Zijn gietvloeren geschikt voor jou?

Ontzettend veel mensen kiezen tegenwoordig voor gietvloeren in huis. De gietvloer is een type vloer dat gegoten kan worden. Hierdoor is de vloer relatief snel aan te leggen ten opzichte van andere soorten vloeren. Echter, is dit lang niet het enige voordeel van deze vloer. De gietvloeren hebben ontzettend veel gunstige eigenschappen. Zelfs in bedrijfspanden wordt er steeds vaker voor dit type vloer gekozen.

Gietvloer

De uitstraling van de gietvloeren

Gietvloeren zijn er in ontzettend veel verschillende uitstralingen. Zo zijn de vloeren in iedere kleur verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel een gietvloer die perfect aansluit op jouw woning. Op het moment is de betonlook gietvloer onwijs populair. Echter, zijn er nog veel meer mogelijkheden.

De gietvloer is een vloer zonder naden. Dat is niet alleen fijn als je een liefhebber bent van deze uitstraling, maar heeft ook een betere hygiëne als voordeel. Kies je bijvoorbeeld voor een tegelvloer, dan kunnen bacteriën zich ophopen in de naden van de vloer. Dat is bij een gietvloer dus niet het geval.

Gietvloeren zijn zeer eenvoudig te reinigen

Gietvloeren zijn goed bestand tegen vocht en bevatten dus geen naden. Daarnaast heeft de vloer geen reliëf. Al deze eigenschappen zorgen er samen voor dat de vloer ontzettend gemakkelijk schoon te maken is. Een bezem of stofzuiger is vaak al voldoende. Daarnaast dien je de vloer eens in de zoveel tijd te dweilen. Het schoonmaken is echter altijd zo gebeurd. Ook dat is dus een zeer belangrijke reden om een gietvloer in je woning te laten plaatsen.

Gietvloeren kunnen ontzettend goed tegen een stootje

Bij een gietvloer hoef je niet snel bang te zijn voor beschadigingen. De vloeren zijn om te beginnen vrij hard. Daarnaast is de vloer echter ook nog een klein beetje flexibel. Dit zorgt ervoor dat het materiaal stootvast is. Bovendien loopt de vloer hierdoor ook prettiger dan een erg harde vloer. Heb je kinderen in huis of fitness je thuis? Dan kan het erg prettig zijn om een vloer te hebben die goed tegen een stootje kan. Dit is ook een van de redenen dat dit type vloer veel terug te vinden is in panden van industriële bedrijven.

Overweeg ook eens een beton cire vloer

Als je fan bent van de uitstraling van de gietvloer, dan kun je ook een beton cire vloer overwegen. Deze vloer heeft veel eigenschappen gemeen met de gietvloer. Echter, is de beton cire vloer niet zo flexibel en wordt hij op een andere manier gelegd. De beton cire vloer wordt namelijk helemaal uitgevlakt met de hand door een vakman. Beton cire heeft als voordeel dat het ook op wanden kan worden aangebracht. Zo is het mogelijk om de wanden en het plafond in een ruimte op dezelfde manier aan te kleden.

Zowel de beton cire vloer als de gietvloer zijn zeer geschikt voor in een woning. Welke vloer voor jou de betere keuze is, is afhankelijk van de eigenschappen die je in een vloer zoekt. Zoek je een stootvaste vloer of heb je liever dat de wand dezelfde uitstraling kan krijgen als de vloer?

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]