Nieuwste snufjes in huis laten installeren?

De laatste jaren zijn er allerlei handige snufjes voor in huis ontwikkeld. Dit maakt ons leven een heel stuk makkelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei elektrische apparaten gekomen om bepaalde zaken makkelijker te maken. Ook binnen de loodgietersbranche zijn er echter behoorlijk wat snufjes ontwikkeld. Toch zijn er nog niet veel mensen die al over de nieuwste loodgieterssnufjes in huis beschikken. Geldt dit ook voor jou? Overweeg dan eens om jouw huis verder te moderniseren. De kans is echter groot dat je geen idee hebt wat jij je bij loodgieterssnufjes voor moet stellen. Daarom zetten we hieronder de nieuwste snufjes op een rijtje die je kunt laten installeren door een loodgietersbedrijf.

Nieuwste snufjes in huis laten installeren?

Slimme kraan

Een gemiddeld huishouden in Nederland verspilt op jaarbasis behoorlijk wat water. Waarschijnlijk hecht je hier niet of nauwelijks waarde aan. Waterverspilling kan jou echter flink wat geld kosten. Je betaalt immers gewoon voor het water dat verspild wordt. Je kunt tegenwoordig echter een nieuw snufje gebruiken om waterverspilling tegen te gaan: een slimme kraan.

Een slimme kraan werkt anders dan de huidige kranen die je thuis gebruikt. Nu moet je de kraan immers handmatig openen. Met een slimme kraan is dit verleden tijd. Hoe dit kan? Doordat deze kraan gebruikmaakt van een sensor. Wanneer jij iets onder de kraan houdt, stroomt het water eruit. Neemt de sensor niets meer waar? Dan gaat de kraan direct uit. Je verspilt zodoende niet langer water, want de kraan staat nooit onnodig lang open. Uiteraard is het zaak dat de kraan juist geïnstalleerd wordt. Gebeurt dit niet? Dan gaat er alsnog water verloren. Mogelijk werkt de kraan zelfs helemaal niet. Laat een slimme kraan daarom altijd installeren door een loodgieter.

Quooker

Naast een slimme kraan zien we ook steeds vaker een Quooker terug in mening keuken. Dit is eveneens een kraan, maar het is niet zo maar een kraan. Nee, want met een Quooker zorg je namelijk binnen een handomdraai voor kokend water. Dit kun je namelijk direct uit de kraan laten stromen. Met een Quooker hoef je niet langer te wachten op kokend water. Je tapt een kop thee gewoon uit de kraan en kunt bij het koken direct kokend water gebruiken. Met deze kraan wordt jouw leven een heel stuk makkelijker. Althans, wanneer je hem goed installeert. Er komt namelijk alleen kokend water uit de kraan wanneer alles op de juiste manier is aangesloten. Wil je een Quooker in huis? Doe dan een beroep op een loodgieter. In dat geval weet je namelijk zeker dat je de kraan straks probleemloos kunt gebruiken.

Slimme thermostaat

Hierboven hadden we het al over een slimme kraan, maar we zien ook in steeds meer huizen een slimme thermostaat terug. Toch zijn er nog behoorlijk wat mensen die twijfelen of zij dit technische snufje moeten laten installeren in hun woning. Twijfel jij ook nog? Ga dan eens bij jezelf te rade of je energiezuiniger wilt leven. Wanneer dit het geval is, is een slimme thermostaat zeker het overwegen waard. Dit apparaat stemt de verwarming van een huis volledig af op jouw gedrag. Zo kun je de thermostaat vanaf een bepaalde tijd instellen op een bepaalde temperatuur. Hierdoor voorkom je in de wintermaanden bijvoorbeeld dat je na een lange dag werken in een koud huis belandt. Bovendien verspil je niet langer energie door jouw woning onnodig te verwarmen.

Grote voordeel van een slimme thermostaat is dat je dit technische snufje op afstand kunt bedienen. Hiervoor gebruik je jouw smartphone. Ben je in alle haast vertrokken en heb je er niet aan gedacht de thermostaat terug te draaien? Geen probleem, want dit kan alsnog gemakkelijk met jouw telefoon. Om er zeker van te zijn dat de slimme thermostaat op een goede manier werkt, laat je dit apparaat installeren door een loodgieter. Hij zorgt ervoor dat de thermostaat wordt aangesloten op het verwarmingsstelsel, waardoor je er probleemloos gebruik van kunt maken.

Ontkalker

In het water dat in ons land uit de kraan stroomt, zit kalk. Het menselijk lichaam is hier wel tegen bestand, maar dat geldt niet voor de elektrische apparaten in huis die water gebruiken. Denk hierbij aan de wasmachine, vaatwasser en het koffiezetapparaat. De levensduur van zo’n apparaat wordt aanzienlijk korter als gevolg van kalk. Wanneer je niet wilt dat je dergelijke (dure) apparaten binnen de kortste keren moet vervangen, laat je een ontkalker plaatsen. Dit apparaat staat ook wel bekend als een waterontharder. Wanneer je een ontkalker laat installeren door een loodgieter, wordt het water minder hard. Dit wil zeggen dat er minder kalk in zit. Hierdoor kun je langer genieten van elektrische apparaten die water gebruiken.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]