Lifestyle blog: wat is het? Welke categorieën vind je er?

Een lifestyle blog, zoals je onder andere kunt lezen op Luminablog kan over van alles gaan. Het zijn blogs die je inspireren over hoe je je leven kunt inrichten en wat op dit moment trending is. Dat kan over kleding gaan, maar ook over meubels, eten, vakanties of muziek. Alles wat te maken heeft met hoe mensen hun leven leiden valt onder lifestyle. Het hangt er maar net vanaf of je de trends wilt volgen of dat je je eigen keuzes maakt. Misschien volg je de trends op het ene gebied en kies je je eigen stijl als het over wat anders gaat. Die vrijheid heb je uiteraard altijd.

Lifestyle blog

Lifestyle blogs over de tuin

Meubels zijn aan trends onderhevig. Een tuinmeubelshop heeft daarom het ene jaar misschien tuinmeubels in natuurtinten en het jaar daarop in felle kleuren. Zodra de winter voorbij is zie je online de blogs verschijnen met tips om het terras en de tuin leuk in te richten voor een lange zwoele zomer. Dat gaat niet alleen over tuinmeubels, maar bijvoorbeeld ook over tuinhaarden en grote bloembakken van aardewerk of juist van gietijzer die ineens weer helemaal hip zijn. Het is niet altijd duidelijk wie tot de conclusie komt wat ‘in’ is en wat niet. Soms wordt daarvoor gekeken naar het koopgedrag van consumenten, maar het kan natuurlijk ook gewoon de mening zijn van de blogger. Als de blogger een bekende influencer is dan moet er tegenwoordig bij het blog vermeld worden of het om een betaalde blog gaat of niet. 

Kleuren van je interieur

De kleuren van het interieur zijn een geliefd onderwerp voor lifestyle bloggers. Als het aan hen ligt moet je ieder jaar de muren van je woonkamer opnieuw sausen en een andere bank kopen. Natuurlijk hoeft dat niet, ook hier staat het je vrij om de trends wel of niet te volgen. Maar feit is dat het idee om van je woonkamer een ‘urban jungle’ te maken met natuurlijke kleuren, houten meubelen en veel grote planten duidelijk een trend was die in blogs werd aangeprezen en kennelijk een bepaalde doelgroep enorm aanspreekt. 

Lifestyle in kleding

Bij lifestyle denk je natuurlijk in de eerste plaats aan kleding. Dat is niet zo vreemd, want kleding is vaak het belangrijkste als het gaat om lifestyle. Met je kleding geef je aan wie je bent en waar je voor staat. Mode ontwerpers, of het nu gaat om haute couture of om confectie, proberen voor ieder seizoen weer leuke kleding te ontwerpen voor mannen, vrouwen en kinderen. De lifestyle bloggers pikken dit op en informeren hun lezers en volgers over de kleuren en ontwerpen die komend seizoen trending zijn. En dan is het vervolgens afwachten hoeveel mensen die trends gaan volgen. 

Accessoire trends

Niet alleen kleding komt aan de orde in lifestyle blogs, ook accessoires. Je kunt dan denken aan schoenen, maar ook aan tassen en sieraden, riemen, sjaals en andere zaken. Die zijn voor mensen die zich graag volgens de laatste trends kleden minstens zo belangrijk als de kleding zelf. Een outfit valt of staat met de juiste accessoires. Wanneer BN’ers en andere bekende personen op hun outfit worden beoordeeld dan is het ook altijd een oordeel over de tas, de stropdas of de schoenen. 

Gadget trends

Een ander belangrijk onderwerp voor lifestyle blogs zijn gadgets. De nieuwste smartphones maar ook snufjes als de smartwatch en virtual reality brillen werden wel of niet een succes afhankelijk van wat bloggers erover schreven. Datzelfde geldt voor TV’s en audio apparatuur maar ook voor huishoudelijke apparaten. Dat steeds meer mensen een luxe koffieapparaat in huis hebben komt omdat deze trend werd opgepikt in lifestyle blogs en ineens kregen veel mensen zin in luxe koffiesmaken en -soorten.

De belangrijkste trend: Het klimaat

We kunnen er niet omheen: het klimaat en verduurzaming zijn trending, ook als het om lifestyle gaat. Het is vandaag de dag hip om zonnepanelen op je dak te hebben en om na te denken over hoe je je huis aardgasvrij kunt maken. Ook dat hoort bij lifestyle en je ziet net zoals bij andere trends dat er mensen zijn die daarin voorop lopen. Uiteindelijk volgen er dan meer. Nu zal dat bij verduurzaming niet zozeer een keuze maar noodzaak zijn, omdat er hoe dan ook een dag komt dat er in Nederland geen aardgas meer wordt gebruikt. Maar gelukkig voor velen gaat dat nog wel enkele decennia duren. Je kunt de kostbare investeringen die nodig zijn dus wel spreiden.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]