IoT veroververt de tuin: slimme apparaten voor in de tuin

Het wordt voorjaar, tijd om weer de tuin in te gaan. Dit jaar, 2021, wordt het jaar waarin slimme apparaten ook de tuin gaan veroveren. Internet of Things (IoT) wordt ook in de tuin echt een ding nu o.a. Gardena en Husqvarna slimme apparaten voor in de tuin uitbrengen. Van bewateren, voeding of zelfs het automatisch geven van visvoer, alles is mogelijk. De slimme apparaten voor in de tuin nemen je een hoop werk uit handen, en je kunt alles meten, bijhouden en wordt simpelweg een handje geholpen. In deze blog bekijken we verschillende gadgets die tuinieren makkelijker maken.

IoT veroververt de tuin: slimme apparaten voor in de tuin

Slimme bewatering van je planten in de tuin

Het is belangrijk, zeker in de zomer, om je planten voldoende water te geven. Met een drukke baan kan het lastig zijn om hier altijd tijd voor vrij te maken. Tegenwoordig hebben verschillende merken slimme bewateringssystemen. Deze slimme systemen hebben een timer en geven je planten periodiek water. De meer geavanceerde bewateringssystemen meten ook de vochtigheid van de grond. Hierop stemmen zij de hoeveelheid water af. Tot slot zijn er nog de echt uitgebreide systemen. Deze meten ook het weer, om hier vervolgens de bewatering op af te stellen. Zo kun je op afstand met een slimme tuinbewatering alles regelen via de app en hoef je niet steeds zelf aan de slag.

Een bestaand beregeningssysteem ombouwen

Heb je een bestaand beregeningssysteem in de tuin, dan kun je deze eenvoudig ombouwen naar een slim beregeningssysteem. Door het toevoegen van een elektrische kogelkraan kun je op afstand de beregening aanzetten. De kranen zijn energiezuinig doordat ze enkel stroom verbruiken wanneer de kraan wordt versteld.

Slimme verlichting voor in de tuin

Op momenten dat je van de tuin kunt genieten, op een mooie zomeravond, is het ideaal wanneer je de verlichting perfect kunt instellen. Slimme tuinverlichting maakt het mogelijk om vanaf een app de verlichting in te schakelen. Ook kun je met een timer bijvoorbeeld het licht ‘s avonds aanzetten, ook wanneer je er niet bent. Zo lijkt het huis ook bewoond wanneer je op vakantie bent. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: verschillende kleuren, lichteffecten en helderheid van het licht. Er is eigenlijk erg veel mogelijk qua slimme apparaten voor in de tuin.

Slim weerstation met camera in de tuin

Tegenwoordig heb je een ontzettend groot aanbod slimme weerstations. Ze meten de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, UV-index, regen en de wind. Ook zijn er verschillende slimme weerstations die ook voorzien zijn van een camera. Je kunt dan op je telefoon zien hoe het weer is. Het is ook mogelijk om notificaties aan te zetten wanneer de weersomstandigheden veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld snel een zonnescherm inklappen wanneer het harder begint te waaien. Slimme apparaten voor de tuin combineren is dan ook het aller handigste. Zonde wanneer de slimme tuinbewatering begint met bewateren terwijl het zo gaat regenen. 

Heb je kippen in de tuin: Chicken Guard beschermt ze

Wanneer je kippen in de tuin hebt, dan kun je last hebben van andere dieren als een vos of marter. Deze dieren kunnen een ravage aanrichten in de kippenren, waardoor je ervoor moet zorgen dat de ren ‘s avonds en ‘s nachts altijd goed afgesloten is. Het is best een klus om elke ochtend het kippenhok open de doen en deze ‘s avonds weer dicht te doen. De Chicken Guard helpt je hiermee. Je kunt een tijd instellen waarop de ren automatisch wordt geopend en weer dicht gaat. Er is zelfs een premium versie waarbij het hok automatisch open gaat bij een bepaalde hoeveelheid licht. Ideaal en een handige hulp in de tuin.

Onze tip: zorg voor goede WiFi en kies écht slim

Voor een goede werking van slimme apparaten in de tuin is goede WiFi in de tuin van levensbelang. De meeste slimme apparaten voor in de tuin worden namelijk via WiFi aangestuurd. Er zijn ook apparaten die werken via Bluetooth, waarvoor je naast het apparaat moet staan om de instellingen aan te passen. Tot slot onze belangrijkste tip: kies voor gerenommeerde merken, zodat je zeker weet dat de slimme apparaten veilig zijn. Ook weet je zo dat je de garantie nog kunt claimen, wanneer de apparaten onverhoopt stuk gaan. En niet te vergeten: lees vooraf de ervaringen van anderen. Weet wat je koopt!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]