Hobby ideeën: 20 hobby’s die je thuis kunt doen

Als je klaar bent met je werk of het weekend je handen vrij hebt, is het wel leuk om toch nog een beetje actief bezig te zijn. Alleen maar op de bank hangen, kan natuurlijk een hobby zijn, maar als je iets zoekt wat je thuis kunt doen, dan zijn er heel veel verschillende hobby’s waar je uit kunt kiezen. Er zijn heel veel dingen te bedenken en dan is het maar net of je hier geld aan uit wilt geven of juist niet. Bekijk hieronder 20 hobby’s die misschien wel geschikt zijn voor jou om heerlijk thuis te kunnen doen.

Hobby ideeën: 20 hobby’s die je thuis kunt doen

Hardlopen, series en films kijken of instrument leren bespelen

Een van de hobby’s die je op zou kunnen pakken, is hardlopen. Niet iedereen vindt dit even leuk. Om te kijken of dit geschikt is voor jou, kun je het eens proberen om te bekijken of het een hobby voor jou is. Er zijn veel mensen die het als hobby doen en een goede bijkomstigheid is dat het ook nog eens goed voor je gezondheid is. Je kunt ook gewoon heerlijk bankhangen en alle series en films op Netflix bekijken. Dit kost je enkel de abonnementskosten van Netflix. Hoe meer uren je kijkt, hoe minder het je in verhouding kost. Ben je een echte muziekliefhebber? Kijk dan of je een instrument kunt leren bespelen. Gitaar spelen is bijvoorbeeld iets wat je online kunt leren.   

Puzzelen of taal leren

Houd je wel van dingen oplossen? Dan is puzzelen misschien een hobby voor jou. Je kunt kiezen voor klassieke legpuzzels van 1000 of 1500 stukjes, maar je kunt ook gewoon voor puzzelboekjes gaan. Een andere hobby die veel mensen ook opgepakt hebben, is het leren van een nieuwe taal. Als je er de tijd voor hebt, is dit echt een leuke hobby en er zijn veel (gratis) apps voor te vinden. Wanneer je dan op vakantie gaat, dan ben je misschien wel zo goed erin dat je je zelf prima kunt redden in de taal.

Fitness of cocktail cursus

Aangezien de sportschool niet altijd open is en je misschien geen zin hebt om met heel veel mensen te sporten, zou je thuis ook aan fitness kunnen doen als hobby. Zo kom je in vorm en word je ook nog eens fitter. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld drinkflessen als gewichten, kom je al een heel eind. Op YouTube kun je heel veel fitness video’s opzoeken die je kunnen helpen met fitness. Ben je helemaal van de mixdrankjes, dan is een cursus cocktails maken misschien de geschikte hobby voor jou. Er zijn genoeg cursussen te vinden die je gewoon thuis kunt doen via internet.

Koken en bakken of schrijven

Ben je een echte chefkok? Dan zou je je kunnen storten op koken en bakken. Je kunt zelf creatief zijn en zelf recepten bedenken, maar er zijn natuurlijk ook heel veel verschillende kookboeken die je voor een groot gedeelte op weg kunnen helpen. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen om te gaan schrijven. Dit zou dan bijvoorbeeld een kookboek kunnen zijn, maar je zou ook een eigen roman, biografie of thriller kunnen schrijven. Het is maar net of je de creativiteit hiervoor hebt en of je een echte schrijver bent.  

Tekenen of schilderen    

Ben je een echte creatieveling en houd je van tekenen? Dan zou je bezig kunnen gaan met grafisch design of het tekenen van je eigen strip. Hiervoor is het wel handig dat je een tekentafel aanschaft. Dit helpt je enorm om je tekeningen naar een hoger niveau te tillen. Je zou ook kunnen gaan schilderen als hobby. Hiervoor heb je enkel een doek en wat verf nodig en kun je heerlijk creatief losgaan. Wat je ook schildert, het maakt niet uit, het kan zomaar eens kunst zijn. Als Piet Mondriaan van blokken en een paar primaire kleuren kunst kan maken, wie weet wat jij dan uit je pols tovert.

Kleding maken, moestuintje of barista cursus

Ben je heel modebewust en vind je het leuk je eigen kleding te maken? Misschien is dit dan wel een leuke hobby voor jou. Door een naaimachine aan te schaffen en verschillende stoffen en materialen, kun je je eigen kleding maken. Als je het heel goed doet, wie weet kun je er dan ooit je geld mee gaan verdienen. Wanneer je van koken houdt, dan is een eigen moestuintje beginnen ook een leuke hobby. Niets is lekkerder dan je eigen geoogste groenten. Ook zijn verse kruiden net dat wat je gerechten extra bijzonder kan maken. Hoe je je moestuin wilt indelen, kun je zelf bepalen. Ben je een echte koffie liefhebber? Denk dan eens na over een online barista cursus. 

Knutselen, bloemschikken of fotografie  

Een andere hobby waar je eens naar zou kunnen kijken, is gewoon ouderwets knutselen. Je kunt bijvoorbeeld ansichtkaarten of verjaardagskaarten zelf maken. Dit is altijd leuk om deze dan weg te geven. Heb je groene vingers? Misschien is bloemschikken dan wel een leuke hobby voor jou. Je kunt hiervoor een cursus doen, maar kunt natuurlijk ook je eigen creativiteit loslaten of online video’s kijken. Voor de echte fotografen onder ons, is fotografie een hobby waar je wat mee kunt. De camera’s van telefoons zijn tegenwoordig van zulke hoge kwaliteit, dat je hier bij aanvang nog niet eens direct een professionele fotocamera voor nodig hebt.

Origami, houtsnijden of vliegeren  

Zoek je een goedkope hobby waar je wel mooie dingen bij kunt maken? Kijk dan eens naar Origami. Deze manier van papier vouwen wordt gezien als kunst en je kunt er leuke dingen van maken voor in huis bijvoorbeeld. Wil je een nuttige hobby gaan doen in je vrije tijd? Kijk dan eens naar houtsnijden. Het is niet heel moeilijk om te leren en er zijn genoeg video’s online te vinden van hoe het moet. Wanneer je graag naar buiten gaat en iets in de buitenlucht wilt doen. Zou je een vlieger kunnen maken. Je kunt modellen kopen waarmee je een mooie vlieger kunt bouwen, maar ook kijken hoe je deze zelf kunt creëren.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]