Spiegels: dit zijn de spiegel trends van 2022

Wanneer je je huis gaat inrichten dan wil je hoogstwaarschijnlijk ook een paar mooie spiegels. Een spiegel maakt de ruimte groter en is bovendien een fraai accessoire aan de wand. Je hoeft de spiegel niet eens specifiek te gebruiken, alleen het feit dat hij er hangt geeft je interieur al wat extra’s. Je kunt kiezen voor een standaard spiegel, maar als je wat bijzonders wilt dan koop je mooie design spiegels die zijn ontworpen door mensen die dat met heel veel liefde en smaak hebben gedaan.

Spiegel trends 2022

Het formaat van de spiegel

Het formaat van de spiegel is uiteraard afhankelijk van de plek waar je de spiegel hangt. In de woonkamer boven de bank past bijvoorbeeld een mooie rechthoekige spiegel. In de gang kun je een opvallende ronde spiegel ophangen, die qua kleur bijvoorbeeld mooi contrasteert met de wand. Deze spiegel zul je wellicht graag gebruiken om nog even snel je outfit te checken voordat je de deur uitgaat voor een avondje uit of een belangrijk sollicitatiegesprek. 

Een spiegel is niet per se een gebruiksvoorwerp

Heel vaak wordt een spiegel niet speciaal opgehangen om te gebruiken. In de badkamer is dat natuurlijk wel zo, daar gebruik je de spiegel voor je persoonlijke verzorging. Maar een spiegel in de woonkamer, in de hal of in een andere ruimte in je huis is vaak vooral bedoeld ter decoratie en om de ruimte groter te laten lijken dan hij is. Vroeger was een spiegel echt een gebruiksvoorwerp, ook toen was uiterlijk erg belangrijk, vooral voor de dames maar ook voor de heren. Ook toen werden er al mooie spiegels ontworpen die niet alleen nuttig waren maar ook fraai pasten bij de klassieke inrichting van de huizen van toen. 

Waar koop je trendy spiegels?

Je kunt een trendy spiegel ook heel goed online kopen. Bij Rebel House vind je een uitgebreide collectie mooie en exclusief ontworpen spiegels. Je hebt niet alleen de keuze uit verschillende formaten maar uiteraard ook uit diverse kleuren en gebruikte materialen. Het handige is dat je alle spiegels op je gemak kunt bekijken en zo een weloverwogen keuze kunt maken. Je bestelt online, je spiegel wordt vervolgens binnen enkele dagen bij je thuis bezorgd. 

Verschillende modellen

Als je een spiegel gaat kopen dan is het belangrijk om over het model na te denken. Wil je een spiegel waar je alleen je gezicht in kunt zien, dan kies je bijvoorbeeld voor een mooie ronde spiegel met een opvallende lijst. Heb je graag een spiegel waar je jezelf helemaal in kunt zien. Spiegels kunnen rond zijn, vierkant, rechthoekig, achthoekig of een nog andere vorm hebben. Als je van bijzonder houdt dan kies je voor een opvallende spiegel die meteen de aandacht trekt. 

Welke kleur spiegel kies je?

De kleur van je spiegel is natuurlijk ook belangrijk. Die moet bij het interieur passen. Meestal vervang je een spiegel niet zo vaak als bijvoorbeeld je bankstel of eethoek. Kies dus een neutrale kleur die je gemakkelijk kunt combineren als je eens wat items in de woonkamer, de hal of de slaapkamer wilt vervangen.

Hang de spiegel op de juiste hoogte

Het is heel belangrijk om je nieuwe spiegel op de juiste hoogte te hangen. Het is natuurlijk heel onhandig als blijkt dat je op een krukje moet gaan staan om in de spiegel te kunnen kijken. Anderzijds is het ook niet praktisch als je daarvoor moet bukken. Wil je een spiegel die voor iedereen in het gezin bruikbaar is dan zul je voor een wat groter model moeten kiezen. Uiteraard zorg je ervoor dat je spiegel recht hangt zodat hij een mooi geheel vormt met je interieur. 

Een spiegel reinigen

Een spiegel kun je op dezelfde manier reinigen als je ramen. Je kunt de spiegel met een spons schoonmaken en vervolgens droog maken met een trekker. Gebruik een schoonmaakmiddel dat geen strepen geeft. Een stofdoek biedt meestal niet voldoende soelaas omdat er bijvoorbeeld ook vette vingers op je spiegel kunnen zitten. Bedenk dat je spiegel vaak een opvallend item is in je interieur, houd hem daarom goed schoon zodat de inrichting er altijd tiptop uitziet. Gebruik nooit scherpe voorwerpen om een spiegel schoon te maken, hiermee kun je het glas beschadigen en lelijke krassen maken die niet te herstellen zijn.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]