Kleuren trends 2022: dé trendkleuren voor interieur in 2022

Ben jij iemand die de trends volgt als het gaat om modekleuren voor je interieur? Er zijn mensen die zich daar niets van aantrekken en die gewoon altijd hun eigen plan trekken als het gaat om het interieur van hun woonkamer of slaapkamer. Maar als jij een echte trendvolger bent dan wil je natuurlijk weten welke kleuren trending zijn in 2022. Zoals elk jaar zijn er meerdere kleuren in de mode, je zit dus nooit aan één kleur vast. Dit zijn de trends voor 2022.

Kleurentrends: kleuren trends 2021 interieur

Blauw in alle schakeringen

Blauw is eigenlijk al jaren een kleur die onveranderd populair is. In 2022 ben je helemaal up to date met de trend als je je muren diepblauw schildert. Ook het plafond een blauwe kleur geven hoort daarbij. Je kunt het interieur vervolgens afmaken met blauwe accessoires zoals lampen, vazen, bloempotten en andere snuisterijen. 

Pasteltinten in je interieur

Vind je blauw wat te heftig en te fel dan doen de pasteltinten het ook nog steeds goed. Zorg er dan wel voor dat je bepaalde items eruit laat springen zodat het geheel niet te flets wordt. Kies bijvoorbeeld voor een bankstel in een ‘harde’ kleur zoals donkerrood of zwart. Datzelfde kun je doen met de accessoires. Zo kun je de pasteltinten wat nuanceren. Let er op als je gaat schilderen dat de kleuren die je gebruikt goed met elkaar matchen. 

Grijs is altijd goed

De kleur grijs klinkt misschien wat saai maar is eigenlijk altijd een goede keuze. Grijs kun je namelijk combineren met zo ongeveer iedere andere kleur. Wil je je muren gaan schilderen dan zal de kleur grijs bijna altijd goed passen bij je bankstel en het overige meubilair. Andersom werkt dat natuurlijk ook. Als je je woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor in grijstinten schildert dan is het geen probleem om op een later moment je bankstel, wandkast of eethoek te vervangen zonder dat je de kwast weer ter hand moet nemen. 

Kies de kleur van je interieur met zorg

De meeste mensen doen niet jaarlijks een make over van het interieur. Daarom is het belangrijk om de kleuren met zorg te kiezen. Ga je verf kopen voor de woonkamer of een andere ruimte in huis? Denk daar dan goed over na. Welke kleur vind je echt mooi? Welke kleur valt ook over 1 of 2 jaar nog in de smaak? Kijk ook goed of de kleur die je uitkiest voor de muren of het plafond goed past bij je meubels. Het is immers geen fijne ontdekking als je je muren hebt geschilderd en er dan achter komt dat de kleuren vloeken met die van de kast of het bankstel. Je kunt je over de keuze van een goede kleur natuurlijk altijd laten adviseren door een deskundige. Ook als je online verf gaat bestellen kun je contact opnemen met de klantenservice van de webwinkel en om advies te vragen.

Zorg dat je de juiste verf koopt

De ene soort verf is de andere niet. Sommige verf is geschikt voor buiten, andere voor binnen. Er is verf die geschikt is voor muren maar niet voor kozijnen en deuren. Zorg er dus voor dat je de juiste soort verf bestelt voor de ondergrond waar je deze op wilt aanbrengen. Vaak moet het object dat je wilt gaan schilderen eerst in de grondverf worden gezet. Goed schuren en stofvrij maken voordat je gaat verven is daarbij natuurlijk heel belangrijk. Zorg er ook voor dat je de omgeving goed beschermt tegen verfspatten. Als er toch spetters terechtkomen op bijvoorbeeld je vloer, verwijder die dan meteen, anders krijg je ze niet meer weg. 

Koop goede kwaliteitsverf

Er zit wel degelijk verschil in kwaliteit als het om verf gaat. Let daar dus op als je verf gaat kopen. Laat je adviseren als je er niet genoeg verstand van hebt. Dat geldt ook voor het materiaal dat je gebruikt om te verven. Koop een deugdelijke verfroller, die geschikt is voor de ondergrond die je wilt gaan schilderen. Koop ook kwasten voor het schilderen van hoekjes en randjes waar je met de roller niet bij kunt. Maak een schilderklus in één keer af om kleurverschil of ontsierende strepen en vlekken te voorkomen. Heb je huisdieren? Houd ze uit de kamer waar is geschilderd om te voorkomen dat er na afloop haren in de verf zijn geplakt die je niet meer weg krijgt. Dan kun je namelijk weer opnieuw beginnen met schuren en verven en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]