Raamdecoratie voor kunststof kozijnen ophangen zonder schroeven en boren

In steeds meer woningen worden de houten kozijnen vervangen door kunststof. Nieuwe woningen worden standaard voorzien van kunststof kozijnen. Als je kiest voor speciale raamdecoratie kunststof kozijnen hoef je niet te boren en te schroeven. Je kozijn blijft onbeschadigd en je kunt toch mooie raamdecoratie ophangen in de stijl die jij wilt en die past bij de inrichting van je woning.

Raamdecoratie kunststof kozijnen

Eenvoudig bevestigen

Misschien herinner je je nog wel van vroeger wat een klus het was om raamdecoratie op te hangen. Precies op de juiste plek de boorgaten uitmeten want anders hing de boel scheef. Dan een schietgebedje doen dat het boren van de gaatjes goed zou gaan en dat er geen lelijke schade ontstaat. Dan je jaloezieën of rolgordijn ophangen en hopen dat het er vervolgens een beetje netjes uitziet. Dat behoort allemaal tot het verleden als je kiest voor raamdecoratie die speciaal voor kunststof kozijnen is ontwikkeld. Die bevestig je namelijk met magneetstrips. Geen geboor of geschroef, en je kunt erop vertrouwen dat de decoratie stevig hangt en echt niet naar beneden stort. Op die manier kun je de raambekleding ook heel gemakkelijk vervangen wanneer je na een paar jaar er op uitgekeken bent en eens wat anders wilt. 

Ruime keuze voor jouw kunststof kozijnen

Er is volop keuze als je op zoek bent naar raamdecoratie voor jouw kunststof kozijnen. Ga je voor rolgordijnen voor je slaapkamer, of luxe plisségordijnen voor de woonkamer? Als je hebt gekozen wat voor soort raamdecoratie het moet worden dan moet vervolgens nog de kleur worden bepaald. Ga je voor een opvallende kleur of kies je liever voor neutraal? Het voordeel van dat laatste is dat je je inboedel gemakkelijk kunt wisselen zonder dat de kleuren een mismatch met je raambekleding zijn. Maar als je van een sprekende kleur houdt dan kies je daar natuurlijk voor. 

Gemakkelijk zelf je raamdecoratie bevestigen

Niet iedereen is een handige klusser. Voor het ophangen van raamdecoratie op houten kozijnen moet je toch wel een beetje handig zijn. Je moet een goede boormachine hebben en daar ook nog eens mee om kunnen gaan. Als je kiest voor schroefloze decoratie voor je ramen dan is dat allemaal niet nodig. De magneetstrips bevestig je zonder problemen waarna je je nieuwe raambekleding meteen kunt ophangen en ervan genieten. De kozijnen blijven intact, wat natuurlijk alleen maar prettig is. Als het huis ooit wordt verkocht of opnieuw verhuurd hoeven er geen herstelwerkzaamheden te worden uitgevoerd om het netjes op te leveren. Zeker als het om een huurhuis gaat is dat belangrijk, want voor het eventueel uitvoeren van herstelwerk draai je als voormalig huurder in de meeste gevallen zelf op. 

Licht in huis maar wel privacy

De hedendaagse raamdecoratie is erop gericht om je voldoende privacy te geven. Niemand vindt het prettig als voorbijgangers tot achter in je huis kunnen kijken. Anderzijds wil je licht in je huis hebben en wil je vrij zicht naar buiten. Dat kan prima met de verschillende mogelijkheden voor raamdecoratie in combinatie met kunststof kozijnen. Je kunt ze naar believen open en dicht doen zodat je zelf bepaalt hoeveel licht er binnenvalt en hoeveel inkijk je in je huis hebt. Er zijn ook raamdecoraties te koop die je wel zicht naar buiten geven maar die het zicht van buiten naar binnen belemmeren. Op die manier heb je optimale privacy en valt er toch voldoende daglicht naar binnen. 

Online raamdecoratie kopen

Als je zelf aan de slag wilt gaan met het plaatsen van raamdecoratie dan kun je daarvoor ook prima online shoppen. Wel zo makkelijk want je hoeft geen rekening te houden met openingstijden van winkels en je hoeft er de deur niet voor uit. Het is wel heel belangrijk dat je de juiste maten bestelt. Meet dus goed uit welke lengte je nodig hebt zodat je de door jou bestelde rolgordijnen, jaloezieën of plissé gordijnen niet terug hoeft te sturen. Houd er rekening mee dat op maat gemaakte raamdecoratie over het algemeen niet kan worden geretourneerd. Extra goed meten is dan heel belangrijk. Nog een voordeel van online winkelen als je op zoek bent naar raambekleding voor je kunststof kozijnen: Je kunt heel gemakkelijk prijzen vergelijken en de keuze online is heel ruim.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]