Hét perfecte bureau voor gamers: zo vind jij jouw gamebureau

Gamen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Als gamer heb je vast gemerkt dat ‘even’ gamen er vaak niet bij is. En aangezien je vaak langer speelt wil je er ook voor zorgen dat je goed zit. Dat betekent een goede bureaustoel of gamestoel, maar zeker ook een goed bureau voor jouw PC voor gamen. In dit artikel bekijken we waar een gamebureau aan moet voldoen. Kortom, waar moet je op letten bij een gaming bureau kopen? Je vindt hieronder de verschillende soorten bureaus, aandachtspunten, kooptips en trends.

Hét perfecte bureau voor gamers: zo vind jij jouw gamebureau

Soorten gamebureaus: welke soorten gaming bureaus zijn er?

Je hebt de keuze uit een normaal bureau of een game bureau. In tegenstelling tot een normaal bureau is een game bureau of gaming bureau vaak geschikt voor meerdere schermen. Bovendien is het gamebureau vaak in hoogte verstelbaar. Op die manier zorg je ook wanneer je langere tijd speelt voor een goede, ergonomische houding. Eigenlijk onderscheiden we naast standaard bureaus twee soorten bureaus:

  • Ergonomisch bureau: een ergonomisch bureau helpt jou om ook tijdens het gamen een goede houding aan te nemen. Hierdoor worden lichamelijke klachten voorkomen wanneer je langere tijd speelt. Bij een ergonomisch bureau kun je bijvoorbeeld de hoogte instellen om last van de schouders, nek of rug te voorkomen. Om een volledig ergonomische gameplek te creëren heb je ook een goede bureaustoel nodig.
  • Stabureau: steeds vaker kun je bureaus ook in hoogte verstellen. Doordat zitten ook wel het nieuwe roken wordt genoemd is een stabureau een slimme keuze. Zo wissel je eenvoudig tussen hoog en laag wanneer je langer speelt. Je hebt de keuze uit bureaus die handmatig of automatisch in hoogte verstelbaar zijn.

Aandachtspunten: zo vind jij het beste gaming bureau

Nu je kennis hebt gemaakt met de verschillende soorten bureaus is het tijd om de kenmerken van een fijn gamebureau te leren kennen. Hieronder vind je de aandachtspunten, van formaat, verstelbaarheid en richting tot design.

  • Formaat: het eerste aandachtspunt is het formaat van het bureau. Je moet hierbij allereerst kijken naar je ruimte die je hebt in de kamer. Bepaal de plek waar hij komt en bepaal de maximale maat. Daarnaast moet je bepalen hoeveel beeldschermen er naast elkaar op het bureau komen te staan. De schermen moeten erboven kunnen hangen en er moet dan ook nog voldoende ruimte zijn voor een toetsenbord en muis.
  • Verstelbaar: eigenlijk kun je er bijna niet meer vanuit gaan dat een bureau met een standaard hoogte voor jou de ideale hoogte heeft. Daarom kun je het beste kiezen voor een verstelbaar gamebureau. Wellicht is een verstelbaar gaming bureau duurder, je zit er wel lang aan, waardoor ergonomie ontzettend belangrijk is.
  • Inrichting en model: na de eerste twee aandachtspunten is het tijd voor jouw persoonlijke smaak. Kies je een eenvoudig gamebureau of een uitgebreide inrichting met lades, opbergruimte en een verhoging voor de beeldschermen. Daarnaast is de stijl van het bureau ook erg belangrijk: zorg dat het matcht met de rest van jouw interieur, zodat het volledig op gaat in de rest van de ruimte.

Naast deze mogelijkheden kun je een gamebureau uitbreiden met handige extra’s. Zo is het bijvoorbeeld het mooiste wanneer kabels zoveel mogelijk zijn weggewerkt. Ook LED strips onder het bureau of achter de monitoren maken de sfeer compleet. Vergeet tot slot niet goed na te denken over de verstelbaarheid: een elektrisch gamebureau dat in hoogte verstelbaar is mag dan wellicht duurder zijn, het is absoluut de moeite waard wanneer je lang speelt.

Besparen: zo vind je een goedkoop gamebureau?

Je hoeft natuurlijk niet het allernieuwste gamebureau te kopen. Het belangrijkste is dat het bureau past bij jouw situatie. Een duur gamebureau met een gave uitstraling is leuk, maar een ergonomisch bureau maakt jou uiteindelijk gelukkiger met je aankoop. Hieronder tips om een zo voordelig mogelijk gamebureau te vinden dat voldoet aan jouw eisen.

  • Tweedehands: Je gaming bureau hoeft zeker niet per se nieuw te zijn. Tegenwoordig wordt er online veel tweedehands aangeboden. Gelukkig ook gaming bureaus. Voor een zacht prijsje kun je vaak een goed bureau bij jou in de buurt vinden. Voordat je tot de koop overgaat check dan wel even of het bureau naar behoren werkt, schoon is en compleet.
  • Wees creatief: met de term ‘gaming bureau’ betaal je wellicht extra. Kijk of je eenzelfde soort bureau kunt vinden voor een lagere prijs. Ook kun je zelf aan de slag gaan en jouw eigen gaming bureau maken. Op internet vind je genoeg DIY’s en stappenplannen om jouw eigen gaming bureau te maken. Tot slot: je kunt ook je bestaande bureau upgraden, bijvoorbeeld met een LED strip, muismat of een nieuwe houder om jouw beeldschermen op de ideale hoogte op te hangen.

Ten slotte: dit zijn de gaming bureau trends

Doordat een gaming bureau al een tijd steeds populairder wordt, worden ook de gaming bureaus steeds beter in kwaliteit. Zo wordt het uiterlijk beter, maar wordt ook meer aandacht besteed aan de ergonomie zodat je langer zonder klachten kunt spelen. Handig is ook wieltjes onder het gaming bureau. Daarmee kun je het bureau gemakkelijk verplaatsen. Zorg dat je jezelf op tijd beseft dat ergonomie belangrijk is, bij klachten is het eigenlijk al te laat.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]