaan

Veel verhuisbedrijven kunnen ook zorgen voor opslag van je inboedel. Dit is reuze handig als je bijvoorbeeld voor langere tijd naar het buitenland gaat of tijdelijk geen eigen woonruimte hebt. Je spullen worden in een box opgeslagen waar je als je wilt wel gewoon bij kunt. Je kunt bijvoorbeeld spullen uit de inboedel halen die je nodig hebt, of bij het wisselen van de seizoenen je garderobe omwisselen. Een box huren kan voor enkele maanden maar ook voor een jaar of langer. Je spullen zijn veilig opgeslagen, alleen jij en de beheerder van de opslag kunnen erbij. 

Extra service van verhuisbedrijven

Verhuisbedrijven bieden vaak extra service behalve het verhuizen van je spullen. Zo kun je tegen meerprijs ook grote meubels zoals bedden en kasten laten demonteren en in het nieuwe huis weer in elkaar laten zetten. Ook kunnen verhuizers lampen en decoraties verwijderen en weer ophangen. Je kunt je inboedel laten inpakken en uitpakken als je daar zelf geen zin in hebt of als je er niet toe in staat bent vanwege je leeftijd of een aandoening. Voor deze extra service betaal je uiteraard, maar het kan wel een hoop stress schelen. Het is wel belangrijk om je wensen direct kenbaar te maken als je in contact komt met een verhuisbedrijf. Zo kunnen ze je een passende offerte aanbieden en is voor de verhuizers duidelijk wat er van ze verwacht wordt op de dag van de verhuizing.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]