Nieuwste snufjes in huis laten installeren?

De laatste jaren zijn er allerlei handige snufjes voor in huis ontwikkeld. Dit maakt ons leven een heel stuk makkelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei elektrische apparaten gekomen om bepaalde zaken makkelijker te maken. Ook binnen de loodgietersbranche zijn er echter behoorlijk wat snufjes ontwikkeld. Toch zijn er nog niet veel mensen die al over de nieuwste loodgieterssnufjes in huis beschikken. Geldt dit ook voor jou? Overweeg dan eens om jouw huis verder te moderniseren. De kans is echter groot dat je geen idee hebt wat jij je bij loodgieterssnufjes voor moet stellen. Daarom zetten we hieronder de nieuwste snufjes op een rijtje die je kunt laten installeren door een loodgietersbedrijf.

Nieuwste snufjes in huis laten installeren?

Slimme kraan

Een gemiddeld huishouden in Nederland verspilt op jaarbasis behoorlijk wat water. Waarschijnlijk hecht je hier niet of nauwelijks waarde aan. Waterverspilling kan jou echter flink wat geld kosten. Je betaalt immers gewoon voor het water dat verspild wordt. Je kunt tegenwoordig echter een nieuw snufje gebruiken om waterverspilling tegen te gaan: een slimme kraan.

Een slimme kraan werkt anders dan de huidige kranen die je thuis gebruikt. Nu moet je de kraan immers handmatig openen. Met een slimme kraan is dit verleden tijd. Hoe dit kan? Doordat deze kraan gebruikmaakt van een sensor. Wanneer jij iets onder de kraan houdt, stroomt het water eruit. Neemt de sensor niets meer waar? Dan gaat de kraan direct uit. Je verspilt zodoende niet langer water, want de kraan staat nooit onnodig lang open. Uiteraard is het zaak dat de kraan juist geïnstalleerd wordt. Gebeurt dit niet? Dan gaat er alsnog water verloren. Mogelijk werkt de kraan zelfs helemaal niet. Laat een slimme kraan daarom altijd installeren door een loodgieter.

Quooker

Naast een slimme kraan zien we ook steeds vaker een Quooker terug in mening keuken. Dit is eveneens een kraan, maar het is niet zo maar een kraan. Nee, want met een Quooker zorg je namelijk binnen een handomdraai voor kokend water. Dit kun je namelijk direct uit de kraan laten stromen. Met een Quooker hoef je niet langer te wachten op kokend water. Je tapt een kop thee gewoon uit de kraan en kunt bij het koken direct kokend water gebruiken. Met deze kraan wordt jouw leven een heel stuk makkelijker. Althans, wanneer je hem goed installeert. Er komt namelijk alleen kokend water uit de kraan wanneer alles op de juiste manier is aangesloten. Wil je een Quooker in huis? Doe dan een beroep op een loodgieter. In dat geval weet je namelijk zeker dat je de kraan straks probleemloos kunt gebruiken.

Slimme thermostaat

Hierboven hadden we het al over een slimme kraan, maar we zien ook in steeds meer huizen een slimme thermostaat terug. Toch zijn er nog behoorlijk wat mensen die twijfelen of zij dit technische snufje moeten laten installeren in hun woning. Twijfel jij ook nog? Ga dan eens bij jezelf te rade of je energiezuiniger wilt leven. Wanneer dit het geval is, is een slimme thermostaat zeker het overwegen waard. Dit apparaat stemt de verwarming van een huis volledig af op jouw gedrag. Zo kun je de thermostaat vanaf een bepaalde tijd instellen op een bepaalde temperatuur. Hierdoor voorkom je in de wintermaanden bijvoorbeeld dat je na een lange dag werken in een koud huis belandt. Bovendien verspil je niet langer energie door jouw woning onnodig te verwarmen.

Grote voordeel van een slimme thermostaat is dat je dit technische snufje op afstand kunt bedienen. Hiervoor gebruik je jouw smartphone. Ben je in alle haast vertrokken en heb je er niet aan gedacht de thermostaat terug te draaien? Geen probleem, want dit kan alsnog gemakkelijk met jouw telefoon. Om er zeker van te zijn dat de slimme thermostaat op een goede manier werkt, laat je dit apparaat installeren door een loodgieter. Hij zorgt ervoor dat de thermostaat wordt aangesloten op het verwarmingsstelsel, waardoor je er probleemloos gebruik van kunt maken.

Ontkalker

In het water dat in ons land uit de kraan stroomt, zit kalk. Het menselijk lichaam is hier wel tegen bestand, maar dat geldt niet voor de elektrische apparaten in huis die water gebruiken. Denk hierbij aan de wasmachine, vaatwasser en het koffiezetapparaat. De levensduur van zo’n apparaat wordt aanzienlijk korter als gevolg van kalk. Wanneer je niet wilt dat je dergelijke (dure) apparaten binnen de kortste keren moet vervangen, laat je een ontkalker plaatsen. Dit apparaat staat ook wel bekend als een waterontharder. Wanneer je een ontkalker laat installeren door een loodgieter, wordt het water minder hard. Dit wil zeggen dat er minder kalk in zit. Hierdoor kun je langer genieten van elektrische apparaten die water gebruiken.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]