Slapen zonder rugpijn? Het kan met deze tips!

Bijzonder veel mensen krijgen tijdens een bepaald moment in hun leven te maken met rugpijn. Pijn aan de rug is niet alleen vervelend, daarnaast kan het je leven ook sterk beïnvloeden. Heel wat mensen met rugpijn ondervinden bijvoorbeeld grote moeite om goed te kunnen slapen. Nochtans is dit erg belangrijk om te kunnen voldoen aan de dagelijkse verplichtingen die het leven met zich meebrengt. Ben jij één van de vele mensen die ook geconfronteerd worden met rugpijn? Wil jij graag terug gewoon lekker kunnen slapen zonder dat je rugpijn je wakker maakt? In dat geval kunnen de tips op deze pagina je daar ongetwijfeld bij helpen.

Slapen zonder rugpijn? Het kan met deze tips!

Interessante oefeningen om rugpijn te voorkomen

Het feit dat zoveel mensen tijdens het slapen rugpijn ondervinden heeft er voor gezorgd dat er door de jaren heen heel wat onderzoeken naar zijn gebeurd. Dat is goed nieuws. Uit deze onderzoeken zijn namelijk verschillende oefeningen naar voren gekomen die je zou kunnen uitproberen. Wil jij ook graag slapen zonder rugpijn? Overweeg dan altijd om even de oefeningen zoals hieronder op een rijtje gezet uit te voeren.

  1. Mobiliserende oefeningen met als doel om de gewrichten soepel te houden;
  2. Stabilisatieoefeningen om de stabiliteit van de wervelkolom te verbeteren;
  3. Spierversterkende oefeningen om de rugspieren te versterken;

Door er voor te kiezen om regelmatig dergelijke oefeningen te doen zal je kunnen vaststellen dat niet alleen de hoeveelheid aan rugpijn, maar ook de intensiteit aanzienlijk kan worden teruggedrongen. Op deze manier kan er vrij snel een betere nachtrust worden gerealiseerd.

Wat is nu een geschikt bed voor mensen met rugklachten?

Pijn aan de rug tijdens het slapen (en ook tijdens de dag) kan het gevolg zijn van verschillende zaken. Op dit vlak kan er worden gedacht aan onder meer:

  1. Een slechte ondersteuning van het lichaam tijdens het slapen;
  2. Het aannemen van een foute slaaphouding;
  3. Het gebruik van een versleten matras en lattenbodem of boxspring;

Wanneer je het risico op rugklachten tijdens het slapen zoveel mogelijk zal willen beperken zal je rekening willen houden met alle bovenstaande aandachtspunten. Een goede ondersteuning van het lichaam is bijvoorbeeld een eerste cruciaal punt.

Tijdens het slapen is het zo dat verschillende lichaamszones druk uitoefenen op het bed. In het bijzonder ter hoogte van de schouders en de heupen is het belangrijk dat je lichaam voldoende ruimte krijgt om de tegendruk te minimaliseren. Alleen op deze manier kan de ruggengraat recht worden gehouden. Dit gezegd zijnde geldt voor het hoofd, de lenden en de benen dat zij extra ondersteuning nodig hebben. Wil jij er zeker van zijn dat je gebruik kan maken van een echt goed bed? Kies dan voor een exemplaar dat jouw lichaam over de hele lijn kan voorzien van een echt optimale ondersteuning.

Besteed aandacht aan je slaaphouding!

Je mag nog het beste bed tegen rugklachten op de markt kopen, wanneer je slaaphouding niet goed is zal het beoogde effect nooit helemaal gerealiseerd kunnen worden. Een goede slaaphouding vinden is dan ook van groot belang voor een gezonde en pijnvrije nachtrust. Zo is bijvoorbeeld bekend dat op je buik liggen de meest belastende houding is. De meest natuurlijke houding is de zijlig. Mensen die gebruikmaken van een aangepaste matras en bedbodem zullen in dit geval dan ook kunnen vaststellen dat de ruggenwervels een mooie, horizontale lijn zullen vormen. De meest stabiele en tevens ook meest gezonde slaaphouding is echter de ruglig. Dit vooral omdat het contact tussen het lichaam en de matras in deze situatie het grootst is.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]