Jacuzzi onderhouden: altijd goed waterkwaliteit

Natuurlijk, ook het schoonmaken en schoon houden van jacuzzi’s is een belangrijk onderdeel. Je kunt op deze manier altijd ontspannen genieten in jouw jacuzzi in eigen tuin. Het periodiek vervangen van het water, maar bovenal het schoonhouden met de juiste middelen is dan ook een must voor jouw jacuzzi. In dit artikel bekijken we alle tips om jouw jacuzzi schoon te houden. Kortom: jacuzzi schoonmaken en onderhouden, hoe moet dat?

Jacuzzi onderhouden: altijd goed waterkwaliteit

Water verversen: minimaal eens per 3-4 maanden

Voor schoon water in de jacuzzi is het belangrijk om het water regelmatig te verversen. Het maakt hierbij niet uit hoe intensief de jacuzzi wordt gebruikt. Ook bij weinig gebruik wordt het water namelijk langzaam muf en vies. Gelukkig is het jacuzzi water verversen een eenvoudige klus. Je koppelt hierbij de jacuzzi los van de stroom, waarna je de jacuzzi volledig leeg laat lopen. Maak van de gelegenheid gebruik om ook de kuip eens schoon te maken. Let op: gebruik geen bijtende of schurende schoonmaakproducten. Vul vervolgens de jacuzzi weer met nieuw, vers water en je kunt weer 3-4 maanden heerlijk genieten.

Leidingen reinigen: tijdens het water verversen

Ook in de leidingen blijft water staan. Ververs daarom ook het water in de leidingen op het moment dat je het water in de jacuzzi ververst. Het kost je weinig extra werk, maar je kunt toch weer direct een onderdeel van het jacuzzi onderhoud afvinken.

Filters vervangen: eens per 2-3 maanden

De filters in de jacuzzi reinigen het water continue. Door deze filters blijft de waterkwaliteit goed. Daarom moeten ook de filters regelmatig worden vervangen. Naast het vervangen van de filters eens per 2-3 maanden is het sowieso goed om de filters eens per maand even af te spoelen met de tuinslang. Je zorgt er op die manier voor dat het oude vuil in de filters verdwijnt, en nieuw vuil wordt opgenomen door de filters. De jacuzzi blijft zo goed reinigen en bovendien gaan de filters zo langer mee doordat vuil niet in de filters trekt.

Water desinfecteren: chloordrijvertje

Om de waterkwaliteit op peil te houden wordt in vrijwel alle jacuzzi’s een chloordrijvertje gebruikt. Deze zorgt voor een continue afgifte van chloor. Dit chloor zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën in het water worden uitgeschakeld. Om te bepalen hoeveel chloor je moet toevoegen is het handig om te beginnen met het meten van de pH-waarde. Deze moet tussen de 6.8 en 7.8 liggen. Meet vervolgens de chloorwaarde, die tussen de 1 en 2,5 ppm moet liggen. Vul de waardes in het bad aan wanneer de waardes te laag zijn. Tip: merk je schuimvorming in de jacuzzi, dan heb je waarschijnlijk teveel gebruikt.

Schone zwemkleding: een pré voor goede waterkwaliteit

Je zult het wellicht begrijpen, maar de waterkwaliteit wordt het meest aangetast door verzorgingsproducten die we gebruiken. Denk dan aan haarlak, gel of make-up. Ook zwemkleding met wasmiddel en wasverzachter verstoort de balans in het water. Het beste kun je dus zonder zwemkleding in de jacuzzi én vooraf even douchen. Dat is ook de reden dat je in veel tuinen naast de jacuzzi een douche ziet. Kleine moeite, groot resultaat.

Onderhoudschema: maak er een patroon van

Een jacuzzi onderhouden is een kwestie van discipline. De onderhoudstaken zijn klein, maar het is belangrijk om ze te blijven doen. Je kunt daardoor het beste je agenda erbij pakken. In de (mobiele) agenda plan je vervolgens alle bovenstaande taken. Maak er eenvoudig een herhaalde taak van, zodat je ze maar één keer aan hoeft te maken. Je ontvangt op die manier automatisch een melding zodra je weer een onderhoudstaak moet uitvoeren. Ideaal!

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]