Goede sloten kiezen: zo voorkom je inbraken

Een deurslot heeft natuurlijk maar 1 doel en dat is ongewenste gasten buiten laten. Je wilt je persoonlijke bezittingen graag beschermen tegen eventuele indringers en dan is het belangrijk dat je goede sloten in je deuren hebt. Er zijn heel veel verschillende sloten waar je uit kunt kiezen en daardoor is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog weer te zien. De sloten verschillen van elkaar in materiaal, draairichting en ook het soort deur waar het in past. De meeste sloten zijn volgens het cilinderslot systeem ontworpen. De sleutelbedienende cilinder maakt het slot open. Er zijn 2 type sloten en dat zijn de hoofdsloten en de bijzetsloten. Het hoofdslot is het centrale slot en is een op zichzelf staand sluitwerk. Een bijzetslot is een extra beveiliging.

Goede sloten kiezen: zo voorkom je inbraken

Goede veiligheidssloten benadelen inbrekers

Als het op de verdediging en veiligheid van je woning aankomt, zijn sloten zeer noodzakelijk. Door te kiezen voor een veiligheidsslot, heb je een goed deurslot wat voor inbrekers moeilijk te openen is. Zo maak je het ze eenvoudig moeilijk om binnen in je huis te komen. Zo’n slot is gemaakt van een zo stevig mogelijk materiaal. De voorplaat zorgt ervoor dat het slot niet goed door te boren is. Daarnaast zitten er in de nachtschoot geharde stalen stiften. Deze helpen te voorkomen dat je slot doorgezaagd wordt. Er is ook een extra beveiliging aangebracht. Dit is een blokkeerplaat voor het nachtschoot. Deze voorkomt dat dit niet doorgedrukt kan worden.

Insteekslot en een oplegslot

Het meest voorkomende slot is een insteekslot. Deze heeft een cilinderslot binnenin en aan de zijkant gaat deze in de sluitplaat. Het oplegslot is niet heel veel meer te zien. Dit is vooral bij oudere woningen nog aanwezig. De binnen en buiten cilinder werken samen om de sleutel om te kunnen draaien. Dit is een verouderd slot en er wordt aangeraden deze op den duur te laten vervangen. Doordat de sloten vernieuwen worden inbrekers slimmer en worden sloten weer aangepast. Dit is een vicieuze cirkel die maar door blijft gaan.

SKG-sterren geeft veiligheid aan

Als het op de sloten voor je huis aankomt, verschilt het of je een slot voor je binnen- of buitendeur nodig bent. Een binnendeur slot is vaak eenvoudiger waar een buitendeur slot iets geavanceerder is. Om een buitendeur open te breken is zwaar inbraakmateriaal nodig, waar dit bij een binnendeur niet nodig is. Door te kijken naar de SKG-sterren weet je precies hoe veilig het slot daadwerkelijk is. De sterren geven aan hoe lang een inbreker erover doet om het slot open te krijgen. Voor je een nieuwe slot koopt, is het belangrijk te kijken of je een linksdraaiende of rechtsdraaiende deur hebt. Het slot wat je voor beide deuren nodig hebt, verschilt namelijk.

Extra maatregelen tegen inbraak    

Een extra beveiliging om inbraken te voorkomen, is het plaatsen van dievenklauwen. De buitendeur kan hiermee extra beveiligd worden. Deze dievenklauwen plaats je bij de scharnieren. Op deze manier kan een dief wel scharnierpennen weghalen, maar is het niet mogelijk om de deur eruit te krijgen. Wil je je deur nog extra beveiligen? Kies dan voor extra sloten. Door een insteekgrendel of inboorgrendel te te plaatsen kun je voorkomen dat de deur makkelijk open gemaakt wordt. Hier heb je gewoon een sleutel nodig om deze van het slot te halen. Dit is naast het gewone slot de manier om jezelf tegen inbrekers te beveiligen.

Zet een specialist in

Wanneer je je oude sloten wilt vervangen of inbraakbeveiliging wilt laten plaatsen, kun je hiervoor het beste een goede slotenmaker inschakelen. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in het veilig maken van je huis en weten precies welke sloten ze moeten gebruiken om je huis zo veilig mogelijk te maken. Door de verschillende firma’s met elkaar te vergelijken, kom je vanzelf bij de slotenmaker terecht met de beste voorwaarden en prijzen. Bekijk daarnaast ook de reputatie van het bedrijf even online. Zo weet je wat voor vlees je in de kuip hebt en of de firma echt betrouwbaar is. Voor de veiligheid van je huis is het wel belangrijk dat de firma die je helpt te vertrouwen is.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]