Hor inmeten: hoe pak je dat aan? + Handige tips

Wanneer het weer beter wordt en de lente en zomer naderen, pluk je daar veel verschillende voordelen van. Je kunt meer tijd in je tuin of op het balkon doorbrengen, je kunt een gezellige barbecue organiseren of lekker je buitendeur en raam open laten staan. Wanneer je van het mooie weer geniet, ben je helaas niet de enige die dat doet. In deze periode komen de vliegen, wespen en muggen namelijk ook weer tot leven. Er is niets vervelender dan ‘s nachts niet kunnen slapen door een zoemende mug in je oor. En die cirkelende vliegen in de woonkamer werken je ook op je zenuwen. Je kunt de ongenode gasten het beste buiten houden door voor een kwalitatieve hor te kiezen. Op deze pagina lees je wat een hor precies is, welke voordelen eraan zitten, hoe je de beste hor voor je raam of deur uitkiest, op welke manier je de hor dient in te meten en met welke tips jij zo lang mogelijk van je hor gebruik kunt blijven maken.

Muggen buiten houden

Wat is een hor precies?

Een hor kun je in je raam of deur plaatsen, zodat je insecten en ander ongedierte uit je woning kunt weren. Wanneer het zomer is, komen muggen, vliegen en wespen vaker je woning binnen. Dit is natuurlijk iets dat je wil voorkomen. Vandaar dat je actie kunt ondernemen door een hor in je raam of deur te plaatsen. Wist je dat je uit verschillende type horren kunt kiezen? Vaak is er een standaardmodel, een rolmodel en een plissé hor verkrijgbaar. Sommige horren moeten makkelijk te openen zijn, bijvoorbeeld als het om een hordeur gaat. Hier dien je namelijk nog weleens door naar binnen of buiten te lopen.

Verder is een rol hordeur of raam handig als je de hor in één keer van links naar rechts dicht wil trekken. De plissé hor is het idee van een rol hor, maar dan de luxere uitvoering ervan. Een plissé hor kan zichzelf opvouwen en heeft hierdoor een luxere uitstraling dan de standaard hor. Bij sommige leveranciers kun je een eigen hor samenstellen. Soms kun je uit mooie patronen of zelfs afbeeldingen op de hor kiezen. Op die manier is er voor ieder wat wils verkrijgbaar.

Wat zijn de voordelen van een hor?

Allereerst helpt een hor je om ongenode gasten buiten de deur te houden. Een hor houdt allerlei soorten insecten, reptielen en andere dieren die in de tuin of buitenlucht voorkomen tegen. Een hor zorgt ervoor dat je frisse lucht in je woning naar binnen kunt laten, zonder dat er muggen, vliegen of ander ongedierte naar binnen kan komen. Frisse lucht is erg belangrijk en bevordert je gezondheid. Daarom is het wel fijn om het hele jaar door zonder problemen van frisse lucht in je woning te kunnen genieten. Wist je dat een goede hor ook tegen hooikoorts helpt? Zelfs kleine rondzwevende pollen komen je woning veel lastiger binnen als je een hor gebruikt.

Hoe kies je de beste hor voor het raam of de deur?

Ben je op zoek naar de beste horren voor jouw ramen en deuren? Neem dan vooral een kijkje op Grandeurhorren.nl! Voordat je de zoektocht naar je perfecte hor begint, is het belangrijk om je goed te oriënteren. Waar wil je de hor plaatsen? Voor welk type hor ga je? Van welk materiaal wil je dat de hor gemaakt is? En ga zo maar door. Heb je een woning waar veel zonlicht naar binnen komt, waardoor je woning in de zomer extra snel opwarmt? Dan zou je bijvoorbeeld voor een hor met ingebouwde zonwering kunnen kiezen. Op die manier kun je zelfs twee problemen in één keer tackelen. Wanneer je nog niet goed weet welke hor bij je past? Kun je gerust informatie en advies bij verschillende hor experts inwinnen. Baseer je keuze op wat voor jouw woning het beste werkt, om optimaal resultaat met de gekozen horren te behalen.

Op welke manier dien je de hor in te meten?

Ben je van plan om een hor aan te schaffen en wil je zelf de maten opnemen? Dan is het belangrijk om te weten dat je de maten voor de hor erg nauwkeurig dient in te meten. Je dient bij het uitkiezen van de hor te checken of de hor in of op je kozijn geplaatst wordt. Dit is namelijk van belang om te weten, zodat je de juiste maten kunt doorgeven. Wanneer je voor een hor in je kozijn kiest, dien je namelijk de diepte van je kozijn extra op te meten, in plaats van alleen de breedte.

De beste tips om je hor voor een lange periode goed en schoon te houden

Wist je dat sommige horren in de wasmachine mogen? Zorg er wel voor dat je bij de leverancier checkt of de hor hiervoor geschikt is. Een hor die in een frame vastzit, kun je met een kledingroller reinigen. Verder zou je de kruimeldief of stofzuiger op een lage stand tegen de hor kunnen houden. Wanneer je de hor regelmatig reinigt en met zorg onderhoudt, kun je er uiteindelijk veel langer mee doen! Dit betekent dat je gedurende de komende jaren in ieder geval geen ongedierte en insecten meer in huis terug zal vinden.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]