De interieurtrends 2022 voor op kantoor

Waar het in het vorig jaar nog groen was wat mega populair was op kantoor, is het dit jaar niet anders. Ook in 2022 zijn de interieurtrends voor op kantoor voorzien van een groene kleur waarbij groene wanden en moswanden helemaal hot zijn. Ook wandmeubels mogen daarbij de frisse groene kleur hebben als we de interieurtrends moeten geloven. De materialen, kleuren en combinaties die gemaakt worden in 2022 voor op kantoor zijn nog gedurfder dit jaar. Vaak zie je in kantoorgebouwen keurige planten en vaak wat neutrale kleuren. Dit is in 2022 niet meer hot en komt er meer variatie op kantoor waar inspiratie uit geput kan worden. Een marketingbureau als SEO Limburg heeft bijvoorbeeld een inspirerend kantoor.

De interieurtrends 2020 voor op kantoor

Duurzaamheid

Wat vooral belangrijk is aan het materiaal dat gebruikt wordt voor de inrichting van kantoren in 2022, is dat dit duurzaam is. Het moet lang meegaan en daarbij op een duurzame en verantwoorde manier gemaakt zijn. Overal in ons leven komt duurzaamheid terug en zo ook in de materialen en producten die gebruikt worden voor op kantoor. Door voor gerecycled materiaal te kiezen en andere handgemaakte producten kun je ook in je kantoor interieur duurzaamheid toepassen. Duurzame producten zijn goed voor het milieu en aangezien de meeste bedrijven tegenwoordig heel druk zijn hun bedrijf te verduurzamen, is dit ook toe te passen op het interieur. 

Mix en match

Wat ook een echte trend is in 2022 is het mixen en matchen van kleuren. Het is al snel zo dat een kantoor er heel monotoon uitziet. In 2022 is het de bedoeling om dit op te schudden. Zo kun je handgemaakte plantenbakken perfect combineren met metaal, keramiek of composiet en is een mix van dit alles nog veel beter voor je kantoor. Het is de bedoeling dat een kantoor de sfeer van een huiskamer krijgt. Door veel verschillende planten met elkaar te combineren kun je op kantoor het gevoel creëren dat je de natuur naar binnen haalt. Hiermee kan je heel veel rust realiseren en het huiskamergevoel extra benadrukken.     

Kleurcombinaties

Naast verschillende materialen en de kleur groen is ook blauw een van de kleuren die gebruikt wordt op kantoor. De blauwe kleur wordt dan samen met felle kleuren gebruikt. Je kunt dan ook blauw combineren met bijvoorbeeld een pastelkleur als lichtroze of kies voor een opvallende kleur als okergeel. Wat je ook wilt als het op kleuren aankomt, kun je het combineren zoals ze zelf wilt. Vooral door groen en blauw samen te gebruiken op het kantoor, kun je de natuur van buiten naar binnen halen. Blauw is natuurlijk de kleur van lucht en water, waar groen staat voor planten. Deze combinatie van kleuren geeft veel rust en creëert een serene sfeer op kantoor.

Meubel beplanting

Om nog meer van de natuur in je interieur te verwerken, is meubel beplanting ook echt hot in 2022. Zo zijn planten echt deel van het kantoor en het interieur. Zo zie je banken waar planten in staan, maar ook kunnen planten boven je bureau gehangen worden of bovenop de archiefkasten. Hoe gek je het ook wilt maken, het kan allemaal. Je kunt zelfs planten als een soort verdeler gebruiken. Je kunt zo makkelijk gedeelten van je kantoor afschermen door gebruik te maken van planten. Dit zorgt voor de nodige privacy en naast het functionele geeft het ook een prachtige look al het groen op kantoor. 

Dynamische plek    

Om creativiteit te stimuleren bij je werknemers is het ook een idee om te kijken of je van het kantoor een meer dynamische plek kunt maken. Saaie kantoren bieden niet de inspiratie die soms nodig is. Ook kan een dynamische werkplek ervoor zorgen dat je werknemers gemotiveerder zijn om te werken. Het is ook in 2022 belangrijk dat het interieur ervoor zorgt dat je medewerkers zich thuis voelen. Door het een aangename plek te maken, zal iedereen ook elke dag weer met plezier terug komen. Maak bijvoorbeeld een plek om heerlijk te ontspannen in de vorm van een paar loungebanken of zet een pingpong of tafelvoetbaltafel neer.

Kunst gebruiken

Om je kantoor op te fleuren, kun je zoals we zeiden planten gebruiken, maar je kunt ook kiezen om kunst op de muur te plaatsen. Kunst kan echt een toevoeging zijn aan de sfeer op kantoor. In 2022 behoort kunst aan de muur ook tot de interieurtrends voor op kantoor. Het geeft meer kleur, wanneer je de juiste kunst gebruikt. Het zorgt naast het opfleuren van het kantoor ook voor veel meer karakter. Kunst hoeft daarbij niet heel duur te zijn. Zo zou je kunnen kijken naar kunst van beginnende kunstenaars. Deze zijn vaak nog niet al te duur, plus als zo’n kunstenaar uiteindelijk bekender wordt, wordt de kunst ook nog meer waard.     

Daglicht op kantoor

Wil je een plek creëren waar je medewerkers gezond en stressvrij kunnen werken? Dan is het een goed plan ervoor te zorgen dat er daglicht in het kantoor komt. Het is bij een bestaand pand natuurlijk wel moeilijker om ramen groter te maken, maar je kunt er wel voor zorgen dat de afscheidingen van de kantoren van glas zijn. Zo zorg je dat het licht zoveel mogelijk in je kantoor terecht komt. Zo hoeven je werknemers niet in een donker hok te vergaderen, maar hebben ze mooi veel licht en dat helpt het moraal enorm. Hier raken je medewerkers veel meer gemotiveerd door.

Techniek op kantoor

Voor 2022 is techniek op kantoor ook belangrijk. Hierbij moet je denken aan oplossingen om makkelijk samen te werken en ook flexwerken mogelijk te maken. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld digitale receptie. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers niet meer opgevangen hoeven te worden. Dit scheelt je weer personeel. Ook kun je kiezen om je deuren te kunnen openen met een app in plaats van een sleutel. Door dit soort technische snufjes kun je heel eenvoudig je kantoor mee met de tijd laten gaan.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]