Inloopdouche: wat zijn de voordelen en nadelen?

In een badkamer wordt steeds vaker gekozen voor een inloopdouche. Logisch, want een inloopdouche past volledig bij de badkamertrends. Een inloopdouche heeft een luxe uitstraling, ziet er modern uit en is ruim. Echter, een badkamer met inloopdouche heeft niet enkel voordelen. Daarom bekijken we in dit artikel de voordelen en nadelen van een inloopdouche. Aan de hand van deze voor- en nadelen kun jij bepalen of een inloopdouche past in jouw nieuwe badkamer, of dat je kiest om hem in jouw huidige badkamer te plaatsen.

Badkamer inloopdouche

Voordelen inloopdouche

  1. Praktisch en veilig, zonder hoge instapranden: het belangrijkste voordeel van een inloopdouche zijn de opstaande randen die ontbreken. Je stapt namelijk heel gemakkelijk in een inloopdouche. Daarmee is een badkamer inloopdouche ook zeer toegankelijk voor kinderen, mensen met een beperking of senioren. 
  2. Eenvoudig schoon te maken en te houden: in de meeste gevallen is een inloopdouche recht en strak vormgegeven. Door dit ontwerp krijgt vuil vrijwel geen mogelijkheid om zich te nestelen. Bovendien kun je overal gemakkelijk bij wanneer je de inloopdouche periodiek schoonmaakt.
  3. Een inloopdouche heeft een luxe uitstraling: een van de badkamertrends is de luxe uitstraling. In deze moderne, luxe badkamer past een inloopdouche natuurlijk goed. Dit door het minimalistische karakter. Je kunt ervoor kiezen een inloopdouche zonder of met douchewand te plaatsen. Je bekijkt deze douchewanden o.a. via www.douche-concurrent.nl. Ook binnen de verschillende inloopdouches heb je nog verschillende ontwerpen, waardoor jouw badkamer helemaal past bij jouw woonstijl.
  4. Inloopdouches zijn er in ieder gewenst formaat: het laatste belangrijke voordeel van een inloopdouche is de vrijheid in formaten. Je kunt de maat van een inloopdouche volledig aanpassen aan de maten van jouw badkamer. Ook kun je met meer ruimte kiezen voor een luxe inloopdouche, dubbele inloopdouche of 2 persoons inloopdouche.

Nadelen inloopdouche

  1. Een inloopdouche kan glad zijn: hoewel een normale douchebak ook glad kan zijn, wordt een inloopdouche bij keuze van de verkeerde tegels ook glad. Kies daarom voor de vloertegels altijd tegels met een ruwe structuur of antislip structuur. Ook kun je natuurlijk als extra kiezen voor een mat, die beschermt tegen glijden. Houd hier in ieder geval wel rekening mee bij de tegelkeuze, dan hoeft dit geen nadeel te zijn.
  2. Zorg voor een goede waterafvoer: doordat een inloopdouche open is, kan het water uit de douche in de rest van de badkamer komen. Daarom loopt een inloopdouche vaak iets schuin af naar de waterafvoer. Het juiste sifon en afvoer zorgen ervoor dat dit niet gebeurt, wederom een aandachtspunt dus.
  3. Een inloopdouche is kouder: waar een douchegordijn of douchewand zorgt dat de warmte in de douche blijft, is dit met een inloopdouche niet zo. Daardoor kan het douchen in een inloopdouche kouder aanvoelen. Wanneer jij op koude dagen sowieso al de verwarming aan hebt op de badkamer hoeft dit geen probleem te zijn.

Ruimte voor de afvoerbuis: zoals eerder benoemd is de afvoer erg belangrijk. Je moet er rekening mee houden dat de douche op gelijke hoogte ligt als de vloer. Daardoor moet er dus onder de vloer nog ruimte zijn voor de afvoerbuis. Is deze ruimte er niet, dan zal de badkamer iets hoger komen te liggen. Ook geen ramp, maar het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de badkamer plaatsing.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]