Spiegels: beste plekken & voordelen voor jouw interieur

Je hebt functionele spiegels, bijvoorbeeld op de badkamer of in het toilet, maar een spiegel is zoveel meer dan dat. Een spiegel maakt jouw interieur mooier, maar maakt het bovendien ook veel ruimer. In deze blog bekijken we de voordelen van spiegels in jouw interieur. Ben jij al overtuigd, en wil je er zelf een uitzoeken, bekijk dan alle spiegels hier. Heb je al exacte maten en een stijl in gedachte, bekijk dan de spiegels van Verno eens. Volledig maatwerk!

Spiegels: beste plekken & voordelen voor jouw interieur

De voordelen van spiegels in huis

Een spiegel maakt de ruimte groter

Voor eigenlijk elke kleine ruimte geldt, voeg een grote spiegel toe aan je interieur. Hang hem aan de muur, en kies een grote maat. De spiegel reflecteert de rust van de ruimte, waardoor de ruimte ineens een stuk groter lijkt. Ook een spiegelwand is een goede optie. Je plaats dan een wand met spiegels die volledig van boven tot beneden loopt. Optisch zorgt dit ervoor dat er nog een ruimte achter zit, die eigenlijk niet bestaat.

Het licht reflecteert door de spiegel

Een spiegel reflecteert ook licht van buiten. Daardoor wordt een ruimte lichter door het gebruik van spiegels. Bovendien wordt niet alleen buitenlicht weerspiegeld, maar reflecteren ook lampen. Kies daarom gerust voor grote spiegels voor extra licht in huis.

Een spiegel aan de muur is natuurlijk ook gewoon mooi

Tegenwoordig heb je spiegels die passen bij een bepaalde interieurstijl. Bij Verno heb je keuze uit veel verschillende vormen, maar ook stijlen. Van landelijk, industrieel, vintage en modern tot design lijsten. Bovendien zijn de lijsten van de spiegels gemaakt van verschillende materialen, waardoor jij echt een mooie spiegel kunt samenstellen. 

De perfecte oplossing voor een kaal stukje wand

Een kaal stukje muur? Een spiegel is dan eigenlijk altijd een goede oplossing. Kies voor een vierkante, ronde of rechthoekige spiegel, precies een model dat past bij het plekje aan de muur dat jij over hebt. Bovendien is een spiegel vaak goedkoper dan een kunstwerk aan de muur. Een win-win situatie, in combinatie met bovenstaande andere voorbeelden van spiegels.

Feng Shui: spiegels brengen voorspoed (mits je ze goed plaatst)

Een ander voordeel is dat spiegels een bijzondere betekenis hebben volgens de leer van de Feng Shui. Spiegels zouden de energie in de ruimte versterken en bovendien zorgen voor meer voorspoed en rijkdom. Voorwaarde is wel dat de spiegels goed worden opgehangen of geplaatst in de ruimte.

Spiegel kopen? Vind jouw Verno spiegel op Homeblend

Op Homeblend hebben we veel verschillende spiegels. Alle spiegels op Homeblend komen van moderne lijstenmakerij Verno. Bij Verno gaat het oude ambacht samen met een online shop, waar je spiegels vindt met lijsten in elke interieurstijl. Handig: je kunt bij Verno een lijst kiezen, die je vervolgens op maat kunt laten maken met een spiegel erin. Zo kun je een zelf een maat kiezen voor jouw maatwerk Verno spiegel.

[ux_products type=”row” cat=”45275″]

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]