Bubbelbad kopen: zo kies je het juiste bubbelblad (keuzegids)

Een nieuwe badkamer geeft jou de mogelijkheid om keuzes te maken. Kies je voor een bubbelbad of whirlpool, een inloopdouche of toch een combinatie van bad en douche. In dit artikel bekijken we de eerste keuze verder: kies jij voor een bubbelbad in de badkamer, en zo ja, welk bubbelbad kies je dan. We bekijken de voordelen van een bubbelbad, maar ook de verschillende keuzes. Bovenop deze keuzes heb je tal van toevoegingen die jouw bubbelbad extra comfortabel, uniek of fijn maken. Aan het einde van dit artikel kun jij vervolgens een bubbelbad kopen voor je badkamer bij Van Rosmalen badkamer.

Bubbelbad badkamer kopen keuzegids

Keuze: spa of hydro bubbelbaden

Je hebt de keuze tussen een spa, een bubbelbad met luchtjets, een hydro bubbelbad met waterjets of een combinatie tussen lucht- en waterjets.

Spa: bubbelbaden met luchtjets

Een bubbelbad met met luchtjets wordt ook wel een spa genoemd. Bij een spa zitten de luchtjets in de bodem van het bad. De bubbels zorgen ervoor dat de spieren ontspannen en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Je hebt de keuze uit tal van verschillende modellen met bubbelbaden met luchtjets, oftewel spa’s.

Hydro: bubbelbaden met waterjets

Een bubbelbad met waterjets wordt ook wel een hydro bubbelbad genoemd. Bij een bubbelbad met waterjets zitten de jets aan de zijkant van het bad. Vanuit verschillende hoeken wordt het lichaam gemasseerd door de waterjets. Ook de waterjets zorgen voor een stimulering van de bloedsomloop en ontspanning van de spieren.

Combinatie: spa en hydro bubbelbad

Je hoeft echter geen keuze te maken tussen een spa of hydro. Je kunt namelijk ook kiezen voor een combinatie tussen spa en hydro. Door die combinatie kan een bubbelbad of whirlpool jou het maximale gevoel van relaxen geven. Wil je nog meer luxe toevoegen aan het bubbelbad, kies dan voor luxe verlichting of een heater.

Keuze: inbouw of vrijstaand bubbelbad

Een trend die steeds vaker voorkomt in badkamers is de keuze voor een vrijstaand bubbelbad. Het bubbelbad in de badkamer is hierbij niet ingebouwd, maar staat vrij in de ruimte. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en is met name geschikt voor in grotere badkamers. Een vrijstaand bad is net als een inbouw bad verkrijgbaar in verschillende stijlen, voor zowel een moderne, landelijke als meer klassieke badkamers.

Keuze: prijsklasse

De prijs van een bubbelbad voor in de badkamer wordt bepaald door de kwaliteit, het ontwerp, maar ook door het aantal jets. Ook is een bubbelbad met een combinatie tussen waterjets en luchtjets natuurlijk duurder dan een bubbelbad met een van beide. Om het water warm te houden hebben sommige baden een heater, ook die optie is natuurlijk duurder. Een bubbelbad is in ieder geval geen onderdeel om op te besparen. Je wil immers maximaal kunnen genieten wanneer je in bad geniet met een goed boek, van de stilte of jouw favoriete muziek.

Veelgestelde vragen over bubbelbaden

Je wil voor aankoop en keuze natuurlijk op de hoogte zijn van de mogelijkheden, voordelen van een bubbelbad en de verschillen tussen de verschillende soorten bubbelbaden voor in de badkamer. Daarom hieronder de drie 

Verschillen: whirlpool, jacuzzi en bubbelbad?

De benamingen whirlpool en bubbelbad kunnen door elkaar gebruikt worden. Een bubbelbad of whirlpool wordt vaak in een badkamer geplaatst, terwijl een jacuzzi de benaming is voor een buiten bubbelbad.

Voordelen: bubbelbad tegenover normaal bad?

Zowel een normaal bad als een bubbelbad bieden ontspanning. In een bubbelbad heb je echter lucht- en/of waterjets die zorgen voor een massage van de spieren en huid. Dit zorgt voor nog meer ontspanning door stimulatie van de bloedsomloop en het ontspannende geluid van borrelend water.

Verschillen: lucht- en waterjets in een bubbelbad?

Zowel luchtjets als waterjets zorgen voor een massage van de spieren en de huid. De luchtjets zitten echter vaak in de bodem, terwijl waterjets in de zijkant van het bubbelbad zitten. Luxe bubbelbaden hebben beide, voor massage van zowel onder als de zijkant.

Blijft water in een bubbelbad warm?

De standaard bubbelbaden hebben geen verwarming, waardoor het water langzaam afkoelt. Wil je ervoor zorgen dat het water in een bubbelbad altijd warm blijft, kies dan voor een bubbelbad met heater. Je kunt op die manier extra lang in het bubbelbad blijven genieten.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]