Krassen op de vloer voorkomen: tips en opties

Er is niets zo lelijk als krassen op de vloer veroorzaakt door het schuiven van stoelen. Helemaal als je met laminaat te maken hebt, is dit echt een regelrechte ramp. Bijna dagelijks komen er nieuwe beschadigingen bij en dit is niet bepaald bevorderlijk voor je vloer. Het is ook zo wat om je visite steeds maar weer te moeten wijzen op het niet schuiven van de stoelen. Om toch te voorkomen dat je veel krassen op de vloer krijgt zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het te voorkomen. Er zijn vrij simpele oplossingen voor, je moet er alleen net van weten of aan denken.

Krassen op de vloer voorkomen: tips en opties

Vloer goed onderhouden

Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Wil je voorkomen dat je krassen op de vloeren krijgt? Kies dan voor een vloer die niet zo snel beschadigt en er dus beter tegen bestand is. Zo kun je al op een hele eenvoudige manier voorkomen dat je een beschadigde vloer in huis krijgt. Nu is een geheel nieuwe vloer laten plaatsen of zelf plaatsen natuurlijk niet heel goedkoop en zul je als je niet anders kunt toch oplossingen moeten hebben voor je huidige vloer. De makkelijkste manier om krassen te voorkomen, is door je vloer goed te onderhouden. Vooral een houten vloer heeft daarvoor veel onderhoud nodig. Voorkom dat de deeltjes die beschadigingen kunnen veroorzaken blijven liggen en stofzuig en dweil regelmatig.

Meubels optillen

Op het moment dat je meubels echt moet verplaatsen om welke reden dan ook, schuif ze niet. Zorg dat je ze optilt om ze ergens anders neer te zetten. Zijn je meubels te zwaar om dit te doen? Kijk dan eens naar viltglijders. Dit zijn een soort van onderzetters die je onder de poten van meubels kunt plaatsen. Je kunt deze viltglijders makkelijk onder de poten plakken en in sommige gevallen boren. Zo kun je meubels gewoon over de vloer schuiven zonder dat dit krassen oplevert. Dit is een zeer makkelijke en ook goedkope manier om krassen te voorkomen op je mooie vloer.

Wieltjes, vloerkleed of stoeldoppen

Je zou ook kunnen kijken naar meubels waar in plaats van gewone pootjes, wieltjes onder gemonteerd zijn. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je geen krassen veroorzaakt, maar de kans is er wel kleiner op. Vooral plastic wieltjes kunnen nog wel eens krassen veroorzaken. Zorg dus dat je dit type probeert te vermijden. Het is ook een idee om een kleed aan te schaffen. Dit is naast dat het helemaal hip is, ook een manier om makkelijker je stoelen te verschuiven. Alles wat aan vloer onder het kleed ligt, is logischerwijze beschermd tegen de krassen van stoelen die erop staan en schuiven. Een andere oplossing tegen krassen het plaatsen van stoeldoppen. Hiermee schuiven je stoelen makkelijker en laten ze geen krassen achter op de vloer.    

Schoenen veroorzaken krassen

Je denkt er misschien over na, maar je kunt zelf ook krassen veroorzaken op de vloer met je schoenen. Het is in principe altijd verstandig je schoenen uit te doen in huis of te zorgen dat deze helemaal schoon zijn. Door met vieze schoenen in huis te lopen waar steentjes en zand in zit, schuur je de vloer en creëer je beschadigingen. Een goede deurmat doet wonderen om je schoenen schoon te maken als je met schoenen binnen wilt lopen. Voor vrouwen die op naaldhakken lopen, is het het beste om deze bij de deur uit te doen. Dit type schoenen veroorzaakt al snel krassen en kleine deukjes in je vloer.

Krassen herstellen    

Als het dan echt zo ver is dat je diepe krassen hebt, dan is het mogelijk om deze weg te werken mits je laminaat hebt. Je gebruikt hiervoor laminaatvuller. Dit middel is in verschillende kleuren te verkrijgen, dus het is wel verstandig de juiste kleur te vinden die bij je vloer matcht. Met dit middel kun je de krassen opvullen en zie je uiteindelijk niet meer van de kras. Ook laminaat stiften kunnen een uitkomst zijn. Hiermee “kleur” je de krassen en vallen deze helemaal niet meer op. Dit is een goedkope en simpele manier om krassen te laten verdwijnen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]