Sigma verf: waarom kiezen voor verf van Sigma?

Een wandje in de woonkamer, keuken of slaapkamer voorzien van een nieuwe kleur? Je hebt keuze uit verschillende merken verf, waaronder Flexa en Histor. In dit artikel bekijken we niet die beide merken, maar kijken we naar Sigma verf. Bovendien bekijken we binnen het assortiment van Sigma de verschillende soorten verf en de toepassingen. Je weet op die manier welk soort verf je nodig hebt voor welke ondergrond. Elke ondergrond, bijvoorbeeld kozijnen, deuren, muren en een vloer hebben elk een ander type verf nodig. Ook het materiaal bepaalt natuurlijk het soort verf voor optimale hechting.

Sigma verf: waarom kiezen voor verf van Sigma?

Sigma verf: kwaliteitsmerk met een lange historie

Sigma is een van oorsprong Nederlands merk. De basis werd in de 18e eeuw gelegd in een molen in de Zaanstreek. Door de jaren heen heeft het bedrijf zichzelf ontwikkeld tot een grote, internationale speler in de verfindustrie. De meeste verf wordt nog altijd geproduceerd in Nederland, onder de rook van Amsterdam. In deze verffabriek, die bekend staat als een van de modernste van Europa, maakt Sigma verschillende soorten verf. Elk met zijn eigen kenmerken en daardoor geschikt voor bepaalde toepassingen.

Soorten verf: de toepassingen

Elke toepassing vereist een bepaald type verf. Er zijn verschillende soorten verf: voor binnen, buiten en lastige oppervlakten als bijvoorbeeld een vloer.

 • Dekkende houtafwerking: voor het verven van hout kun je het beste kiezen voor dekkende houtafwerking. Dit is verf die snel dekt en bovendien in iedere gewenste kleur te mengen is. Die combinatie maakt het de beste optie voor hout schilderen.
 • Gevelafwerking: voor buitengevels heeft Sigma speciale verf. Deze hoogwaardige verf heeft unieke kenmerken waardoor hij beter bestand is tegen invloeden van buiten. Je kunt dan denken aan bescherming tegen zonlicht, wind en vocht.
 • Houtrenovatie en afdichting: ouder hout moet eerst bewerkt worden voordat het geschilderd kan worden. In de renovatie wereld wordt daarom eerst houtrenovatie en afdichting gebruikt, waarna het met normale houtverf geschilderd kan worden.
 • Metaal- en kunststofafwerking: metaal en kunststof vergen andere verfsoorten dan hout als ondergrond. Sigma verf is er ook voor metaal en kunststof. Je verft hiermee deze twee materialen, met behoud van de duurzame kwaliteit van het materiaal.
 • Transparante houtafwerking: de klassieke balkenplafonds zijn het beste voorbeeld waarbij je de houtstructuur wil blijven zien. Karakter blijft behouden, maar tegelijkertijd is het hout ook goed beschermd.
 • Vloercoatings: een vloer, intensief of minder intensief gebruikt, moet goed worden onderhouden. Een beschermende laag die krassen en andere slijtage voorkomt is dan natuurlijk wenselijk. Ook zorgt een vloercoating ervoor dat de houten vloer goed onderhouden kan worden en langer mooi blijft.
 • Wand- en plafondafwerking: voor het schilderen van binnenmuren heeft Sigma ook een speciale verfsoort. Deze, vooral qua uitstraling unieke verfsoort, maakt geeft ruimtes direct meer sfeer. Ook deze plafond- en wandverf kan in alle gewenste kleuren worden gemengd voor een kleur die bij jouw interieur past.

Welke Sigma verf moet ik kiezen?

Je hebt hierboven kennis gemaakt met de verschillende soorten verf. Elk van deze soorten verf heeft bij Sigma een eigen naam. Op die manier heeft ook elk type Sigma verf zo zijn eigen kenmerken. Bepaal daarom, al dan niet in overleg met een schilder of winkel welke verf voor jouw project geschikt is. Om jezelf al in te lezen behandelen we per soort Sigma verf de belangrijkste kenmerken.

 • S2U Gloss: de Sigma S2U Gloss verf is geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Betaalbaarder dan de S2U Allure Gloss en daardoor veel toegepast. Het voordeel van deze verf is dat hij weervast is, en daardoor tot 8 jaar schildervrij. Dat zorgt ervoor dat je lang kunt genieten van het schilderwerk.
 • S2U Allure Gloss: echt hoogwaardig buitenschilderwerk bereik je met Sigma S2U Allure Gloss. Net als met S2U Gloss is de Allure het hele jaar door te gebruiken. Bovendien is dit type een (nog) duurzamere keuze.
 • Sigmatex Superlatex Matt: deze latex is geschikt voor zowel binnen- als buitenschilderwerk. Door het waterdamp doorlaatbare karakter van deze verflaag kan hij ook toegepast worden in vochtige ruimten. Ook is hij erg goed te reinigen, wat bijvoorbeeld ideaal is met kinderen.
 • S2U Nova Satin: net als bovenstaande latex is de S2U Nova Satin een kindvriendelijke verf. Het is de keuze voor prachtig schilderwerk, dat kras- en slijtvast is. Het slijt daardoor niet snel, waardoor het lang mee gaat én er mooi blijft uitzien.
 • S2U Satin: buitenverf met een zijdeglans, dat is de S2U Satin buitenverf. Een zeer kras- en slijtvaste verf die lang mooi blijft. Het voordeel van deze verf is dat hij gemakkelijk schoongemaakt kan worden, zonder dat vlekken en vegen achterblijven.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]