Inspiratie opdoen voor je interieur: zo doe je dat!

Het huis inrichten; het kan een lastige klus zijn. Misschien ga je verhuizen of ben je de huidige inrichting van je woonkamer helemaal zat. Jij bent in ieder geval opzoek naar nieuwe meubels, andere kleuren en nieuwe materialen. Maar hoe weet je welke inrichting bij jou past? Inspiratie opdoen is ontzettend handig om erachter te komen wat je wel of niet wil terugzien in het huis. In dit artikel lees je hoe en waar je de beste inspiratie kan opdoen voor jouw interieur!

Interieur inspiratie

Maak een moodboard

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende magazines en boeken die gaan over de inrichting van je huis. Vooral voor de creatievelingen onder ons is het maken van een moodboard een leuke manier om je eigen stijl weer te geven. Neem eens een kijkje in folders en bladen met afbeeldingen van meubels. Alle meubelstukken en kleuren die je aanspreken knip je uit, en plak je op een doek of papier. Je kunt er ook voor kiezen om een digitaal moodboard te maken. Na afloop heb je een goed inzicht van jouw stijl en weet je een stuk beter hoe je jouw kamer moet inrichten.

Bezoek een aantal woonwinkels

Een woonwinkel als inspiratiebron is ontzettend handig. Veel woonwinkels hebben kamers ingericht in verschillende stijlen. Het voordeel van de winkel is dat je alle kleuren en materialen in het echt ziet. Een bonus is dat je de meubels ook kunt testen; je kunt even voelen of die ene bank wel echt lekker zit, en of dat kleed zacht aanvoelt of niet. Op die manier kun je erachter komen wat voor materialen je wel en niet wil gebruiken in de inrichting van je huis. Door de verschillende stijlen en interieurs naast elkaar te zien, kun je gelijk zien wat je wel en niet aanspreekt.

Verzamel plaatjes op het internet

Het internet is toegankelijk voor iedereen. Dat maakt het een hele rijke bron aan inspiratie voor van alles en nog wat, zo ook voor jouw interieur. Typ wat interieurstijlen of meubelstukken in google en je krijgt allerlei linkjes en plaatjes te zien. Hier kun je gericht zoeken naar wat je mooi lijkt en gelijk zien hoe andere mensen die kleur of dat meubelstuk verwerken in hun kamer. Op internet kun je dus makkelijk en snel inspiratie opdoen voor je interieur. Vooral sites en platformen als Pinterest en Instagram hebben veel interieurideeën te bieden.

Bekijk de inrichting van restaurants en hotels

Als je goed oplet, kun je heel veel inspiratie opdoen in restaurants en hotels. Er zijn erg veel plekken met spannend behang, te gekke kleurencombinaties en unieke meubels en accessoires. Neem rustig een foto van inrichtingen die je aanspreken. Je kunt voldoende inspiratie opdoen in toffe zaken, maar durf er ook je eigen twist aan te geven! Als je overigens iets probeert te kopiëren, krijg je vaak net niet het gewenste resultaat. En niets is zo vervelend als je iets leuks hebt gezien en wilt hebben, maar het totaal niet is wat je had verwacht. Laat je creativiteit dus lekker los!

Lees woonblogs

Blogs zijn een snelle manier om inspiratie op te doen. Er zijn ontzettend veel interieurblogs. Natuurlijk kun je Nederlandse inspiratie opdoen, maar er zijn ook ontzettend veel buitenlandse interieurbloggers. Bloggen wordt wereldwijd gedaan, waardoor allerlei interieurstijlen aan het licht komen. In woonblogs kun je daarom veel inspiratie opdoen. Ook zijn er veel blogs die zich richten op een specifieke stijl. Vooral wanneer je inspiratie zoekt, maar wel al een redelijk idee hebt van wat je wilt, kun je gericht zoeken.

Zet de televisie aan

Wanneer je de televisie aanzet en eens gaat zappen, zul je meerdere programma’s tegenkomen die te maken hebben met inrichting en interieur. Denk bijvoorbeeld aan VT Wonen Weer verliefd op je huis, Eigen Huis & Tuin of De Grote Verbouwing. Er zijn genoeg televisieshows die verbouwingen laten zien, of het bouwproject van een nieuw huis uitzenden. Vaak wordt er nog laten zien hoe je zelf iets in elkaar kan zetten of kan maken. Ideaal om ideeën op te doen als je even zonder inspiratie zit.

Inspiratie opgedaan? Tijd voor actie!

Wanneer je genoeg inspiratie hebt opgedaan met behulp van moodboards, winkels, het internet en de tv is het tijd om actie te ondernemen. Je weet een stuk beter welke kleuren en materialen je in je huis terug wilt laten komen. Zoek nu gericht op datgene wat je graag in huis wilt halen. Je kunt nu meubels kopen voor je interieur. Bezoek woonwinkels of bestel je meubels en accessoires online. Inspiratie klaar? Inrichten maar!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]