Jydepejsen houthaard de Porsche onder de houtkachels

Steeds meer mensen kiezen ervoor een houthaard in hun woning te laten plaatsen. Vandaag de dag zijn vrijwel alle woningen voorzien van centrale verwarming. Heel comfortabel, maar sfeervol is het natuurlijk niet. Dat geldt wel voor een houtkachel, waarmee je meteen sfeer in je woonkamer creëert. Daarom vinden steeds meer mensen het leuk om weer ouderwets hout te gaan stoken in een kachel, zoals dat vroeger bij hun ouders of grootouders ook gebeurde. En gelukkig kan dat, want er zijn veel mooie houtkachels te koop. Een aan te raden merk voor mensen die een mooie houtkachel zoeken is het Deense Jydepejsen.

Jydepejsen kachel

Waarom kies ik voor een houtkachel van Jydepejsen?

In Denemarken is Jydepejsen een begrip als het gaat om het fabriceren van houtkachels. De verbrandingsruimte is gepatenteerd en zorgt voor optimale verbranding van het hout. Al na enkele minuten voel je de heerlijke warmte door de kamer trekken. Ideaal dus om op een voordelige manier de ruimte warm te stoken tijdens koude winteravonden. Als je in de rest van het huis geen warmte nodig hebt dan is een houtkachel ideaal. Je kunt daarmee flink besparen op het verstoken van aardgas. 

Verschillende modellen houtkachels

Het voordeel van het kopen van een houtkachel van Jydepejsen is dat je kunt kiezen uit verschillende modellen. Er is altijd wel een kachel die in jouw interieur past. Of je nu in een modern ingericht huis woont met meubelen die zo uit een design winkel komen, of je hebt een heerlijk nostalgische en landelijke inrichting. Bekijk het ruime aanbod aan houtkachels dat je online kunt kopen en bestel het model dat jou het meeste aanspreekt.

Kan ik een houtkachel in iedere woning plaatsen?

In iedere woning met een schoorsteen kun je een houtkachel plaatsen. Het is wel belangrijk om te controleren of de schoorsteen geschikt is voor een houtkachel. Hiervoor moet een speciale pijp in de schoorsteen worden aangebracht om schade door rook en roet te voorkomen. De schoorsteen moet ook goed geveegd worden. Bij voorkeur laat je dit jaarlijks doen na afloop van het stookseizoen in mei. Het reinigen van schoorstenen wordt gedaan door gespecialiseerde bedrijven. Soms kun je het combineren met een inspectie van het dak, zodat je zeker weet dat alles in orde is en je geen daklekkages hoeft te vrezen. 

Waarom zijn houtkachels aan een revival bezig?

Houthaarden winnen aan populariteit omdat steeds meer mensen milieubewuste keuzes proberen te maken. Stoken op gas hoort daar voor bepaalde groepen niet bij. Als jij ook graag op een nostalgische manier je huis verwarmt dan is een Jydepejsen kachel een prima keuze. Ze zijn niet alleen stijlvol, maar ook nog eens zeer effectief. Ook een wat grotere ruimte kun je er prima mee verwarmen. Als je thuis komt van je werk in een koud huis, dan steek je de haard aan en al binnen een paar minuten kun je genieten van heerlijke warmte. 

Een houtkachel online kopen, is dat wel veilig?

Vandaag de dag kun je vrijwel alles online bestellen. Dat geldt dus ook voor een Jydepejsen houthaard. Je hoeft je geen zorgen te maken over de levering, dat wordt prima voor je geregeld. Afhankelijk van de leverancier die je kiest kun je een houtkachel kopen inclusief installatie. Ideaal als je zelf niet zo handig bent en een degelijke klus liever aan de vakman overlaat. Het plaatsen moet namelijk wel goed gedaan worden. De afvoer van giftige rook moet goed geregeld zijn. Als dit niet het geval is loop je het risico op een koolmonoxide vergiftiging. Dit is heel gevaarlijk, omdat het gas koolmonoxide reukloos is. Als je erdoor bevangen wordt is het vaak al te laat. Vergiftiging met koolmonoxide is niet zelden dodelijk. Zorg er dus altijd voor dat je bij het stoken van een houtkachel gebruik maakt van goed materiaal en zorg voor goede ventilatie.

Met welke fraaie Jydepejsen houtkachel ga jij je interieur verfraaien?

Ben je op zoek naar een stijlvolle houtkachel die de perfecte aanvulling is op jouw stijlvol ingerichte woonkamer? Dan kies je voor de Porsche onder de houtkachels, een Deense Jydepejsen. Een fraaie houtkachel die perfect bij jouw woonstijl past. En je zult ontdekken dat een mooie haard helemaal niet duur hoeft te zijn.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]