Slot kapot? Tips om een betrouwbare slotenmaker te zoeken

Wanneer je te maken hebt met een kapot slot, is het zaak deze zo snel mogelijk te repareren. Als gevolg van een kapot slot kun je jouw deur mogelijk niet meer openen. Hierdoor ben je buitengesloten. Het kan echter ook andersom werken. Indien een deur geopend is en het slot niet meer werkt, kun je deze niet meer afsluiten. Je kunt in dat geval besluiten een nieuw slot te kopen. Dit is echter duur en bovendien vaak onnodig. Een slotenmaker kan een slot in veel gevallen namelijk repareren. Je wilt de klus uiteraard wel uit laten voeren door een professionele slotenmaker. Helaas zijn er tegenwoordig genoeg onbetrouwbare slotenmakers actief. Om te voorkomen dat jij een onbetrouwbare slotenmaker inschakelt, geven we jou hier tips om een betrouwbare slotenmaker te zoeken.

Slot kapot? Tips om een betrouwbare slotenmaker te zoeken

1. Trek een slotenmaker na

Tegenwoordig zijn er talloze slotenmakers waarop jij een beroep kunt doen voor het repareren of vervangen van een slot. Helaas gaat het lang niet altijd om betrouwbare slotenmakers. Om te voorkomen dat je een louche klusjesman inschakelt, raden wij je aan een slotenmaker altijd na te trekken. Dit kan onder meer met behulp van het KvK-nummer. Bij een betrouwbare slotenmaker staat dit vaak op de site. Ontbreekt het nummer? Dan gaat het mogelijk om een onbetrouwbare slotenmaker.

2. Let op de informatie op de site

Om ook online vindbaar te zijn, heeft iedere slotenmaker tegenwoordig wel een eigen website. Zo’n site gebruiken zij als digitaal visitekaartje. In eerste instantie vermoed je mogelijk niet dat je op basis van de site kunt achterhalen of een slotenmaker betrouwbaar is of niet. Toch is dit wel degelijk het geval.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de contactinformatie op de website van een slotenmaker. Wanneer het een betrouwbare slotenmaker betreft, staat er altijd een adres op de site. Daarnaast tref je op zo’n site ook altijd een telefoonnummer aan. Ontbreken dergelijke contactgegevens? Dan is de kans groot dat het om een onbetrouwbare slotenmaker gaat.

Een betrouwbare slotenmaker pronkt ook graag met keurmerken op zijn website. Staan er inderdaad keurmerken op de website vermeld? Ga er dan niet klakkeloos vanuit dat de slotenmaker betrouwbaar is. Indien er een keurmerk vermeld wordt, raden we je aan hier altijd even op te zoeken. Onbetrouwbare slotenmakers gebruiken namelijk regelmatig zelfbedachte keurmerken op hun site. Door dit vooraf te controleren, voorkom je dat je in zee gaat met een onbetrouwbare slotenmaker.

3. Richt je niet tot de bovenste resultaten in een zoekmachine

Een probleem met een slot wordt geregeld ’s avonds, ’s nachts of in het weekend ontdekt. Slotenmakers weten dit ook. Daarom kun je tegenwoordig vrijwel altijd een slotenmaker 24/7 inschakelen. Indien je een slotenmaker zoekt die je dag en nacht kunt bereiken, richt jij je waarschijnlijk tot het internet. Wanneer je hier een zoekmachine voor gebruikt, klik je mogelijk direct het eerste, tweede of derde resultaat aan. Dit is echter niet verstandig wanneer je een betrouwbare slotenmaker zoekt.

De eerste resultaten in een zoekmachine zijn namelijk gesponsord. Tussen deze resultaten zitten geregeld onbetrouwbare slotenmakers. Door te betalen voor een plek bij de bovenste resultaten hopen zij dat mensen die een slotenmaker zoeken, contact met hen opnemen. Hier boeken zij geregeld succes mee, omdat veel mensen geen zin hebben om tijd te steken in het vinden van een slotenmaker. Wil je voorkomen dat je met een onbetrouwbare slotenmaker te maken krijgt? Richt je dan niet tot de bovenste resultaten in een zoekmachine, maar kijk wat verder naar beneden. Hier vind je doorgaans namelijk wel betrouwbare slotenmakers.

4. Kijk naar de auto en kleding van een slotenmaker

Een betrouwbare slotenmaker werkt geregeld in dienst van een bedrijf. In dat geval gebruikt hij ongetwijfeld een busje met daarop de naam en contactgegevens van het bedrijf. Ook is de kans groot dat hij kleding met de naam en het logo van het bedrijf draagt. Heb je een slotenmaker ingehuurd en is er geen reclame aanwezig op auto of kleding? Dan kan het maar zo om een onbetrouwbare slotenmaker gaan.

Indien je het niet vertrouwt, raden wij je aan naar het kenteken van de auto te kijken. Probeer deze in dat geval na te trekken om te achterhalen of het een betrouwbare slotenmaker betreft. Bekijk ook vooral met wat voor een gereedschap de slotenmaker werkt. Een betrouwbare slotenmaker beschikt namelijk over veel en kwalitatief werkmateriaal. Vertrouw je het nog steeds niet? Vraag dan een prijsindicatie voordat hij begint. Een betrouwbare slotenmaker kan jou vooraf helder vertellen wat het gaat kosten, een onbetrouwbare slotenmaker niet. Zodoende voorkom je dat je achteraf een torenhoge rekening gepresenteerd krijgt voor de reparatie van jouw slot.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]