Je woonkamer industrieel inrichten? 3 tips!

De industriële woonstijl is razend populair. De combinatie van natuurlijke materialen zoals beton, staal en hout zorgen voor sfeervolle uitstraling. Dit maakt deze woonstijl ook zo geschikt voor in de woonkamer. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een industrieel ingerichte woonkamer. Wil jij ook aan de slag om je woonkamer een industrieel uiterlijk te geven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij geven drie handige tips!

Je woonkamer industrieel inrichten? 3 tips!

1. Kies voor natuurlijke materialen

De industriële woonstijl is afkomstig uit fabrieken. Daarom mag een fabrieksuitstraling met natuurlijke materialen dan ook niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan betonnen elementen gecombineerd met staal, metaal en hout. Deze materialen geven je woonkamer direct een stoere en sfeervolle uitstraling.

Ook een bakstenen muur past perfect bij een industriële woonkamer. Helaas zijn er maar weinig wensen die een karakteristieke bakstenen muur in hun woonkamer hebben. Vaak moet er een bakstenen muur gecreëerd worden. De voordeligste manier is het kiezen voor behang met bakstenen print, maar ook het metselen van een nieuwe bakstenen muur of het gebruiken van steenstrips is een optie. Zo’n bakstenen muur is natuurlijk wel een ontzettend gave blikvanger voor in je interieur!

2. Industriële meubels

Industriële meubels zijn tegenwoordig onmisbaar. Deze stoere meubels zijn te combineren met vrijwel elke woonstijl. Natuurlijk zijn deze meubels met industrieel karakter onmisbaar bij het inrichten van een industriële woonkamer. Naast de basiselementen zoals een betonnen of houten vloer en een bakstenen muur zijn industriële meubels een absolute must. Industriële meubels zijn vaak gemaakt van een combinatie van staal, metaal of hout en hebben een robuuste uitstraling. Een kast, tafel en tv meubel met industrieel uiterlijk mag dan ook niet ontbreken aan je industriële woonkamer.

Maar wat dacht je van een industriële eettafel en bijpassende stoelen? Zeker als de eethoek onderdeel uitmaakt van je woonkamer is het van belang om de woonstijl over de hele verdieping door te trekken.

3. Industriële verlichting

Een van de belangrijkste woonaccessoires binnen een industrieel interieur is de verlichting. De woonstijl staat natuurlijk bekend om de oude fabriekslampen, maar wat dacht je van de robuuste hanglampen. Er zijn ontzettend veel industriële lampen die niet alleen zorgen voor sfeervolle verlichting, maar ook daadwerkelijk een eyecatcher kunnen zijn!