Somfy Smart Home: dít zijn de mogelijkheden van Somfy

Met Somfy kun je met één druk op de knop jouw smart home apparaten bedienen. Je doet dat gemakkelijk via een app, met een afstandsbediening of met een domotica systeem. In dit artikel duiken we dieper in de bedieningsmogelijkheden, de smart home producten van Somfy en de voordelen. Maar we beginnen met een korte introductie: wat is smart home en hoe maken slimme apparaten jouw leven gemakkelijker. Kortom, de volledige Somfy keuzegids voor smart home producten van Somfy. Voor welke kies jij?

Somfy Smart Home: dít zijn de mogelijkheden van Somfy

Definitie: wat is smart home? Wat zijn slimme apparaten?

De letterlijke vertaling van smart home is een slim huis. Een slim huis bevat slimme apparatuur die het leven makkelijker maakt. Je bedient deze slimme apparatuur via een app of via spraakbediening. Domotica is een andere benaming voor smart home. Bovendien zijn er steeds meer mogelijkheden om met smart home niet alleen apparaten op afstand te besturen, maar ook om slimme scenario’s in te stellen. Je automatiseert hiermee bepaalde processen, bijvoorbeeld het activeren van de verlichting op een bepaald tijdstip.

De voordelen: wat maakt Somfy uniek?

Somfy heeft verschillende grote voordelen. Met name de brede range smart home producten maakt dat je eenvoudig veel processen automatiseert en koppelt. Kies je voor meerdere Somfy producten, dan kun je deze allemaal bedienen vanuit één app en werken ze samen.

 • Gemak: de belangrijkste reden om jouw huis te voorzien van smart home producten is gemak. Je kunt eenmalig alle apparaten koppelen en scenario’s instellen, waarna je naar bepaalde zaken niet meer om hoeft te kijken. Zo gaan de lampen automatisch aan, de gordijnen dicht en wordt het alarm ingeschakeld als je weg gaat.
 • Veiligheid: met smart home beveiliging past Somfy op je huis wanneer jij er niet bent. Dat doet Somfy met verschillende producten: van camera’s tot deur- en raamsensoren. Je ontvangt meldingen en bent zichtbaar en onzichtbaar beveiligd.
 • Energiebesparing: doordat je smart home producten zo afstelt dat ze perfect passen bij jouw leven bespaart het energie. Even de gordijnen sluiten bij veel zon of de lampen uit wanneer je niet thuis bent, je regelt het met Somfy.

Zes pijlers: combineren met deze zes Somfy producten

 • Smart home zonwering: om zonlicht buiten de houden, maar ook om in de schaduw te kunnen zitten heeft Somfy verschillende mogelijkheden in zonwering. Zo heeft Somfy onder andere een elektrisch zonnescherm, een elektrische terrasoverkapping en zonwering voor in de veranda en serre. Dankzij slimme weersensoren kan de zonwering automatisch worden bestuurt op basis van de weersomstandigheden.
 • Smart home raamzonwering: in de winter heb je natuurlijk graag veel licht binnen, een heerlijke winterzon. In de zomer wil je daarentegen de zon buiten houden. De slimme raamzonwering van Somfy zorgt voor koelte en privacy.
 • Smart home binnenzonwering: slimme gordijnen zoals rolgordijnen, horizontale jaloezieën, vouwgordijnen, plissés of normale gordijnen. Ze zorgen voor privacy en beschermen tegen zonlicht. In alle woonstijlen, kleuren en materialen verkrijgbaar.
 • Smart home beveiliging: handig, een beveiligde woning wanneer je niet thuis bent. Somfy zorgt voor zowel zichtbare als onzichtbare beveiliging. Je kunt kiezen voor het Somfy alarm, maar ook voor binnen- en buitencamera’s. Handig: de binnencamera’s nemen niet op wanneer je thuis bent, wel zo veilig. Voor rondom het huis biedt Somfy een slimme IP camera buiten, waarbij je ook live én terug kunt kijken.
 • Smart home verlichting: met de slimme verlichting van Somfy verander je normale lampen in slimme verlichting. Dit met slimme schakelaars, afstandsbedieningen en ontvangers. Ook ideaal voor meer sfeer in huis, in combinatie met dichte gordijnen.
 • Smart home garagedeur: zonder de auto uit de garage in. Dat kan met de Somfy garagedeuropener. Op afstandsbediening, die je gewoon in de auto legt.

Somfy: koppel met deze slimme apps

Naast koppelen met de Somfy app koppel jij jouw smart home apparaten ook gemakkelijk aan andere slimme diensten zoals Amazon Alexa, Google Assistent en IFTTT.

 • Amazon Alexa: met Amazon Alexa kun je eenvoudig met je stem verschillende scenario’s activeren die je met de TaHoma-app hebt ingesteld. Je kunt op die manier gemakkelijk spraakgestuurd lampen of gordijnen in huis bedienen.
 • Google Assistant: naast Alexa kun je ook koppelen met Google Assistent, die los verkrijgbaar is in Google Home apparaten, je smartphone of Sonos speakers.
 • IFTTT: via IFTTT stel je eenvoudig scenario’s in. Je kunt bijvoorbeeld de gordijnen automatisch openen zodra de wekker gaat of met een TaHoma-scenario de koffiemachine activeren zodra de wekker gaat. Kortom, veel slimme, handige en bovenal leuke scenario’s om jouw leven leuker en makkelijker te maken.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]