Ruimtegebrek in je appartement? Oplossen!

Heb je te weinig ruimte in je appartement voor al je spullen? Het is geen doen om dan toch je hele inboedel in de te kleine ruimte neer te zetten. Dat betekent dat je maatregelen moet nemen om je appartement leefbaar te houden. Of je moet het al prettig vinden om in een volgepropte ruimte te leven, maar dat wil toch haast niemand. Daarom is het beter maatregelen te nemen om het ruimtegebrek in je appartement op te lossen. In deze blog bekijken we de verschillende mogelijkheden voor ruimtegebrek oplossen. Op die manier kun je binnenkort weer fijn wonen in een opgeruimd huis.

Ruimtegebrek appartement oplossen: 1BOX Self Storage opslagbox huren

Ruimtegebrek oplossen

Ruimtegebrek oplossen kun je op verschillende manieren doen. Hieronder vind je de slimste manieren om ruimtegebrek op te lossen, zowel tijdelijk als permanent ruimtegebrek.

  • Opslag huren: is het ruimtegebrek in je appartement tijdelijk? Bijvoorbeeld omdat je op termijn naar een grotere woning verhuist? In dat geval is het ruimtegebrek in je appartement heel eenvoudig op te lossen. Het huren van opslag is dan de meest efficiënte oplossing om een deel van je inboedel uit je appartement te verplaatsen. Het huren van ruimte voor je inboedel is onder meer mogelijk bij 1BOX opslag.
  • Overbodige spullen wegdoen: verhuizen naar een kleiner appartement, waar te weinig ruimte is voor jouw inboedel? Dan is het wellicht tijd om je te ontdoen van overbodige spullen. Ga alles eens langs en kijk wat je al jaren niet meer hebt gebruikt. Kijk ook naar je garderobe, want er is altijd kleding die je maar blijft bewaren. Heb je kinderen? Bekijk dan al het speelgoed eens en leg opzij wat niet meer wordt aangeraakt. Veel speelgoed is leeftijdsgebonden en je kunt daar altijd iemand anders mee blij maken. Het opruimen van je inboedel en wegdoen van overbodige spullen is een ideale methode om meer ruimte in je appartement te creëren. Uiteraard is deze optie ook van toepassing als je al in een appartement woont en door de jaren heen niets tot weinig hebt weggedaan.
  • Meubels vervangen: ruimtegebrek in een appartement ontstaat ook vaak doordat de meubels te groot zijn. Een oplossing is dan ook het huidige meubilair te vervangen door andere, kleinere meubels. Misschien heb je wel een grote eettafel voor zes personen terwijl je alleen woont of met zijn tweetjes bent. Kies er dan voor om een bartafel met barstoelen te kopen die veel minder ruimte in beslag neemt. Een grote hoekbank die eigenlijk te groot is voor je appartement zit misschien lekker, maar zorgt wel voor ruimtegebrek. Ook hiervoor geldt dat het kleiner kan door bijvoorbeeld een tweezitsbank aan te schaffen. Wees ook efficiënt met kastruimte: leg niet of minder gebruikte spullen uit het zicht, bijvoorbeeld in een aparte kast.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]