Private matchmaking: wat is het + alle voordelen

Als je in een hogere functie werkzaam bent, zoals ceo of bestuurder en je bent single, dan kan het erg lastig zijn om een geschikte partner te vinden. De kans dat je tegen een ‘golddigger’ aanloopt is groot. Dat risico is nog groter als je een BN’er bent. Hoe onderscheid je echte liefde van een idolate fan? Wil je niet het risico lopen dat je zoektocht naar een leuke partner op een drama uitloopt dan kun je hiervoor een private matchmaker inschakelen. Deze bureaus gaan discreet voor je op zoek naar een geschikte partner. De mannen en vrouwen in hun bestand zijn niet alleen knap en aantrekkelijk, ze zijn ook beschaafd, goed opgeleid en ze weten wat er in de wereld te koop is.

Private matchmaking

Een partner vinden als hooggeplaatste man

Als je een hogere functie hebt dan zijn er verschillende redenen waarom het lastig kan zijn een partner te vinden. Je kunt lastiger uitgaan omdat je niet overal gezien wilt worden door paparazzi en andere nieuwsjagers. Als je burgemeester bent kun je niet zomaar een kroeg binnenstappen. Als je ceo bent van een grote onderneming dan duik je niet onbezorgd en anoniem het nachtleven in. Veel van deze personen zoeken uiteindelijk een partner in het buitenland, omdat dit de enige plek is waar ze redelijk anoniem hun gang kunnen gaan. Maar misschien is dat niet jouw stijl en wil je gewoon een leuke Hollandse man of vrouw. 

Ambitieuze vrouwen op zoek naar een partner

Vandaag de dag werken ook vrouwen vol overgave aan hun carrière. Ben jij een vrouw die alles uit het leven wil halen en heb je daardoor geen tijd om op zoek te gaan naar een leuke partner? Dan schakel je een private matchmaker in. Die gaat voor jou op zoek naar een leuke man of vrouw die past bij jouw levensstijl. Uiteraard heeft zo’n matchmaker alleen kandidaten in het bestand die qua niveau bij je passen. Over het algemeen komt dat neer op minimaal hbo, maar de meesten hebben gestudeerd. Je wordt gekoppeld aan een man die zo veel mogelijk aansluit bij je interesses en die voldoet aan jouw wensen. Die wensen worden geïnventariseerd tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek. De kans dat de man of vrouw aan wie je wordt voorgesteld bij je past is daarmee groter dan gemiddeld. 

No cure, no pay

Veel private matching bureaus werken op basis van no cure no pay. Dat betekent dat je alleen betaalt voor de bemiddeling als er daadwerkelijk een match is en als je besluit om de aan jou voorgestelde persoon vaker te willen zien. Zo loop je dus weinig risico. Dit in tegenstelling tot het inschrijven bij een online dating site of dating app. Ook dat is natuurlijk redelijk anoniem, maar de kans dat je toch iemand treft die zich totaal anders voordoet dan hij of zij in werkelijkheid is, is best groot. Want net zoals jij is ook de ander anoniem. Niet de waarheid vertellen over leeftijd, uiterlijk, opleiding en andere zaken is dan ook heel makkelijk. Als je kiest voor private matching dan heeft het bureau beide partijen persoonlijk gesproken. Indien nodig wordt er antecedentenonderzoek gedaan om zeker te zijn dat de persoon die zich aanmeldt de waarheid spreekt over zijn of haar achtergrond. 

De kosten van private matching

De kosten van private matching liggen doorgaans flink hoger dan een abonnement bij een online datingplatform. Maar daar staat wel veel tegenover. Je wordt persoonlijk gekoppeld aan iemand die met veel zorg voor je is uitgekozen. De kans op een goede match is daardoor een heel stuk groter. Ook kun je ervan uit gaan dat er betrouwbare bemiddeling plaatsvindt. De kans dat je iemand treft die alleen maar een relatie met je wil vanwege je maatschappelijke positie is klein. Dat maakt de kans op een blamage ook een heel stuk kleiner. Het is de bedoeling dat je op jullie eerste date tegenover iemand zit met wie je op het door jou gewenste niveau kunt praten en die er goed en verzorgd uitziet. Een partner vinden moet voor iedereen mogelijk zijn. Ook als je een hogere maatschappelijke positie hebt of bekend bent verdien je immers een eerlijke kans op een fijne en duurzame relatie met iemand die om jou geeft om wie je bent en niet op je valt vanwege je bekendheid of het saldo van je bankrekening. Private matching uitproberen is dan ook zeker aan te raden.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]