Rijksmuseum X IXXI: de IXXI Rijksmuseum wanddecoratie

Een klein deel van de fantastische collectie van het Rijksmuseum is vertaald in een exclusieve IXXI Rijksmuseum collectie. In deze muurdecoratie collectie de populairste Nederlandse kunst, de geschiedenis vanaf de middeleeuwen en de belangrijkste Europese en Aziatische kunst. In deze collectie o.a. kunstwerken van grootheden als Rembrandt, Vermeer en de Heem.

39,95

‘Meisje met de parel’ is het beroemdste schilderij van Vermeer. Het is geen portret, maar een tronie: een fantasiekop. Ze beeld een bepaald karakter uit, met haar exotische kledij, haar oosterse tulband en de grote parel in haar oor.

39,95

Wie dit prachtige kunstwerk heeft gemaakt is tot op de dag van vandaag een raadsel. Het kwam in 1898 in handen van het Rijksmuseum en is sindsdien niet meer weg te denken uit de collectie!

39,95

Aan het eind van de 18de eeuw raakte het uit de mode om met bloemen en fruit overladen stillevens te maken. Henriëtte Geertruida Knip speelde hierop in en aquarelleerde hier slechts enkele soorten en liet bovendien de vaas achterwege. Haar sierlijke bloemstukken waren zeer geliefd. Zo won zij in 1819 in Parijs een zilveren medaille met een van haar bloemaquarellen.

89,00

Jan Davidsz de Heem schilderde in 1650 het prachtige stilleven van bloemen. Je vindt hierin onder andere rozen, fluitenkruid, kamperfoelie en hortensia. Wat maar weinigen weten is dat ook de vrouwelijke kunstschilderes Rachel Ruysch haar hand heeft gelegd aan dit kunstwerk. Erg bijzonder voor de 17e eeuw! Meer vrouwelijke schilderkunst uit de 17e eeuw? Neem dan ook eens een kijkje bij de kunstwerken van Maria Sibylla Merian!

159,00

Yes, vanaf nu zijn twee bestsellers samen één! In samenwerking met het Rijksmuseum zijn de contrasterende bloemstillevens Bloemstilleven in Glazen Vaas van De Heem en Boeket bloemen van Anoniem samengevoegd tot een te gekke, dubbelzijdige IXXI die past bij ieder seizoen én interieur. Gebruik de lichte zijde voor een vrolijk lente interieur en de donkere zijde tijdens een sfeervolle winter.

IXXI Rijksmuseum-collectie - Borden

IXXI Rijksmuseum – Borden

Deze IXXI met borden is een van de populairste IXXI’s uit de Rijksmuseum-collectie. Deze wanddecoratie bestaat uit kaarten van 20×20 cm. Ze zijn dubbelzijdig bedrukt, dus elke IXXI wordt uiteindelijk volledig uniek. Ook heb je de vrijheid om jouw IXXI Borden om te keren of kaarten van deze wanddecoratie te verwisselen. Je hebt de IXXI Borden Rijksmuseum in een editie met 25 en 50 kaarten.

IXXI Boeket bloemen by Anoniem, wanddecoratie, muurdecoratie, fotocollage

IXXI Een boeket by Henrietta Geertruida Knip

Deze aquarel van Henrietta Geertruida Knip is gemaakt aan het einde van de 18e eeuw. In deze periode was het populair om stillevens te maken met bloemen en fruit. Hier speelde ze op in en maakte een stilleven met bloemen, maar liet de vaas achterwege. Hierdoor was deze stilleven de eerste in zijn soort. Een sfeervolle, warme IXXI uit de Rijksmuseum collectie.

IXXI Rijksmuseum-collectie - Stilleven met bloemen in een vaas by De Heem

IXXI Stilleven met bloemen in een glazen vaas by de Heem

Halverwege de 17e eeuw schilderde Jan Davidsz de Heem deze prachtige stilleven van bloemen. Dit in het Rijksmuseum opgenomen kunstwerk, met o.a. rozen, fluitenkruid, kamperfoelie en hortensia is de eye-catcher voor jouw woonkamer. Extra tof weetje: Rachel Ruysch legde als vrouwelijke kunstschilderes de basis aan dit kunstwerk, wat erg uniek en bijzonder was voor kunst in de 17e eeuw.

IXXI Rijksmuseum-collectie - Het melkmeisje by Johannes Vermeer

IXXI Het melkmeisje by Vermeer

Het Melkmeisje van Johannes Vermeer is een van de bekendste werken in het Rijksmuseum. Dit met olieverf geschilderde schilderij is sinds 1908 in handen van het Rijksmuseum en is tegenwoordig in de IXXI Rijksmuseum collectie als wanddecoratie te bestellen als IXXI in elk gewenst formaat.

IXXI Rijksmuseum-collectie - De Nachtwacht by Rembrandt

IXXI De Nachtwacht by Rembrandt

Door zijn grootte en het unieke feit dat Rembrandt als eerste een groepsportret met personen in actie weergaf, maken deze IXXI een uniek kunstwerk. Natuurlijk hoeft jouw Nachtwacht IXXI niet zo groot te zijn als het origineel, maar met IXXI heb je de vrijheid om het geheel te schalen of te knippen uit de originele Nachtwacht. Handig!

IXXI Rijksmuseum-collectie - Het meisje met de parel by Vermeer

IXXI Het meisje met de parel by Vermeer

Met Het meisje met de parel schilderde Johannes Vermeer geen portret, maar een tronie: een zogeheten fantasiekop. Zo gebruikte Vermeer exotische kledij, een oosterse tulband en een parel in haar oor om een karakter uit te beelden. Dit maakt deze IXXI ‘Het meisje met de parel’ een van de populairste items uit het Rijksmuseum en de IXXI Rijksmuseum collectie.