Keuzegids poef kopen: hoe vind jij de beste poef?

Het wordt winter, tijd om het weer een écht gezellig te maken in huis. Nu doen een paar nieuwe kussens op de bank vaak al wonderen, maar ook een nieuwe poef helpt. Je hebt ze namelijk in tal van verschillende vormen en materialen. Volgens de laatste trends of toch een veilige keuze: jij bepaalt. Bovendien: een poef is ook nog eens multifunctioneel, je legt er namelijk je voeten op of gebruikt hem als extra zitplaats. In dit artikel daarom alles over de poef. Welke mogelijkheden zijn er en hoe vind jij de leukste poef?

Keuzegids poef kopen: hoe vind jij de beste poef?

Definitie: wat is een poef eigenlijk?

Een poef is een losstaand meubel met verschillende functies. Je kunt een poef gebruiken als kruk, voetenbankje, bijzettafel of salontafel. Overigens is iedere poef uniek, waardoor je niet iedere poef voor ieder doeleinde kunt gebruiken.

Handig: poef op pootjes of een poef met opbergruimte

Naast als salontafel, bijzettafel of voetenbankje, is een poef vaak ook nog multifunctioneel met opbergruimte. Dankzij bijvoorbeeld een handige klep aan de bovenkant ontstaat een poef met opbergruimte, ideaal voor niet dagelijks gebruikte spullen in de woonkamer. Qua uiterlijk kun je ook veel kansen op, zo kun je qua uitvoering bijvoorbeeld ook kiezen voor een poef met pootjes voor een meer uniek effect. Zo kun je dus, naast kiezen uit vorm, kleur en materiaal, ook kiezen voor opties als een poef met pootjes of een poef met opbergruimte.

Vormen: welke vorm poef kies jij?

Je kunt ook qua vormen alle kanten op. Maar: bedenk goed dat iedere vorm zijn eigen voordelen en nadelen heeft. Bovendien met de gekozen vorm natuurlijk matchen met de rest van jouw interieur. Op die manier worden jouw interieur en de poef één geheel.

  • Ronde poef: een ronde poef is misschien wel de populairste vorm van dit moment. Je kunt hem gemakkelijk ‘even’ ergens bij zetten voor een extra zitplaats, zonder dat hij veel ruimte inneemt. In combinatie met een stof als fluweel is het bovendien een eye-catcher in het interieur. Heeft ook jouw bankstel ronde vormen, dan is een ronde poef absoluut een match met jouw inrichting.
  • Vierkante poef: bij een wat strakker of moderner interieur past een vierkante poef beter dan een rond model. Bovendien hebben veel vierkante poefs een bijpassend dienblad, waardoor je de poef ook kunt gebruiken als extra salon- of bijzettafel.
  • Rechthoekige poef: traditioneel gezien is een rechthoekige poef natuurlijk het populairste model. De rechthoekige poef wordt vaak gebruikt als salontafel, maar biedt bovendien ook nog genoeg ruimte als voetenbankje. In combinatie met een lederen bekleding is een rechthoekige poef een stoere keuze in de woonkamer.

Elke ruimte: van de woonkamer tot de slaapkamer

Misschien hebben we hiervoor de situatie geschets waarbij een poef vooral voorkomt in de woonkamer. Echter, niet is minder waar: ook in de slaapkamer is een poef handig. Je kunt er bijvoorbeeld de kleren op klaarleggen, of even op zitten terwijl je jezelf aankleedt. Naast het functionele van een poef kun je hem natuurlijk ook puur voor zijn warme uitstraling plaatsen.

Woontrend: Een poef van leer, fluweel of dierenhuid

Iets dat we vaak tegenkomen is een poef die volledig matcht met het bankstel. Vaak wordt dan gekozen voor een poef, exact van hetzelfde materiaal als de bank. Zonde, want je kunt met een poef juist een eye-catcher in huis halen. Je kiest dan voor een poef, bekleed met leer, fluweel of dierenhuid. Met zo’n, meer gewaagde keuze, heb je een blikvanger, voetenbankje, extra salon- of bijzettafel en sfeermaker in één.

Ook voor buiten: outdoor poefs voor bij de buitenbank

Steeds vaker kiezen we ervoor ook de loungehoek buiten, of een tuinkamer, sfeervol in te richten volgens de laatste interieurtrends. Je wil hierbij natuurlijk voorkomen dat het weer invloed heeft op het uiterlijk van de poef. Daarom zijn er verschillende poefs van weerbestendige materialen, zowel voor binnen en voor buiten. Ze verkleuren niet of nauwelijks en kunnen tegen regen. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken, ook een handig bijkomend voordeel met kinderen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]