Solid surface: de mogelijkheden, toepassingen en installatie

Solid surface is een hoogwaardig kunststof, dat geschikt is voor allerlei toepassingen op de vloer. De letterlijke vertaling van solid surface is ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Het is een nieuw type epoxy voor vloeren, dat uitermate geschikt is voor bedrijfsruimtes, maar ook voor thuisgebruik in de keuken of badkamer. In deze blog nemen wij je mee in de mogelijkheden van solid surface, bekijken we de toepassingen en installatie van dit materiaal. Zo weet jij aan het einde precies of dit oppervlaktemateriaal een oplossing is voor jouw ruimte. We kijken in deze blog specifiek naar solid surface van Marlan, een veel gebruikte oplossing.

Marlan solid surface: de mogelijkheden, toepassingen en installatie

Wat is Marlan solid surface?

Marlan solid surface is een veel gebruikte oplossing voor tal van oppervlaktes. Het is een duurzaam oppervlaktemateriaal, dat geschikt is voor bedrijfsmatige, maar ook vloeren in huis. Het is gemaakt van minerale polymeer- producten. Een mix van speciale harsen met minerale vulstoffen op aluminiumbasis. Dit maakt de vloer zeer sterk, en geeft hem verschillende belangrijke eigenschappen die een Marlan vloer uniek maken. Zo is bijvoorbeeld ATH toegevoegd, dat de vloeren zeer brandvertragend maakt.

Het materiaal: Marlan solid surface is een massief, niet-poreus materiaal

Marlan solid surface onderscheidt zich van andere oppervlaktematerialen door de mooie, zuivere kleuring. De vloer lijkt steenachtig, maar is niet koud. Het is de combinatie tussen het oog en de toepassingen dat Marlan solid surface veelgebruikt maakt. Ook kan het materiaal als hardhout worden bewerkt, waardoor het weer toepasbaar is voor andere toepassingen. Het ideale van solid surface epoxy is dat je driedimensionale vormen kunt maken en er naadloze, bijna onzichtbare verbindingen tussen kleuren gemaakt kunnen worden. Dit maakt de volledige vloer een hygiënische eenheid.

Vuil, beschadiging en reparatie van de oppervlakte

Het is belangrijk om het oppervlak altijd goed schoon te houden. Door de vuilafstotendheid is het eenvoudig met een vochtige doek. Kleverige materialen kunnen met natuurlijke schoonmaakmiddelen eenvoudig worden verwijderd. Voor lastige vlekken mag op de solid surface vloer ook schuurmiddel of een schuursponsje gebruikt worden. Ook kun je op deze manier eenvoudig kleine krassen wegwerken op de vloer.

De voordelen van solid surface als oppervlaktemateriaal

  • Niet poreus. De solid surface vloer is volledig glad. Bacteriën kunnen niet aan het oppervlak hechten, dat maakt hem volledig hygiënisch. Hierdoor is het materiaal geschikt voor tal van toepassingen: ziekenhuizen, kinderopvang, scholen en bijvoorbeeld tandartspraktijken. Maar ook als fabrieksvloer is solid surface ideaal.
  • Het oppervlak is volstrekt glad. Daardoor is het zeer hygiënisch, omdat bacteriën zich niet aan het oppervlak kunnen hechten. Toepassingen in medische omgevingen, zoals ziekenhuizen, de kinderopvang, scholen en tandartspraktijken, liggen voor de hand.
  • Vochtbestendig. Vocht kan niet in het oppervlak doordringen. Daardoor is het ideaal voor de professionele keuken, maar ook voor vochtige ruimtes. Schimmels zijn daardoor volledig verleden tijd met solid surface.
  • Naadloos. De solid surface vloer kan bestaan uit verschillende delen. De goede verlijming zorgt ervoor dat dit bijna niet te zien is. Ook zijn er geen naden.
  • Kleurvast. Je kunt solid surface kiezen in iedere gewenste kleur. Een duurzame keuze, want ook wanneer het in de zon wordt geinstalleerd blijft de kleur mooi.
  • Bestand tegen chemische stoffen. Doordat Marlan solid surface geen poriën heeft stoot het chemicaliën af. Dat maakt solid surface ook geschikt voor in een scheikundelokaal of fabrieksruimte met chemicaliën.
  • Robuust en duurzaam. Het Marlin solid surface materiaal is behoorlijk hufterproof. En mocht er toch iets met het oppervlak gebeuren, dan is het eenvoudig te herstellen.
  • Vlek-werend. Doordat het materiaal solid surface geen poriën heeft stoot het ook vlekken af en is het eenvoudig schoon te houden.
  • Driedimensionaal te vormen. Een oppervlakte hoeft niet volledig recht te zijn. Solid surface kan driedimensionaal worden gevormd door het te verwarmen en daarna te buigen.
  • Makkelijk te herstellen. Marlan solid surface wordt altijd geschuurd, met als gevolg dat er niet snel krassen en beschadigingen op het materiaal komen. Mocht dit wel gebeuren, dan kunnen deze snel keurig worden weggewerkt.

Installatie van solid surface epoxy

Het installeren, afwerken en repareren van solid surface is een klus voor professionals. Het zorgt ervoor dat de voordelen van solid surface als oppervlaktemateriaal continue behouden blijven. Juist die duurzaamheid van het materiaal zorgt voor dat het moet gebeuren door professionals. Zij beschikken immers over de juiste apparatuur om de solid surface producten naadloos met elkaar te verbinden. Zo haal je het maximale uit de investering in solid surface als nieuw oppervlaktemateriaal voor jouw ruimte.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]