Opslagruimte met haal- en brengservice (met verhuishulp): de voordelen

Heb je net nieuwe meubels gekocht, maar wil je de oude nog niet kwijt? Of ga je een paar maanden op reis en heb je tijdelijk een plek voor al je spullen nodig? Wat de reden ook is, als je tijdelijk je spullen even ergens wilt opslaan, biedt een opslagruimte met haal- en brengservice de oplossing. Soms is een opslagruimte met verhuishulp zelfs mogelijk. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een opslagruimte met haal- en brengservice.

Opslagruimte met verhuisservice

Je spullen staan veilig 

Als je je meubels om wat voor reden dan ook niet in je eigen huis kwijt kunt, maar ook niet weg wilt doen, wil je wel dat de meubels intact blijven. Je wilt dat ze op een veilige plek staan opgeslagen. Als je een opslagruimte huurt, heb jij als enige de sleutel van de ruimte. Je kunt bij je spullen wanneer je maar wilt. Zo kun je na verloop van tijd alle spullen ophalen en weer terug in je huis zetten.

De opslagruimte is schoon

Dit punt sluit aan op het vorige. Je kunt ervan uitgaan dat de opslagruimtes schoon en netjes zijn. Ze zijn meteen klaar voor gebruik. Het voordeel is dat de meubels droog staan en daardoor geen schade oplopen. Bovendien zijn de ruimtes vocht- en vorstvrij. Je hoeft niet bang te zijn dat je je spullen volledig verroest ophaalt. Zelfs na maanden weg te zijn geweest, kun je de meubels in originele staat weer terugvinden. 

De prijs

Als je een opslagruimte aanvraagt, heb je de keuze uit ruimtes van verschillende groottes. Wanneer de aanvraag online gebeurt, wordt er vaak al een indicatie gegeven van de benodigde ruimte. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit opslagruimte voor een studentenkamer of voor een volledige woning. Denk dus goed na over de grootte van de ruimte die je nodig hebt. Hoe kleiner de ruimte, hoe minder je moet betalen, natuurlijk. Als achteraf blijkt dat je een verkeerde inschatting hebt gemaakt, kan het bedrag dat je maandelijks moet betalen nog omlaag gaan. Je betaalt namelijk per vierkante meter.

Je hebt zelf invloed op de prijs

Aangezien je per vierkante meter betaalt, moet je de ruimte zo efficiënt mogelijk inrichten. Werk zo veel mogelijk de hoogte in door meubels op elkaar te stapelen, als dit mogelijk is. Ook is het slim om al geruime tijd voor de verhuizing te kijken naar welke spullen je echt nodig hebt. Sommige meubels of andere voorwerpen kun je misschien niet gebruiken in je nieuwe huis. Dan kun je deze beter meteen weggooien, dat scheelt ook weer ruimte.

Haal- en brengservice

Als je gebruik maakt van een opslagruimte, kun je vaak ook gebruik maken van een haal- en brengservice. Het bedrijf waar je je spullen opslaat, komt deze bij jou thuis ophalen en brengt deze vervolgens naar de opslagruimte. In- en uitpakken gaat op een veilige en zorgvuldige manier. Wanneer je je spullen weer terug wilt, worden deze naar je toe gebracht. Veel bedrijven bieden de haal- en brengservice aan voor een lage prijs. Sommige bedrijven bieden de service zelfs gratis aan.

Verhuishulp

Naast het feit dat je kunt profiteren van een haal- en brengservice, bieden veel opslagbedrijven de mogelijkheid om je te helpen met verhuizen. Zo worden de verhuisdozen voor je ingepakt en worden alle meubels uit je oude huis gehaald en vervolgens weer netjes in je nieuwe huis neergezet. Hoe fijn is dat? Verhuizen is al stressvol an sich, dus is het super als alle vervelende en tijdrovende klusjes je uit handen genomen worden. Je hoeft je alleen nog maar te richten op het leuke werk: het inrichten van je nieuwe woning.

Het in en uit elkaar halen van meubels

Bij de verhuishulp wordt soms een extra service geboden. Als je wilt, kunnen monteurs je meubels uit elkaar halen en in het nieuwe huis ook weer in elkaar zetten. Op deze manier weet je zeker dat je meubels bij het uit elkaar halen niet worden beschadigd. Bovendien kun je ervan uitgaan dat de meubels op een goede en veilige manier in elkaar worden gezet. Ideaal voor mensen met twee linkerhanden. Daarnaast bespaart het je een hele hoop stress en tijd. 

Je hoeft geen hulp van buitenaf in te schakelen

Als je verhuist, moet er veel gedaan worden. Veel te veel om helemaal zelf te doen. Het komt dan ook regelmatig voor dat mensen die gaan verhuizen, hulp van hun familie of vrienden inschakelen. En hoewel zij je vaak met alle liefde willen helpen, is het toch vervelend het aan hen te vragen. Dankzij de verhuishulp is dit probleem verleden tijd. Alles wordt voor je geregeld, dus je hoeft niemand te belasten met je verhuizing.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]