Interactieve TV: dit zijn de mogelijkheden

Vandaag de dag is de overgrote meerderheid van de huishoudens in Nederland aangesloten op het internet. Via glasvezel van Delta heb je bijvoorbeeld een stabiele en supersnelle verbinding. Hiermee kun je niet alleen gebruik maken van het internet, je kunt je abonnement uitbreiden met vaste of mobiele telefonie en met interactieve TV. Hiermee ben je optimaal met de wereld verbonden en kun je optimaal van alle mogelijkheden profiteren.

Interactieve TV

Wat houdt interactieve TV in?

Als je de term interactieve TV hoort dan vraag je je misschien af wat dit precies inhoudt. Het betekent dat je je tv niet alleen kunt gebruiken om naar op dat moment uitgezonden programma’s te kijken. Je kunt kiezen uit een groot aantal mogelijkheden, afhankelijk van je abonnement. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, zodat ze het gebruik van hun televisie volledig op hun eigen wensen kunnen afstemmen.

Een enorm aanbod van zenders

Wanneer je interactieve tv kijkt kun je kiezen uit een enorm aanbod aan zenders. Niet alleen Nederlandstalig, maar ook in andere talen. Zo kun je kiezen voor zenders uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België, maar ook voor Turkse en Arabische zenders. Er wordt altijd gewerkt met een basispakket aan tv-zenders. Dit pakket bevat een ruim aanbod Nederlandstalige zenders en de bekendste zenders uit het buitenland. Daarnaast kun je extra pakketten bestellen, zoals een Duits pakket of een Turks zenderpakket. Maar er zijn ook pakketten die zijn gebaseerd op een thema, zoals kinderzenders, erotiek of een sportpakket. 

Programma’s terugkijken of pauzeren

Je kent het vast wel: je favoriete serie is op tv en dan gaat de telefoon. Je wilt niet onbeleefd zijn en dus neem je op. Maar nu mis je wel de helft van die spannende aflevering. Of jouw favoriete vrijdagavond entertainment wordt uitgezonden, maar je bent uitgenodigd voor een etentje met vrienden. Met digitale tv is dat geen probleem meer. Als de telefoon gaat druk je simpel op ‘pauze’ op je afstandsbediening. Het programma waar je naar zat te kijken wordt gepauzeerd en je kunt op een later moment verder kijken. Als je een programma moet missen omdat je niet thuis bent kun je het opnemen of terugkijken. Je kunt ook een serie opnemen, bijvoorbeeld als je vanwege een weekje vakantie je dagelijkse soap moet missen. 

Radio luisteren via de TV

Naast tv-zenders bevat je abonnement op digitale tv ook een groot aantal radiozenders. Ook hiervoor geldt weer dat alle bekende Nederlandstalige zenders in het pakket zijn opgenomen. Daarnaast kun je kiezen uit een groot aantal zenders uit andere landen en themazenders met muziekgenres. Je kunt via het scherm op je tv zien welke zenders beschikbaar zijn en er één kiezen. Desgewenst kun je het beeldscherm van je tv uitschakelen, het geluid hoor je via de speakers van de tv of via bijvoorbeeld een soundbar of hi-fi systeem. 

Films en sport kijken 

Via interactieve tv kun je films en ook series ‘on demand’ kijken. Vaak is hiervoor een apart abonnement nodig. Via het menu op de tv schakel je door naar diensten als Netflix of Videoland. Dit worden streaming diensten genoemd. Hier kun je op momenten dat het jou uitkomt het aanbod van deze diensten bekijken. Vaak worden series en films eerst via dergelijke betaalkanalen uitgezonden en komen ze pas veel later beschikbaar voor gratis zenders. Soms gebeurt dat laatste helemaal niet en moet je dus een abonnement nemen op de door jou gewenste streamingdienst. 

Apps gebruiken

Nog een handige functie van interactieve tv is dat je apps kunt gebruiken die je ook op bijvoorbeeld je smartphone hebt. Denk aan een browser voor het bezoeken van websites maar ook diensten als YouTube zijn via de tv beschikbaar. Het aantal apps dat je via je televisie kunt gebruiken wordt voortdurend uitgebreid. Het voordeel hiervan is dat je gebruik kunt maken van een groot scherm. Dat is vooral prettig als je turen naar een klein scherm van je laptop of tablet vermoeiend vindt, bijvoorbeeld bij het lezen van ondertiteling. 

Nooit meer ruzie over het programma op tv

Via interactieve tv kun je niet alleen op een televisie naar programma’s kijken, maar ook via een laptop, tablet of smartphone. Je kunt meerdere apparaten gebruik laten maken van je abonnement. Zo is er dus nooit meer ruzie als de één een film wil kijken, de ander zijn favoriete talkshow en nummer 3 een spannende voetbalwedstrijd. Iedereen kan op zijn eigen manier zijn favoriete programma volgen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]