Gietvloer aanbrengen: mogelijkheden in huis

Een gietvloer: kies voor de voordelen van gietvloeren. Nooit meer koude voeten met vloerverwarming en zelfs aan te leggen over een bestaande vloer heen. Bovendien heeft een gietvloer geen naden, waardoor de vloer eenvoudig schoon blijft. Tot zover de voordelen van dit type vloer voor in jouw huis. In dit artikel bekijken we de mogelijkheden voor een gietvloer in verschillende ruimtes in huis én waar jij rekening mee moet houden bij het aanbrengen van een gietvloer in deze ruimte. Ook kun je qua stijl nog veel kanten op: zo tover jij jouw woonkamer, keuken of badkamer om tot een adembenemende ruimte.

Woonkamer gietvloer inspiratie

Gietvloer: in iedere interieurstijl

Je kunt met de stijl van een gietvloer tegenwoordig alle kanten op. Traditioneel vond je de meeste gietvloeren in een modern interieur, maar tegenwoordig heb je ook gietvloeren voor landelijke, eclectische, scandinavische, industriële of vintage interieurs. Wanneer jij nadenkt over het laten aanbrengen van een gietvloer is het belangrijk om vooraf de gewenste stijl van jouw interieur te bepalen en vervolgens een kleur en materiaal te kiezen dat hierbij past.

Gietvloer woonkamer inspiratie

Gietvloer: het juiste materiaal voor iedere ruimte

De ruimte waar de gietvloer komt te liggen bepaalt ook de eigenschappen waar de vloer aan moet voldoen. Zo is een cementgebonden gietvloer bijvoorbeeld niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers. In dit geval is een PU-gietvloer een slimmere keuze. Door het kiezen van de juiste materialen voor de eigenschappen van de ruimte voorkom je problemen en beschadigingen, zodat je het langst kunt genieten van de vloer. Elke gietvloer specialist heeft eigen materialen, waardoor de juiste inlichtingen inwinnen cruciaal is voor een perfect resultaat: een strakke, volledig naadloze gietvloer.

Badkamer gietvloer inspiratie

Onder de gietvloer: wel of geen vloerverwarming?

Ook de keuze voor vloerverwarming verandert de keuzemogelijkheden in materialen. Door het leggen van vloerverwarming zorg je ervoor dat je nooit koude voeten hebt. Zeker wanneer je vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming. Je hebt dan ook geen last meer van radiatoren die eigenlijk net in de weg zitten. Bij de keuze voor vloerverwarming onder een gietvloer is een PU-gietvloer het meest geschikt. Deze gietvloer is gemaakt van kunststof, en heeft de elastische eigenschappen. Daardoor zet de vloer uit wanneer nodig, zonder dat er scheurtjes in de gietvloer komen. Dit is dan ook een van de slimme gevolgen van jarenlange doorontwikkeling, met steeds betere materialen tot gevolg.

Keuken gietvloer inspiratie betonlook

Gietvloer aanbrengen: de voorbereiding

Nu je hebt besloten om voor een nieuwe gietvloer te gaan is de voorbereiding natuurlijk erg belangrijk. In sommige situaties moet de oude vloer verwijderd worden, terwijl in andere situaties de gietvloer over de bestaande vloer aangebracht kan worden. Wanneer je kiest voor vloerverwarming onder de gietvloer zal deze ook ingefreesd moeten worden. Bepaal in samenspraak met de specialist welke stappen jij ter voorbereiding moet ondernemen.

Slaapkamer gietvloer inspiratie

Uitgelicht: DRT Gietvloeren

Of je nu op zoek bent naar een design gietvloer voor thuis, op kantoor of in de zorg. Je kunt bij DRT Gietvloeren al sinds 1983 terecht voor naadloze vloeren. In deze periode heeft het bedrijf zich doorontwikkeld, met nu tal van verschillende kleuren en materialen. Door deze ruime keuzemogelijkheden én ervaring met gietvloeren vind je bij DRT hetgeen dat je zoekt. Om een beeld te krijgen van de mogelijkheden kun je terecht in één van de drie showrooms in Nederland en België. Je vindt de showrooms in ‘s Hertogenbosch, Antwerpen en als shop-in-shop bij Cilo in Zutphen. Ervaar zelf de rust, ruimte en ruimtelijkheid die een gietvloer aan jouw interieur kan geven. Vervolgens kun jij uitpakken met de juiste stijlvolle meubels en woonaccessoires om het geheel af te maken.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]