Houten jaloezieën: dit zijn de trends van 2022

Hout is een materiaal wat tegenwoordig in veel woontrends terug te vinden is. Je kunt hout in het huis verwerken door middel van meubels en kastjes, maar ook door middel van houten jaloezieën. Met houten jaloezieën kun je je kamer sfeer en warmte geven. Wil je houten jaloezieën kopen? Maar weet je nog niet goed in welke kleur of in welke stijl? Dan ben je hier aan het juiste adres. Alle trends met houten jaloezieën staan hier op een rij, zodat jij goede inspiratie op kan doen!

Waarom kiezen voor houten jaloezieën?

1. Warmte

Natuurlijk kun je met jaloezieën zelf kiezen hoeveel zonlicht, en daarmee hoeveel warmte van buiten, je binnen laat. Maar daarnaast brengt het ook warmte in huis door de uitstraling. Het is dus bestemd als zonwering en decoratie. Je kunt de lamellen openen op een grootte die jij prettig vind. Je kunt ze helemaal open zetten of een klein stukje. Zo kun je de lichtinval altijd goed regelen zonder veel moeite te doen. Hout zorgt voor een fijne en warme sfeer in huis.

2. Voor iedereen geschikt

Ten eerste kunnen de jaloezieën allemaal op maat gemaakt worden, wat betekent dat de zonwering in ieder raam past.

Ten tweede zijn jaloezieën heel makkelijk schoon te houden. Wanneer je geen zin hebt om veel te moeten boenen, is een jaloezie ideaal. Je hebt alleen een vochtig doekje nodig om de lamellen mee af te nemen. In tegenstelling tot een rolgordijn, waar je veel meer moeite voor moet doen.

Tot slot is zijn houten jaloezieën prima voor kinderen en huisdieren. Op veel jaloezieën zit een speciaal kind veilig systeem. Hierbij stat het koord continu onder spanning, wat ervoor zorgt dat kinderen niet verstrikt kunnen raken. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de kat in het gordijn gaat hangen. Jaloezieën zijn stevig en gaat niet zomaar kapot.

De trends

1. Moderne en strakke jaloezieën

Een strak en modern interieur is in steeds meer huizen te vinden. Om het de lichtinval te regelen in een moderne en strakke woning kun je kiezen voor lindehout jaloezieën. Lindehout, ook wel basswood, is een zachte houtsoort. De jaloezieën hebben een houten structuur en zichtbare nerven in de latten. Lindehout jaloezieën zijn in allerlei kleuren en maten te verkrijgen. Zo kun jij de jaloezieën helemaal afstemmen op je smaak en de rest van je interieur. Basswood jaloezieën zijn een van de meest gebruikte houtsoorten voor een jaloezie. De jaloezieën zijn elegant  Vooral in een lichtgekleurde inrichting komen witte en andere lichtgekleurde lindehout jaloezieën helemaal tot zijn recht.

2. Klassieke en stoere jaloezieën

Als je een landelijk, klassiek en/of stoer interieur hebt, passen daar Abachi jaloezieën bij. Abachi is een tropische houtsoort met een robuuste uitstraling. Vooral jaloezieën met een brede lamel geven een stoere uitstraling aan het interieur. Door de zichtbare houtnerven en een randje op de sierkoof ziet de jaloezie er klassiek uit. Abachi jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende kleuren. De kleuren die bij deze houtsoort veel voorkomen zijn zwart, khaki, grafiet en grijs. Abachi is een houtsoort die ook goed tegen vocht kan. Je krijgt geen problemen met eventuele condensvorming. Abachi is dan ook regelmatig te vinden in bijvoorbeeld sauna’s.

3. Bohemian met bamboe

Tegenwoordig is een bohemian woonstijl erg populair. Het is een trend waarbij je kleuren, patronen en houtsoorten met elkaar combineert. Vaak wordt er geprobeerd om een soort ‘eilandgevoel’ te creëren met opvallende kleurtinten, vooral veel wit en natuurlijke materialen. Voor deze woonstijl kun je hele mooie jaloezieën kopen. Je kunt kiezen voor een normale houtsoort, maar ook voor bamboe jaloezieën. Deze lijken erg op hout, maar bamboe geeft een nog natuurlijkere uitstraling. Bamboe jaloezieën worden op speciale plantages geproduceerd. Het is een ecologisch verantwoord materiaal. Zo ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Kleuren trends

De kleuren van jaloezieën zijn eigenlijk altijd egaal. Veelvoorkomende kleuren zijn zwart, antraciet, grijs, wit. Deze kleuren passen namelijk bij bijna alle stijlen en zijn tijdloos. Vooral wanneer je regelmatig van inrichting of stijl verandert, kun je voor deze jaloeziekleuren kiezen. Zo hoef je niet steeds nieuwe te kopen.
Winkels maken het tegenwoordig mogelijk om steeds meer kleuren te kiezen. Mocht je de populaire kleuren niet leuk genoeg vinden, zijn er dus nog genoeg andere opties.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]