Hoe je ruimte wint met je eetkamerbank

Eetkamerbanken; je ziet in steeds meer collecties van woonmerken terugkomen en ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende woonstijlen. Een echte trend, dus. En in dit geval een trend, die wij niet zo snel meer zien verdwijnen. Ook in het assortiment van De Ruijtermeubel vind je uiteenlopende modellen van deze banken terug. Wist je trouwens dat je met het plaatsen van een eetkamerbank bij je eettafel niet alleen heel trendy bezig bent, maar ook veel ruimte wint? Wij leggen je graag uit, hoe dat komt.

Hoe je ruimte wint met je eetkamerbank

Matchen of mixen

Eetkamerbank zijn er in vele maten en vormen. Van stoer en robuust tot elegant en minimalistisch. En met een uitgebreide keuze aan afmetingen, uitvoering, bekleding en kleuren. Bovendien zijn de meeste eetkamerbanken onderdeel van een woonprogramma, zodat je altijd voor kunt kiezen voor bijpassende eetkamerstoelen in dezelfde kleur. Of juist in verschillende kleuren, wat een leuk speels effect aan je eethoek geeft.

Een extra plek aan tafel

Het heeft ook iets gezelligs, zo’n eetkamerbank. Je kunt er echt het middelpunt van je interieur van maken. Als de kinderen uit school komen even gezellig samen wat drinken, een spelletje doen met het hele gezin of urenlang natafelen met vrienden of familie. Bovendien creëer je met een eetbank een extra plek aan tafel. Ga maar eens na: op een eetbank is het makkelijker inschikken, dan wanneer je losse stoelen hebt staan. Zo zorgt een eetbank met de afmeting van twee eetstoelen voor drie zitplekken en waar je normaal drie stoelen aan een kant van je eettafel hebt staan, kun je met een eetkamerbank in dezelfde afmeting plek voor vier maken. Ideaal, wanneer je onverwachts een extra gast aan tafel hebt.

Meer leefruimte in je interieur

Maar niet alleen win je ruimte aan je eettafel zelf. Een eetkamerbank in plaats van losse stoelen zorgt ook nog eens voor minder ruimtegebruik in je interieur. Je krijgt er meer leefruimte voor terug. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het heel logisch. Wanneer je je eetbank bijvoorbeeld tussen je tafel en de muur plaatst, wordt je eethoek compacter. Er is voor de bank namelijk eenvoudigweg minder ruimte nodig. Waar je voor een losse stoel toch wel een meter nodig hebt om van en naar de tafel aan te schuiven, kan je deze aanschuifruimte voor je bank beperken tot zo’n 60 centimeter. De resterende 40 centimeter kun je gebruiken voor de doorloop in je woonruimte of gewoon voor het ruimtelijke gevoel. Het lijkt niet veel, maar die 40 centimeter kan echt een wereld van verschil in de beleving van je interieur betekenen. Alleen maar voordelen, dus, met zo’n gezellige eetkamerbank. En het staat nog mooi ook!