Inspiratie nodig voor het inrichten van jouw vakantiehuis? 4x tips en ideeën

Je hebt net een pareltje van een vakantiehuis gevonden. Maar de vorige bewoner heeft toch een iets andere smaak dan jij… Waar te beginnen met het inrichten van jouw vakantiehuis? Om je een beetje op weg te helpen om je droomhuis helemaal het jouwe te maken, hierbij 4 tips en ideeën.

Inspiratie nodig voor het inrichten van jouw vakantiehuis? 4x tips en ideeën

1. Pas de inrichting aan het type vakantiehuis aan

Heb je een karakteristieke vakantiewoning in een kustdorpje aan zee, dan kun je denken aan lichte meubels en warme zonnige tinten. Breng wat details aan die je doen denken aan de zee, Bijvoorbeeld door sjablonen van schelpen te gebruiken op de muren of door ruwe materialen toe te passen, Zo creëer je die strandsfeer waar je zo van houdt. 

2. Wie maakt er gebruik van jouw vakantiehuis?

Het maakt natuurlijk een groot verschil of jouw vakantiewoning alleen door volwassen wordt gebruikt of dat er ook kinderen mee gaan. Richt je stekje kindvriendelijk in, vooral bij kleine kinderen moet je opletten op scherpe hoeken aan tafels en kasten, losliggende draden en dichtklappende kastdeuren. In hun eigen huis zijn ze vaak beducht op gevaren, terwijl ze daar op vakantie minder erg in hebben. Denk ook aan honden of andere huisdieren, hebben ze de ruimte?

3. Zorg voor een onderhoudsvrije inrichting

Als je vakantiehuis in België is, zul je er waarschijnlijk vaker naartoe gaan dan naar je stulpje op de Canarische Eilanden. Je wilt niet dat je per se naar je vakantiehuis moet om je meubels te onderhouden. Waarschijnlijk heb je er weinig zin in om iedere keer dat je naar je vakantiehuis gaat, de meubels in de boenwas te zetten of de gordijnen te wassen. Zorg er daarom ook voor dat je inrichting niet te veel onderhoud nodig heeft. Zorg ook voor niet te ingewikkelde onderhoudsvoorschriften als iemand anders je huis op orde houdt.

4. Maak iets origineels van de inrichting van je vakantiewoning

Heb je een speciale hobby of passie? En leent je woonhuis zich niet voor een persoonlijk tintje? Gebruik de inrichting van je vakantiehuis om die persoonlijke touch aan te brengen. Denk ook aan reizen die je gemaakt hebt, souvenirs en foto’s maken je vakantiehuis een echte plek om terug te denken aan die andere mooie locaties waar je bent geweest. En vergeet niet om iets van thuis in je vakantiehuis te zetten, want waar je ook gaat: Oost-West… Thuis Best!