Snel huis verkopen? Zo verkoopt jouw huis het snelst!

Wil jij jouw huis snel verkopen? Op dit moment mag dat dan wellicht makkelijker zijn dan tijdens de crisis in 2008, ook nu verkoopt niet iedere woning even snel én wil je natuurlijk het maximale eruit halen. Hoe pak je dat aan? Een huis snel verkopen, en ook nog tegen de hoogst mogelijke prijs. In dit artikel bekijken we enkele tips om jouw woning snel te verkopen, met of zonder hulp van een makelaar, dat bepaal je natuurlijk zelf. Lees snel verder, want een woning snel verkopen is eenvoudig met de juiste tips.

Enkele tips op een rij:

  • Goede foto’s zijn het halve werk
  • Een opgeruimd huis is een ruim huis
  • Een schoon huis verhoogt de waarde
  • Een scherpe prijs verhoogt de verkoopprijs
  • Laat je huis extra opvallen op Funda
  • Het juiste interieur voor de wauw factor
  • Vergroot het bereik op andere websites
  • Ontdek de kracht van jouw eigen netwerk
  • Kies voor een huizenopkoper in jouw omgeving
Snel huis verkopen? Zo verkoopt jouw huis het snelst!

Tip 1: Goede foto’s zijn het halve werk

De meeste verkopen beginnen via verkoopsites als Funda, waar potentiële kopers meer ontdekken over het huis. Hierbij is een vaste volgorde: ze bekijken eerst de foto’s, waarna de beschrijving en kenmerken van de woning worden gelezen. Zijn de foto’s niet aansprekend, dan zullen potentiële kopers minder snel doorlezen, een bezichtiging plannen en de woning kopen.

Een goede, ervaren fotograaf weet dat een sfeervolle foto op een zomerse dag het beter doet dan die op een regenachtige dag. Al dat soort tips en ervaring brengt een goede fotograaf mee. Investeer daarom ook altijd in een goede fotograaf, een investering die zichzelf altijd terugverdient door een snelle verkoop en een hogere verkoopprijs van de woning.

Tip 2: Een opgeruimd huis is een ruim huis

Voor een snelle verkoop is een opgeruimd huis cruciaal, zowel op de foto’s als tijdens bezichtigingen. Een opgeruimd huis zorgt ervoor dat de woning er ruimer uit ziet. Berg alles op in kasten, lades of bijvoorbeeld lege koffers. Het slimste is om tijdens de verkoop het huis altijd opgeruimd te houden, gezien de snelle verkoop die je wil bewerkstelligen moet de makelaar op ieder moment langs kunnen komen met potentiële kopers. Als je dus op zoekt bent naar een woning in Friesland dan is het verstandig om een Friese makelaar in de arm nemen.

Tip 3: Een schoon huis verhoogt de waarde

Natuurlijk zorgt goed onderhoud voor een hogere waarde van de woning, maar ook schoonmaken is belangrijk. Zowel tijdens de bezichtiging als tijdens het maken van de foto’s. De veelal visueel ingestelde kijkers geven automatisch meer waarde aan een schoon huis, ook wanneer het bijvoorbeeld ouder is. Zorg dat de kozijnen schoon zijn, de ramen zijn gezweemd en de kitranden in de douche er fris en schoon uitzien. Deze details maken het verschil in de waarde die potentiële kopers toekennen aan jouw woning.

Tip 4: Een scherpe prijs verhoogt de verkoopprijs

In veel gevallen loont het om een scherpe verkoopprijs in te zetten, oftewel de ‘bieden vanaf’ prijs. Hierbij wordt de woning voor een lagere prijs aangeboden, waardoor meer interesse wordt gewekt bij potentiële kopers. Door meer kijkers en meer gegadigden wordt de prijs automatisch verhoogt. Een optimale prijs, maar ook de strategie kun je het beste overleggen met de makelaar. Deze wordt immers ook bepaald door de regio en locatie van jouw woning.

Tip 5: Laat je huis extra opvallen op Funda

Vrijwel iedere makelaar werkt samen met Funda. Je bereik is via Funda immers het grootst, wat de verkoopkansen ook verhoogt. Funda heeft verschillende manieren om de woning extra onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld een promolabel, een toppositie of de woning in beeld. Op deze manier komt de pagina bovenaan te staan, of wordt de woning extra prominent weergegeven in de eigen plaats, maar ook in de verdere omgeving. Door het bereik te vergroten vergroot je automatisch ook het aantal potentiële kopers: ideaal.

Tip 6: Het juiste interieur voor de wauw factor

Hoewel een koper altijd zijn eigen interieur meebrengt, doet interieur veel voor een huis. Je kunt daarom het beste de woning stijlvol aankleden. Zoek naar de woontrends, en pas hier wellicht wat kleuren op aan. Ook nieuwe kussens in de bank volgens de laatste woontrends doen vaak wonderen. Hoewel bepaalde ruimtes misschien niet perfect zijn, kan de aankleding met de juiste accessoires, of juist het weglaten van accessoires veel doen voor de woning. Verkoop je een lege woning, laat deze dan tijdelijk inrichten. Je kunt hiervoor via verschillende partijen meubels voor huren. Zij richten de woning in, en jij betaalt een bedrag voor de meubels totdat de woning verkocht is. Echter, geloof ons: een stijlvol ingerichte woning verkoopt veel sneller dan een lege woning, het is de investering dus waard.

Tip 7: Vergroot het bereik op andere websites

Naast Funda zijn er natuurlijk nog tal van andere websites om jouw huis op te promoten. Je kunt het huis snel verkopen door bijvoorbeeld een advertentie aan te maken op Marktplaats of een andere huizen website. Een voorbeeld van een andere website met veel bereik is bijvoorbeeld Jaap.nl. In onze ogen kan elke website helpen om het bereik te vergroten, en daarmee ook de verkoopkansen te verhogen. Een kleine investering met grote impact.

Tip 8: Ontdek de kracht van jouw eigen netwerk

Je hebt vast aan vrienden en familie vertelt dat jij jouw woning gaat verkopen. Zij zullen het wellicht niet willen kopen, maar hebben genoeg andere potentiële kopers in hun kring. Bedenk je dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 300 vrienden heeft op Facebook. Deel daarom jouw woning op Facebook en vraag vrienden en familie hem te delen. Je zult begrijpen dat je op die manier een groot bereik zult krijgen, ideaal voor een snelle verkoop.

Tip 9: Kies voor een huizenopkoper in jouw omgeving

Om jouw woning nog sneller te verkopen kun je ook verkopen aan een huizenopkoper. Een voorbeeld van zo’n partij voor snel huis verkopen in Den Haag is De Haagsche Belegger. Zij kopen snel, maar zonder de belangrijkste zaken uit het oog te verliezen. Je hoeft hiervoor geen van bovenstaande tips door te voeren, maar je kunt ze gewoon bellen. De woning wordt bezichtigd, en je ontvangt snel een concreet bod voor overname. Op die manier kun je snel en gemakkelijk jouw huis verkopen zonder makelaar.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]