Geef je tuin wat kleur: volop tips!

In deze tijd is het bijna opmerkelijk te noemen wanneer iemand een zeer kleurrijke tuin heeft. We zien veel strakke tuinen met bijpassende primaire kleuren als zwart, wit en grijs. Maar, er zijn ook tuinen waar dit anders is. Deze kleurrijke tuinen zie je hedendaags niet vaak meer. In deze blog vertellen we je hoe je een kleurrijke tuin creëert. 

De accentkleur bij bovenstaande kleuren, is vaak groen. Dit zie je terug in de beplanting. Het gras, de bladeren aan bomen en struiken. Ook zien we veel witte bloemen in groene borders, zoals een witte hortensia met groen blad. 

Kleurrijke tuin tips

Kies je kleur

Voordat je begint met het aanbrengen van kleur in je tuin, is het goed om te weten welke gemoedstoestand bepaalde kleuren naar boven halen. Denk hierbij aan mysterieus paars, rustgevend blauw en helder groen. Kleuren als geel, rood en oranje brengen warmte en een instant summer feeling. Ze doen je denken aan de zon.

Wit, in combinatie met zandkleuren geeft je een echt rustige Ibiza sfeer. Donkere kleuren als grijs en zwart zorgen voor een moderne en strakke uitstraling.

Er zijn diverse manieren waarop je kleur in je tuin kan brengen. Een simpele aanpassing kan zijn om te kiezen voor gekleurde tuinmeubelen. Dit geeft meteen een accent in de tuin. Een andere toepassing is het verven van je buitenmuren. Wanneer deze een basiskleur hebben, wordt dit direct in de gehele tuin overgenomen. 

Beplanting

Ook is er met beplanting een hele hoop te doen. Denk eens aan een klimplanten wand. Dit kan natuurlijk met klimop, maar kies eens voor diverse verschillende planten als grassen en werk met verschillende kleuren en structuren. Zo wordt het een bont gezelschap op een hele toffe muur. Ook bomen en struiken in bloei geven prachtige kleuren. De eerder genoemde hortensia is er naast wit, in diverse andere kleuren. Lichtblauw, paars en roze. Zo’n leuke variatie staat als een verrassing in de tuin.

Pink passion

Een nieuwe hippe kleur in de tuinwereld is roze. Een uniek item in deze kleur is een bloesemboom. Deze prachtige boom met witroze blaadjes brengen een rustgevend en sereen gevoel. Ook geeft de kleur roze een lief en rustige look and feel in je tuin.

Voor de finishing touch in de tuin zijn er de tuinmeubelen en accessoires. Wanneer een roze tuinmeubelen wat te heftig zijn, kun je ook kiezen voor andere kleuren en stijlen in dezelfde sfeer. Het afstylen van je loungeset van Kees Smit kan met fleurige kussens en plaids. De overige decoratie houdt je in dezelfde lieflijke tinten. Zo creëer je een pink pastel look in je tuin.