Gezellige accessoires: 5x Interieur Tips

In de herfst en in de winter breng je meer tijd in huis door. Dat zijn dan ook ideale seizoenen om het thuis gezellig te maken. Er zijn allerlei manieren om dat te realiseren, zoals met het aanschaffen van verschillende accessoires. Het voordeel is dat je niet veel geld hoeft uit te geven om het in huis extra knus te maken. Er zijn voor elk budget verschillende accessoires beschikbaar. Bekijk onderstaande tips maar eens en kom gezellig de winter door.

Gezellige accessoires: 5x Interieur Tips

Warmte: verwarming, kachel of een dekentje

Warmte is te associëren met gezelligheid en een knus gevoel. Nu kan je de verwarming hoger zetten, maar dat creëert geen extra gezelligheid. Dat doet een plaid wel, waar je heerlijk op de bank onder kruipt. Bovendien is een plaid een accessoire dat ook als decoratie dient als je er geen gebruik van maakt. Bijvoorbeeld door het nonchalant over de rand van de bank heen te draperen.

Kaarsen: voor een knus gevoel

Als er een accessoire is die extra gezelligheid en sfeer in je huis brengt, dan is het wel een kaars. Vooral als je meerdere kaarsen met elkaar combineert. Bijvoorbeeld op een mooie schaal op het dressoir of op de salontafel. Kies dan voor kaarsen van verschillende formaten en vormen. Hoogteverschil in een set met kaarsen zorgen voor een extra mooie aanblik. Kaarsen, maar ook waxinelichtjes zijn echte sfeermakers in huis.

Sfeervolle verlichting: dimbaar of niet?

Het is in deze tijd van het jaar al vroeg donker en dat blijft ook nog wel even zo. Wil je het extra gezellig in huis maken, kies dan voor sfeervolle verlichting. Bijvoorbeeld in de vorm van een sierlijke tafellamp of een decoratieve hanglamp. Een vloerlamp die naast je bank of naast een kast staat, biedt ook de mogelijkheid om gezellige verlichting in huis te creëren. Het is voor een extra knus effect aan te raden om voor een lichtbron te kiezen die een warm licht uitstraalt.

Kamerplanten: meer groen, meer gezelligheid

Planten hebben natuurlijk een natuurlijke look en brengen sfeer en gezelligheid in huis. Je kan ervoor kiezen om een grote plant te combineren met kleine plantjes. Zo is het ook mogelijk om het gezellig te maken met een bos bloemen op tafel. Of maak zelf een herfststuk die je een prominente plek in de woonkamer geeft. Vlak voor kerst is het dan tijd om een mooi gevuld kerststuk te creëren.