Een jacuzzi… Wie droomt er nou niet van om het hele jaar door lekker ontspannen in een verwarmd bubbelbad te zitten? Maar een jacuzzi in niet alleen fijn om te ontspannen, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. In de blog lees je alle voordelen van een jacuzzi.
Het hele jaar door
Het grootste voordeel van een jacuzzi, is natuurlijk dat je deze het hele jaar door, of het nou zomer of winter is, kunt gebruiken. De temperatuur van het water ligt namelijk altijd rond de 38°C. Je kunt de temperaturen echter ook hoger of lager instellen, tot een maximum van 40°C. Zo kun je ’s winters lekker opwarmen in de buitenlucht en in de zomer en de lente lekker chillen in een heerlijk, ontspannen bubbelbad met een temperatuur rond de 32°C op zijn laagst.
Minder stress
Een jacuzzi in de tuin is het ideale excuus om even lekker een momentje voor jezelf te nemen en te relaxen. De bubbels in het water werken rustgevend en je kunt je voeten laten masseren door de ingebouwde massage jets. Dit is het perfecte medicijn tegen stress en tevens een uitstekend moment om lekker je hoofd leeg te maken. Maar je kunt ook juist met vrienden in de jacuzzi gaan. Er is genoeg ruimte voor. Gezellig kletsen onder het genot van een wijntje in het heerlijke, warme water… goed plan, toch?
Verbeterde bloedcirculatie
Het warme water, in combinatie met de bubbels en massage jets, zorgt ervoor dat de druk op je spieren en gewrichten wordt verminderd. Hierdoor verbetert je bloedcirculatie en krijgen je spieren meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd, waardoor ze ontspannen. Slechts enkele minuten in een jacuzzi zijn al genoeg om je hele lichaam te laten ontspannen. Bovendien kunnen lichaamscellen en spieren dankzij de betere bloedcirculatie sneller herstellen van blessures en zullen klachten als rug- en nekpijn, fibromyalgie, artritis en artrose verminderen.
Betere nachtrust
Als je vaak moeite hebt om in slaap te komen, doe je er goed aan om ’s avonds, vlak voordat je naar bed gaat, in een jacuzzi te gaan. Als je veel last hebt van stress of veel aan je hoofd hebt, heeft dit een negatief effect op je nachtrust. Ga daarom minimaal een kwartier in de jacuzzi, zodat de negatieve gedachten en lichamelijke klachten verdwijnen. Zo blijven je lichaam en geest goed in balans. En zoals hierboven al genoemd, in de jacuzzi kan je lichaam volledig ontspannen, waardoor je als een blok in slaap valt.
Huidproblemen herstellen
Als je last hebt van eczeem of psoriasis, kan een jacuzzi wonderen verrichten. Met behulp van zoutsystemen, is het namelijk mogelijk om een zoutwaterbad van de jacuzzi te maken. In een zoutwaterbad zitten mineralen als magnesium, calcium en kalium, die zorgen voor een mooie en gezonde huid. Het enige wat jij hoeft te doen, is wat zout aan het water toe te voegen. De zoutsystemen zorgen er vervolgens voor dat het zout wordt omgezet in de mineralen die de huid genezen. Je zult zien dat de eczeem of psoriasis al snel een heel stuk minder worden.
Detoxen
Door het hete water zul je heel veel gaan zweten. En dat is goed voor je. Je lymfesysteem wordt gestimuleerd, waardoor giftige stoffen en afvalstoffen sneller je lichaam verlaten. Omdat je in het water zit, merk je er zelf niks van dat je zo zweet. Bovendien heeft de jacuzzi een filtersysteem dat het water ontgift. Het water wordt dus niet vies en je kunt ook prima met meerdere personen genieten van een detox. Tip: zorg dat veel water drinkt voor, tijdens en/ of nadat je gebruik maakt van de jacuzzi, anders is de kans groot dat je lichaam uitdroogt.
Spa therapieën
In een jacuzzi kun je aromatherapie en chromotherapie toepassen. Bij aromatherapie worden etherische oliën – oliën uit kruiden, bladeren, vruchten of bloemen – aan het water toegevoegd. Deze oliën zorgen voor een heerlijke, ontspannen geur. Enkele druppels hiervan in de jacuzzi, is al voldoende. Chromotherapie, ook wel lichttherapie genoemd, houdt in dat enkele gekleurde ledlampen zich in de jacuzzi bevinden. De kleur van de lamp heeft invloed op de hersenen. Met de juiste kleurkeus, kun je nog beter tot rust komen dan wanneer er geen lamp in de jacuzzi aanwezig is. Je kunt zelf de kleur instellen.
Weinig onderhoud
Nog een groot voordeel van een jacuzzi, is dat deze weinig onderhoud nodig heeft. Het water hoeft slechts twee tot drie keer per jaar ververst te worden. Daarnaast hoef je geen dure onderhoudsproducten aan te schaffen. Waterbehandelingsproducten als chloortabletten en enkele onderhoudsproducten als pH zijn al voldoende om de jacuzzi schoon te houden. Wel is het belangrijk dat je de jacuzzi regelmatig reinigt, om te voorkomen dat de jacuzzi na een tijdje vervuild is en een grote schoonmaakbeurt nodig heeft. Reinig de jacuzzi daarom zo’n één keer per maand.
Meer inspiratie op Homeblend
Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratieHoe je meer kan genieten van je tuin
Een fijne tuin biedt je de kans om volop van de buitenlucht te genieten. Of [...]
okt
Makelaars in groningen: de voordelen van werken met lokale experts zoals Adomio makelaars
De stad Groningen is een van de meest levendige en populaire steden van Noord-Nederland. Met [...]
okt
Wat zijn de voordelen van een douchegoot?
De badkamer is de ruimte waar je jezelf klaarmaakt en waar je na een werkdag [...]
okt
Tapijt reinigen: zo zelf reinigen of tapijt laten reinigen
Tapijten zorgen voor warmte en sfeer in huis, maar vragen wel om regelmatig onderhoud om [...]
okt
Welke salontafel kiezen? Deze keuzes heb je
Een salontafel is niet alleen een praktisch meubelstuk, maar speelt ook een belangrijke rol in [...]
okt
Zelf keuken ontwerpen: waar moet je op letten?
Een keuken is een van de belangrijkste ruimtes in huis, en het zelf ontwerpen ervan [...]
okt
Maatwerk keuken voordelen: alle voordelen van maatwerk
De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is de plek waar [...]
okt
Badkamerstijlen 2025: dé trending badkamerstijlen
Op zoek naar een nieuwe badkamer? In 2025 zijn er veel inspirerende badkamerstijlen om uit [...]
okt
Keuken kleuren 2025: dé trending keuken kleuren
In 2025 zien we dat keukenontwerp weer volop in de schijnwerpers staat. Een van de [...]
okt