Hoe houd je muggen buiten?

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de zomer. Maar dit deel van het jaar heeft ook nadelen. Eén daarvan is dat insecten weer volop actief zijn. Zolang het gaat om beestjes die niet prikken valt het misschien nog mee. Maar wie heeft er niet uren wakker gelegen van het hoge gezoem van een mug in de slaapkamer. Een muggenbult is weliswaar voor de meeste mensen geen ramp, maar leuk is het natuurlijk niet om gestoken te worden. Daarom willen we de muggen het liefst buiten houden. Dat kun je doen door ramen en deuren dicht te houden, maar dat is voor de meeste mensen geen oplossing.

Muggen buiten houden

Geurtjes die muggen niet fijn vinden

Er zijn bepaalde luchtjes waar muggen niet van houden. De bekendste is citroen. Veel mensen branden dan ook een citroenkaars als ze nog buiten op het terras willen zitten als het schemerig wordt. Dit is namelijk de tijd dat muggen actief worden. Vooral buiten hoor je ze vaak niet aankomen. Je merkt het pas als het al te laat is. Je kunt dan zomaar meerdere keren gestoken worden en dat is natuurlijk niet prettig. Ook een vuurkorf die brandt houdt de muggen uit de buurt van je terras. 

Horren voor de ramen

Veel mensen vinden het heerlijk om in de zomer met open ramen te slapen, zeker als het erg warm is en de temperatuur ook in de nachten maar langzaam zakt. Wil je geen visite krijgen door muggen dan kun je een hor in het raam plaatsen die de frisse lucht binnenlaat maar muggen en andere insecten buiten houdt. Horren zijn in verschillende soorten verkrijgbaar, je kunt ze als je een beetje handig bent ook zelf maken van gaas en houten latjes. Zorg wel dat de hor goed vast zit, zeker als je huisdieren hebt zoals een kat of een vogel die niet mag ontsnappen.  

Een hordeur houdt ongewenste gasten buiten

Wil je geen muggen in je huis maar wel kunnen genieten van frisse lucht en de zon in je huis? Dan kun je een plissé hordeur bestellen. Deze hordeuren zijn zeer efficiënt en omdat het om een roldeur gaat zit hij ook niet in de weg als je hem niet wilt gebruiken. Een vaste hordeur is ook een optie, maar veel mensen halen die weg zodra de herfst invalt en de muggen verdwijnen. Het is dan weer een heel gedoe om de hordeur steeds weer te plaatsen. 

Een standaard hordeur of maatwerk

Als je een hordeur wilt dan kun je kiezen uit verschillende opties. Je kunt naar een bouwmarkt gaan of online shoppen voor een standaard hordeur. Die zijn vaak goedkoop en in veel gevallen voldoen ze prima. Maar als je een hordeur wilt die echt perfect past dan kies je voor een hordeur op maat. Iedere deur en deuropening is namelijk net even anders. Het scheelt soms maar een paar millimeter, maar het kan net het verschil maken tussen een hordeur waar je je vanaf dag 1 aan ergert en een hordeur die perfect past. Een roldeur wordt perfect weggewerkt in de deurpost zodat je er geen last van hebt als je hem buiten het seizoen niet gebruikt. De prijs ligt misschien wat hoger, maar het is de investering zeker waard. 

Zonder zorgen genieten van eten en drinken

Als je in de zomer wilt genieten van buiten eten dan kan dat een heel gevecht worden met de insecten die ook graag een graantje meepikken van wat je op je bord hebt. Als het gaat om insecten die steken zoals wespen of bijen dan kan het zelfs gevaarlijk zijn. Dan maar naar binnen met het eten en drinken. Maar als de beestjes daar ook gemakkelijk kunnen komen dan levert dat niet echt een verbetering op. Met een hordeur kun je de ongenode gasten aan tafel in ieder geval buiten de deur houden zodat je rustig van je maaltijd kunt genieten. 

Slapen met open deuren

Veel mensen die een balkon bij hun slaapkamer hebben vinden het prettig om tijdens de warme zomernachten de deur open te zetten. Maar om te voorkomen dat je de volgende ochtend onder de muggenbeten zit moet er dan wel een voorzorgsmaatregel worden getroffen. Dat kan met een klamboe, maar als het in jouw slaapkamer niet handig is om die op te hangen dan kun je ook kiezen voor een praktische hordeur. Als je daarmee de toegang tot je slaapkamer afsluit kun je genieten van een ongestoorde nacht zonder hinderlijk gezoem rond je hoofd.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]