Planten en bloemen staan? Mooi dan nu de rest!

Niets is zo fijn als lekker ontspannen in je eigen tuin zitten. Je zit beschut en kunt ongestoord genieten van de zon. Maar dan moet die tuin ook wel een beetje gezellig zijn. Dit creëer je niet alleen met mooie planten en bloemen, er is ook een hele hoop andere meubelen die je sfeer in je tuin creëren. Bovendien kun je praktische meubels ook goed gebruiken, bijvoorbeeld om je rommel in op te bergen. In dit artikel lees alles over de meest leuke en praktische ideeën voor in je tuin.

Tuin inrichten

Kunststof tuinhuisje

Heb je een plek nodig om je fietsen, tuinmeubels en andere tuinartikelen in op te bergen? Ga voor een kunststof tuinhuisje. In het kunststof tuinhuisje, ligt een vloer waardoor de voorwerpen die erin liggen niet vochtig worden en dus niet gaan rotten. Bovendien kan het tuinhuisje tegen alle weersomstandigheden aangezien het is voorzien van een dubbelwandige constructie. Het kunststof tuinhuisje is niet alleen praktisch, maar ook mooi. Het is zelfs met raam verkrijgbaar. Dankzij de verschillende afmetingen, vind je er altijd wel een die in jouw tuin past.

Een stevig hek

Om je tuin goed een veilig af te sluiten, is een stevig hek nodig. Ga bijvoorbeeld voor dubbelstaafmatten. Dubbelstaafmatten hebben een hoge stabiliteit en zijn erg duurzaam. Ze zijn gemaakt van de beste materialen en bij de productie worden de nieuwste technieken toegepast. Tevens zijn de dubbelstaafmatten voordelig, in vergelijking met andere hekwerken. Als je wat meer privacy wilt, kun je ervoor kiezen om zichtbanden door de mazen van de dubbelstaafmatten te weven. Hierdoor is het hek volledig afgesloten. Je kunt zelfs nog kiezen uit verschillende kleuren.

Speeltoestellen

Als je kinderen hebt, is het natuurlijk wel zo leuk dat zij de ruimte krijgen om te spelen in de tuin. Er zijn heel veel leuke speeltoestellen beschikbaar. Je kunt kiezen voor een speeltoestel met alles erop en eraan – een klimtoren of een glijbaan, bijvoorbeeld – maar een trampoline in de tuin is ook al erg leuk. Kinderen kunnen zich ook uren vermaken in een zandbak of in een eigen speelhuisje. Heb je minder ruimte in de tuin of zijn je kinderen al wat ouder? Een basketbalnet is voor je kinderen ook al voldoende om een hele middag mee zoet te zijn. 

Een barbecue

In een leuke tuin, kan een barbecue natuurlijk niet ontbreken. Welke barbecue je kiest, hangt helemaal af van jouw wensen. Barbecue je regelmatig en wil je alleen een barbecue van de beste kwaliteit? Wat dacht je van een barbecue van beton? Deze barbecue is heel stevig en kan het hele jaar door buiten staan. Je hoeft deze alleen maar af te dekken met een zeil. Hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan. Als je minder vaak barbecuet, of je gezelligheid belangrijker vindt dan de kwaliteit van het eten, kun je uiteraard ook kiezen voor een kleinere en goedkopere barbecue.

Kliko-ombouw

Containers zijn heel nuttig, maar niet echt mooi. Je wilt deze dan ook zo veel mogelijk uit het zicht houden. Dit kan met behulp van een kliko-ombouw. Kliko-ombouwen zijn er in alle soorten en maten. Je hebt enkele kliko-ombouwen, maar ook dubbele of zelfs drie naast elkaar. Kies voor een ontwerp dat helemaal bij de rest van de tuin past. Buiten het feit dat een kliko-ombouw mooier is dan zichtbare containers, is de ombouw ook nog eens erg praktisch. Deze zorgt er namelijk voor dat je minder last hebt van stank en ongedierte. 

Kunstgras

Heb je geen zin om keer op keer weer het gras te maaien? Waarom leg je geen kunstgras in je tuin? Kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling en is op een afstandje amper te onderscheiden van echt gras. Bovendien is het makkelijk aan te leggen. In tegenstelling tot gras dat nog moet groeien, of grasmatten die snel kaal worden, kun je bij kunstgras meteen profiteren van een volgroeide grasmat in je tuin die erg lang mooi blijft. Ook is kunstgras erg kindvriendelijk. Niet voor niets vind je het vaak terug in speeltuinen. Kunstgras is ook erg geschikt op het balkon.

Een vijver

Een vijver is ideaal als je wilt genieten van de natuur in je tuin. Er bestaan verschillende soorten vijvers en je kunt deze zo veel aankleden als je wilt. Zo heb je speciale fonteinpompen, die het water naar boven pompen en zo een prachtig effect creëren. Ook zijn er verschillende waterornamenten verkrijgbaar. En als je ’s avonds wat extra sfeer in je tuin wilt, is het een aanrader om fonteinverlichting aan te schaffen. Niet alleen de vijver zelf kun je versieren met leuke decoratie, er zijn ook leuke accessoires voor naast de vijver, zoals een kunststof zwaan.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]