Kokend waterkraan kopen: alle kenmerken, voordelen en nadelen

Normaal gesproken heb je in de keuken een kraan waar koud en warm water uit stroomt. Wil je kokend water dan moet je het water op het fornuis of in een waterkoker opwarmen. Maar tegenwoordig kun je met een quooker waterkraan ook direct kokend water uit de kraan laten stromen. Dat is natuurlijk veel handiger. Zo heb je altijd direct water op de juiste temperatuur om thee te zetten of om te koken. Nooit meer wachten tot het water kookt, je kunt meteen datgene doen waar je het water voor nodig hebt.

Kokend waterkraan kopen

Een kokend waterkraan op je waterleiding

Een kokend waterkraan kan in principe op iedere waterleiding worden aangesloten. Natuurlijk moet de situatie in je keuken bij je aanrecht wel zodanig zijn dat je de kraan daar kwijt kunt. De afmetingen staan vermeld bij de verschillende modellen kokend waterkranen die je online kunt bestellen. Vervolgens is het redelijk eenvoudig om de kraan op de waterleiding aan te sluiten zodat je vanaf dat moment van kokend water kunt genieten.

Bespaar op kosten voor gas of stroom

Heb je je wel eens gerealiseerd hoelang het duurt voordat een pan water die je op het fornuis zet aan de kook is? En dan moet dat proces nog een keer als je groenten of andere ingrediënten in de pan doet. Als je gebruik maakt van een kraan voor kokend water dan gaat dat allemaal veel sneller. Dat is niet alleen praktisch, op die manier gebruik je ook veel minder gas of stroom voor je kookplaat. Een belangrijk voordeel van zo’n luxe kraan is dus ook dat je er kosten mee kunt besparen. 

Bruisend water uit de kraan

Een groot voordeel van een kokend waterkraan is dat deze vaak ook bruisend water kan produceren. Op die manier kun je in een paar tellen een lekker glas bruiswater op tafel zetten. Ook kun je er allerlei lekkere drankjes van maken, bijvoorbeeld door munt of citroen toe te voegen. Veel goedkoper dan een fles water met een smaakje in de supermarkt kopen. Je kunt ook een karaf met bruisend water op tafel zetten als je een gezellig dinertje hebt thuis met vrienden of familie. Niet alle kokend waterkranen beschikken over de optie om bruiswater te produceren. Als je deze optie belangrijk vindt is het dus zaak hier extra op te letten bij het doen van je aankoop. 

Heeft een kokend waterkraan ook nadelen?

Het meest voor de hand liggende nadeel van een kokend waterkraan is dat je je handen kunt branden aan het water als je per ongeluk kokend water tapt terwijl dat niet de bedoeling was. Gelukkig hebben alle kranen van Quooker een beveiliging voor de optie voor kokend water. Zo kunnen bijvoorbeeld ook je kinderen veilig een glas water uit de kraan tappen zonder dat ze zich eenvoudig kunnen verbranden.

Wat kost een kokend waterkraan?

Een ander nadeel is misschien de prijs. Een kokend waterkraan is vanzelfsprekend duurder dan een gewone kraan. De prijzen variëren wel enorm en natuurlijk kun je online heel gemakkelijk zoeken naar een voordelige aanbieding. De kraan gaat bij normaal gebruik vele jaren mee, het is dus wel een investering waar je lang plezier van hebt. Een kraan voor kokend water en bruiswater is een echte aanvulling voor je keuken als het gaat om gemak bij allerlei handelingen. Doordat je direct kokend water in een pan kunt doen ben je bijvoorbeeld veel sneller klaar met het bereiden van groenten of het koken van een pan soep. 

De kokend waterkraan is design

Een kokend waterkraan is niet alleen praktisch. Het is ook een fraai item. Als je ervan houdt om je keuken mooi in te richten dan past zo’n kraan daar prima bij. Bij het ontwerpen is niet alleen gedacht aan functionaliteit maar ook aan het uiterlijk. Je kunt bij het kopen van een kraan voor kokend water, warm water, koud water en bruisend water kiezen uit diverse merken en modellen. Er is op die manier altijd wel een kraan beschikbaar die past bij de stijl van je keuken, of die nu modern of meer landelijk is. Want ook in een klassieke keuken voelt de kokend waterkraan zich prima thuis ondanks dat het een modern item is net zoals een combimagnetron.