Ken je de uitstraling van een plexiglas schilderij?

Een plexiglas schilderij is een ideale manier om je huis en je leven met een ongelooflijk kunstwerk te versieren. Schilderen op plexiglas brengt het contrast en de details naar voren met een verbluffende heldere kristalafwerking. Een schilderij op plexiglas is trouwens niet alleen waterbestendig, maar biedt ook UV-bescherming. Kies voor een spannende look met een trendy plexiglas schilderij.

Kunst

Combineert goed met verschillende interieurstijlen

Portretten zijn erg populair als wanddecoratie en geven je interieur meer karakter. Het speelse gebruik van visuele elementen, zoals vormen, kleuren, toonwaarden en lijnen, zorgen ervoor dat je een uitzonderlijk kunstwerk hebt dat enig in zijn soort is. De abstracte afwerking geeft deze vorm van kunst een moderne touch die gemakkelijk te combineren is met verschillende interieur- en kleurstijlen. Met een plexiglas schilderij steel je de show in elke kamer, van hal tot woonkamer.

Voordelen van plexiglas

Een plexiglas schilderij laat ongeveer 90% van het licht door en hierdoor een perfecte vervanging van glas. Andere voordelen zijn:

  • Het is veel lichter in gewicht dan glas
  • Het heeft een unieke en heldere look voor kleuren en vormen
  • Het laat meer veel meer licht door dan gewoon glas wat ideaal is voor schilderijen
  • Het is een sterk en duurzaam materiaal en gemakkelijk in onderhoud

Met een plexiglas schilderij loop je dus minder kans op schade. De breukvastheid van plexiglas maakt het trouwens van onschatbare waarde voor gebruik met hoogwaardige artikelen. Een plexiglas schilderij is van onschatbare waarde vanwege haar bescherming tegen UV-stralen. Het materiaal zorgt voor de veiligheid van UV-filtratie. Bovendien is het – als het goed verlicht is – vrijwel onzichtbaar.

Perfect voor in een woning

De omstandigheden in een privéwoning zijn uitdagender dan die in bijvoorbeeld een museum. In een privéwoning kan niet worden verwacht dat de omstandigheden voldoen aan de museumnormen: er is waarschijnlijk vier maanden verwarming en drie maanden koeling. Het stookseizoen is droog, omdat het zo moeilijk is om in de winter voldoende vochtigheid aan een woning toe te voegen en de luchtvochtigheid aanzienlijk te verhogen. Omdat schilderijen thuis waarschijnlijk jaren in hun lijst blijven, is plexiglas als materiaal een logische keuze.

Keuze in printprocessen

De plexiglas print wordt aangeduid met verschillende namen, zoals acrylgezicht of fotomontage. De algemene acrylnaam wordt vaak plexiglas (plexiglas), lucite of perspex genoemd; dit zijn slechts merknamen van acryl. Er zijn ook verschillende processen voor het maken van een plexiglas schilderij of print: direct printen op het materiaal versus printen op papier en dan face-montage op plexiglas voor de afdruk. 

Een uniek kunstwerk

Niet alleen kunstenaars, ook fotografen die zich willen onderscheiden van de massa, hebben veel succes met het gebruik van plexiglas. Plexiglas zorgt voor een strakke, moderne en levendige look die er geweldig uitziet in moderne decors, terwijl het traditionele canvas meer een ouderwetse look geeft. Wanneer je een kunstgalerie binnenloopt en traditionele lijst na traditionele lijst ziet met een paar doeken erin gemengd, en dan een plexiglas schilderij ziet, valt deze gegarandeerd op. Met een plexiglas schilderij heb je ongetwijfeld een uniek kunstwerk in je bezit.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]