Loodgieter: wat doet een loodgieter?

Een loodgieter inschakelen komt in ieder huishouden wel eens voor. Als je zelf niet handig bent met klussen dan heb je zo’n vakman nodig als er een probleem is of als je wilt renoveren. De loodgieter houdt zich bezig met allerlei soorten leidingen. Of het nu om een waterleiding of een riolering gaat, hij kan reparaties uitvoeren of aanpassingen doen die nodig zijn als je gaat verbouwen. Zorg ervoor dat je altijd een bonafide loodgietersbedrijf inschakelt. Zo weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt en dat het werk waarvoor je opdracht geeft goed wordt uitgevoerd.

Loodgieter

Loodgieter werkzaamheden

De loodgieter kun je inschakelen voor diverse werkzaamheden. Als je een lekkage van de waterleiding hebt bijvoorbeeld of als de afvoer van het toilet of de gootsteen verstopt zit en je kunt dit niet zelf oplossen. Maar loodgieters doen meer dan dat. Ze installeren ook badkamers en keukens bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar een vakman dan kun je deze vandaag de dag online gemakkelijk vinden. Een vakman in je eigen regio is een verstandige keuze. Deze hoeft immers minder reiskosten te maken en zal de klus dus vaak tegen een scherpe prijs kunnen aannemen. Als er haast bij is, zoals bij een vervelende verstopping of een kraan of stortbak die niet meer goed functioneert kan de loodgieter vrijwel altijd met spoed bij je langskomen. 

Wat valt er onder loodgieterswerk?

Onder het werk van de loodgieter valt alles wat in de keuken, het toilet en de badkamer gebeurt en wat met de leidingen voor water en afvoer te maken heeft. Het gaat daarbij om zowel installatie als reparatie. Veel huiseigenaren zien het niet zo zitten om dit soort klussen zelf te doen. Daarom is het goed te weten dat je online een offerte kunt aanvragen of direct een vakbekwame loodgieter kunt inschakelen.

Cv-ketel & Verwarming

Als de Cv-ketel defect is dan heeft dat grote impact. Je kunt je huis niet meer verwarmen en je hebt ook geen warm water meer om te douchen. De loodgieter kan de ketel repareren of vervangen. Maar ook het vervangen van een leiding van de CV of een nieuwe radiator plaatsen kan hij voor je in orde maken. Misschien wil je een extra radiator als je de zolderverdieping van je huis als werkkamer in gebruik wilt nemen. Hiervoor kun je de loodgieter een offerte laten uitbrengen. Ook grote projecten, zoals het installeren van CV bij nieuwbouwprojecten wordt aan een loodgietersbedrijf uitbesteed. 

Lekkages verhelpen

Een lekkage is erg vervelend en kan zelfs gezondheidsschade geven. Vocht in huis kan er namelijk voor zorgen dat er zich schimmel gaat vormen op muren of plafonds. Dat is erg ongezond. Daarnaast is een vochtig huis ook erg belastend voor mensen die een luchtwegaandoening hebben zoals astma of COPD. Als je merkt dat er ergens een leiding lekt, bel dan meteen de loodgieter om dit probleem te laten oplossen. 

Sanitair & kranen

De loodgieter is de vakman die sanitair en kranen kan plaatsen. Wil je het toilet laten vernieuwen dan kan de loodgieter dit voor je orde maken. Kies bijvoorbeeld voor een mooi zwevend toilet met de afvoer netjes weggewerkt in de muur. Natuurlijk met een waterzuinige stortbak die mooi past bij het toilet. Ook een fonteintje in de toiletruimte plaatsen kan de loodgieter voor je regelen. Als de kraan in de keuken defect is kan de loodgieter een nieuw leertje plaatsen of indien nodig de kraan voor je vervangen. Datzelfde geldt voor het aanleggen of vernieuwen van een buitenkraan. 

Badkamer installatie

Wil je een nieuwe badkamer? Vraag dan offerte aan de loodgieter. Hij kan een douchecabine of bad voor je plaatsen. Dit gebeurt uiteraard inclusief het leggen en aansluiten van alle benodigde leidingen. Jouw droombadkamer is binnen enkele dagen gereed. 

Riolering verstopping verhelpen

Een verstopt riool is heel vervelend. Als je het toilet niet meer kunt doortrekken doordat de inhoud omhoog komt is dat natuurlijk erg vervelend. De loodgieter gaat voor je aan de slag om de oorzaak van de verstopping op te sporen en te verhelpen. 

Wat kost een loodgieter per uur?

Als je een loodgieter wilt inschakelen dan wil je natuurlijk vooraf weten wat de kosten zijn. Daarom kun je bij de loodgieter in jouw regio vooraf een offerte aanvragen. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Kies altijd voor een erkende loodgieter. Op die manier weet je zeker dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Een erkend loodgietersbedrijf geeft ook altijd garantie op het werk en de gebruikte materialen. Loodgietersbedrijf gezocht? Een overzicht van De 10 Beste loodgieters.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]