Laat een professioneel lichtplan maken voor je bedrijf

Bij het inrichten van een winkel, bedrijfspand of kantoor komt veel kijken. Een belangrijk onderdeel is het lichtplan. Verlichting is essentieel als het gaat om het creëren van een prettige werksfeer. Als het licht niet goed is kan dat zelfs leiden tot klachten zoals hoofdpijn en concentratiestoornissen bij de mensen die er dagelijks moeten werken. Klanten en bezoekers kunnen je pand gaan mijden als de verlichting er niet prettig is. Daarnaast is er natuurlijk het kostenaspect. Verlichting kost veel stroom, hoewel dat vandaag de dag stukken minder is omdat er gebruik wordt gemaakt van energiezuinige lampen. 

Lichtplan kantoor bedrijf laten maken

De ouderwetse gloeilamp is overal verdwenen

Het was een belangrijke uitvinding, de gloeilamp. En we hebben er ook decennia lang plezier van gehad. Maar feit is dat gloeilampen veel stroom verbruiken en niet heel lang meegaan. Daarom zijn ze voor het milieu niet echt een aanwinst. Er werd dan ook al heel lang gezocht naar een goed alternatief en dat is er nu: de LED lamp. Die is veel zuiniger met elektriciteit en gaat veel langer mee. Bedrijven en huishoudens schakelen dan ook massaal over op LED verlichting. Zeker nu deze lampen steeds betaalbaarder worden en het aanbod meer divers is. Was voorheen de klacht dat LED licht ‘koud’ was, nu zijn er alternatieven die de gloeilamp benaderen en zelfs overtreffen als het gaat om het creëren van de juiste sfeer qua verlichting. 

Hoe gaat u uw bedrijfspand verlichten?

In een winkel of kantoor waar de hele dag wordt gewerkt brandt ook de hele dag licht. Vrijwel altijd komt er in een kantoorpand of winkel te weinig daglicht binnen om zonder kunstverlichting te kunnen. Daarom is een goed en doordacht lichtplan voor het pand een absolute must. Bij de bouw of renovatie moet al worden gekeken waar de lichtpunten komen. Daarnaast moet er een keuze gemaakt worden welke soort verlichting je wilt plaatsen. Steeds meer bedrijven worden voorzien van LED verlichting in diverse uitvoeringen. Je kunt kiezen voor TL verlichting maar ook voor een ander soort lampen. Waar je voor gaat hangt sterk af van de aard van het bedrijf. In een restaurant heb je andere verlichting dan in een supermarkt en in een kledingwinkel is ander licht nodig dan in een tandartspraktijk.

Kies voor een professionele aanpak

Het is natuurlijk heel zonde als je veel geld investeert in een lichtplan voor je bedrijf of kantoor en vervolgens kom je erachter dat het op meerdere punten niet goed functioneert. Daarom is het verstandig om voor de verlichting te kiezen voor een ervaren en professionele partner. Je kunt hiervoor onder andere terecht bij Clearlight. Zij maken doordachte verlichting die past in verschillende professionele omgevingen. Het lichtplan kan volledig naar wens worden aangepast en voldoet daardoor altijd aan je verwachtingen.

Verlichting met een lange levensduur

Vooral voor zakenpanden geldt dat het vaak niet eenvoudig is om een lamp te vervangen. Vaak zijn de plafonds hoog en heb je dus een speciale ladder of zelfs een hoogwerker nodig om iets aan de verlichting te kunnen voldoen. Gelukkig hebben LED lampen een veel langere levensduur dan ouderwetse gloeilampen of Tl-buizen. Dat betekent dat vervanging veel minder vaak nodig zal zijn. Daarom kun je gerust kiezen voor royale verlichting die ervoor zorgt dat er een prettige sfeer is, zowel voor medewerkers als voor bezoekers. 

Kies de kleur van de verlichting met zorg

Het is zeker de moeite waard om de kleur van de verlichting met zorg te kiezen. Niet alleen is dat prettig voor bezoekers en medewerkers, het kan ook gunstig zijn voor verkoopcijfers. Onderzoek heeft aangetoond dat het zeker uitmaakt wat voor verlichting er in een zaak is of klanten er graag komen en er graag hun inkopen doen. Vooral als er spullen worden verkocht waarvan de kleur belangrijk is, zoals kleding of schoenen, is het belangrijk dat de verlichting zo natuurlijk mogelijk is. Je wilt niet dat klanten steeds met items naar buiten lopen om ze bij daglicht te zien, zeker niet als je gebruik maakt van diefstal detectiepoortjes. Bij het opstellen van een lichtplan kan hier uiteraard rekening mee worden gehouden.

Aandacht voor het milieu is goede reclame

Het is goede reclame voor je bedrijf als je kunt laten zien dat je oog hebt voor het milieu. Steeds meer mensen vinden dit belangrijk. Energiebesparing hoort daar zeker ook bij. Daarom is het een goed idee om bij het kiezen van verlichting te letten op het stroomverbruik van de lampen. Natuurlijk zorg je er ook voor dat de verlichting alleen brandt als dat nodig is. Je kunt dit zowel handmatig schakelen als gebruik maken van tijd gestuurde in- en uitschakeling.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]