Genieten tijdens de warme zomer van een opzetzwembad voor in de tuin

Droom je ook al jaren van een zwembad in de tuin, maar is een permanente voorziening je wat te veel van het goede? Dan is er nu een prima alternatief: een opzetzwembad. Dit kun je in de tuin zetten als de zomer aanbreekt en als de herfst invalt dan haal je het gewoon weer naar binnen. Natuurlijk heb je ook dan wel de nodige ruimte nodig om het zwembad neer te kunnen zetten, maar er zijn verschillende opties en de kans is dus groot dat er een opzetzwembad is dat je kunt plaatsen.

Opblaaszwembad in de tuin

Heerlijk afkoelen op een warme zomerdag

Als je van je werk komt op een warme zomerdag dan is er natuurlijk niets lekkerder dan even afkoelen in het zwembad. Misschien heeft jouw dorp of stad een zwembad in de buurt waar je een frisse duik kunt nemen. Maar als dat niet zo is dan is een zwembad in de tuin toch wel erg lekker. Als je een royaal grasveld of terras hebt dan kun je daar een zwembad plaatsen waar je de nodige verkoeling kunt zoeken. Natuurlijk is het zwembad ook een feestje voor je kinderen, ze kunnen er zelfs nog een paar slagen in zwemmen en lekker spelen met waterspeelgoed. Let wel altijd goed op de veiligheid van jonge kinderen. Als ze nog niet kunnen zwemmen laat ze dan nooit zonder toezicht in het zwembad spelen, ook al kan er op het oog niets misgaan. 

Welk zwembad wil je in je tuin?

Als je een relatief goedkoop zwembad in je tuin wilt dan kies je voor een opblaaszwembad. Deze gaan soms maar een zomer mee, maar het plezier is er niet minder om. De prijs is prettig en deze zwembaden zijn leverbaar in verschillende afmetingen. Ook als je niet zo heel veel ruimte hebt kun je een opblaaszwembad vaak wel kwijt in de tuin. Vooral voor jonge kinderen is het plezier er vaak niet minder om en heb je urenlang geen kind aan ze terwijl ze lekker in het water aan het spelen zijn. Als je wat meer comfort wilt dan kies je voor een zwembad met een frame. Deze zwembaden zijn relatief snel op te zetten, in minder dan een kwartier staat het zwembad en kun je beginnen met vullen met water. Ideaal als het ineens mooi weer wordt en je dringend behoefte hebt aan wat verkoeling. 

Een luxe zwembad in de tuin

Wil je een zwembad kopen voor een wat grotere tuin dan kies je voor een ultra frame zwembad. Hier kan ook een handig trapje bij worden geleverd zodat je gemakkelijk in en uit het zwembad kunt komen. Ideaal voor mensen die wat minder mobiel zijn. Wil je ook van je zwembad kunnen genieten als de zon het water niet optimaal kan verwarmen dan kun je kiezen voor een handige en veilige zwembad verwarming. Ook zijn er verschillende opties mogelijk om het water langer vers te houden zodat je dat niet steeds hoeft te verschonen. F Ook deze luxe zwembaden kun je gemakkelijk afbreken als de zomer voorbij is en opbergen in de schuur of garage. 

Nog meer luxe met de opblaas jacuzzi

Wil je niet alleen een zwembad maar een echte jacuzzi in de tuin? Ook dat is mogelijk. Een opblaas jacuzzi kun je in veel achtertuinen prima kwijt. Ze zijn leverbaar in verschillende formaten. Daarnaast kun je kiezen uit een gewone jacuzzi of een jacuzzi met jet functie voor extra massage als je in het water zit. Uiteraard biedt de jacuzzi plaats aan meerdere personen. Je kunt dus lekker genieten met het hele gezin of samen met familie of vrienden. Voor een jacuzzi kun je dezelfde materialen gebruiken om het water te reinigen zoals zwembadzout of glasparels. Zodoende hoef je het water niet steeds te verversen. 

Volop mogelijkheden als je een zwembad in je tuin wilt

Als je een zwembad in je tuin wilt en je wilt wat meer comfort dan van een goedkoop opblaasbadje uit en warenhuis dan zijn er genoeg mogelijkheden. Ook als je niet zoveel ruimte hebt kun je kiezen uit diverse modellen. Kijk vooraf goed hoeveel ruimte je hebt, het zou zonde zijn als je het zwembad gaat opzetten en het blijkt dat het toch niet past. Als je online een opzetzwembad voor in de tuin koopt dan staan daar altijd de afmetingen bij vermeld. Zo kun je van tevoren bekijken wat je wel of niet in je tuin kwijt kunt.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]