Soorten afzuigkappen: dit zijn de mogelijkheden

Als je een afzuigkap nodig hebt dan kun je kiezen uit verschillende modellen. Voor welke afzuigkap je kiest hangt af van een paar factoren. Allereerst uiteraard je persoonlijke voorkeur. Maar ook de beschikbare ruimte en de situatie ter plaatse zijn van belang bij het maken van je keuze. Je kunt, als je de afzuigkap zelf gaat plaatsen of hier al iemand voor gevonden hebt, deze ook heel gemakkelijk online kopen. Het voordeel is natuurlijk dat je je bestelling thuisbezorgd krijgt en op je gemak alle verschillende modellen en merken met elkaar kunt vergelijken.

Keuken inspiratie afzuigkappen

Koop een afzuigkap bij een betrouwbare webshop

Een afzuigkap kopen doe je maar enkele keren in je leven als het goed is. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier. Bij Inbouw.nl vind je een ruim assortiment afzuigkappen in diverse modellen. Je kunt gemakkelijk je keuze maken aan de hand van het type dat je zoekt. Bij alle afzuigkappen vind je uitgebreide informatie over de specificaties. 

Een inbouw afzuigkap

Als je een inbouwkeuken hebt, dan is de afzuigkap vaak ingebouwd in een keukenkastje. Als de afzuigkap vervangen moet worden kies je in dit geval voor een inbouw afzuigkap. Let bij het bestellen op de juiste maten zodat je je nieuwe afzuigkap probleemloos onder de keukenkast kunt plaatsen. Deze afzuigkappen zijn netjes weggewerkt in het interieur en kun je uitschuiven als je de afzuiger wilt gebruiken. Ze zijn altijd voorzien van verlichting en je kunt de afzuiging instellen op verschillende standen. 

De mechanische afzuigkap

Wanneer je in een appartementencomplex woont dan wordt er vaak gebruik gemaakt van een afzuigsysteem dat centraal wordt geregeld. Hierop kun je dan geen ‘gewone’ afzuigkap plaatsen. De enige optie is een mechanische afzuigkap. Deze heeft geen motor. Zodra je de afzuigkap open zet staat hij in verbinding met de centrale afzuiging en zorgt op die manier voor de afvoer van kook- en bakgeuren als je aan het koken bent. Wanneer je op een dergelijk systeem een motor aangedreven afzuigkap plaatst kan dit voor problemen zorgen. De Vereniging van Eigenaren heeft hier dan ook meestal bepalingen opgenomen in het huishoudelijk reglement. 

De wandschouw afzuigkap

Vooral als je houdt van een mooie en stijlvolle keuken is een wandschouw afzuigkap een prima keuze. Deze afzuigkappen kun je prima combineren met verschillende stijlen, zowel modern als landelijk. Deze afzuigkappen zijn zowel met als zonder motor verkrijgbaar. Ook kun je kiezen uit verschillende formaten, zodat de afzuigkap je gehele fornuis of kookplaat kan bedienen. 

Een afzuigkap boven je kookeiland

Wanneer je een zeer ruime keuken hebt dan wil je misschien wel een kookeiland. Reuze handig als je om je kookplaat heen kunt lopen en het geeft je keuken een bijzondere uitstraling. Voor een kookeiland heb je een speciale afzuigkap nodig, omdat deze immers niet zomaar kan worden aangesloten op een afvoer naar buiten. Omdat de afzuigkap boven het kookeiland hangt is het een echte blikvanger in de keuken. Daarom is design bij dit type afzuigkap belangrijker dan bij andere modellen. Eilandschouw afzuigkappen zijn leverbaar in diverse uitvoeringen zodat je een model kunt kiezen dat geheel past bij je smaak en de stijl van je keuken. 

Een afzuigkap in een hoek

Als je een kleine keuken hebt dan is het vaak woekeren met de ruimte. Maar ook dan wil je kunnen koken zonder dat je de geur van je gerecht een dag later nog steeds kunt ruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoek afzuigkap die je gemakkelijk kunt wegwerken door optimaal van de beschikbare ruimte gebruik te maken. Ook deze afzuigkappen zijn in verschillende modellen te leveren en ook in diverse prijsklassen. 

Welke afzuigkap past bij jouw keuken?

Wanneer de afzuigkap in je keuken vervangen moet worden dan is er volop keuze. Als je de vervanging zelf doet dan heb je volledige vrijheid waar je je afzuigkap koopt en wanneer deze gemonteerd wordt. Als je gebruik wilt maken van de diensten van een vakman, houd er dan rekening mee dat deze soms niet van elk merk of type genoeg kennis heeft. Ook is het zo dat vakmensen vaak een volle agenda hebben en dus in veel gevallen niet op korte termijn beschikbaar zijn. Als je oude afzuigkap kuren vertoont is het dan ook aan te raden om hem te laten vervangen voordat hij volledig dienst weigert.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]