Stijlvol insecten buiten houden: het kan met een plissé hordeur op maat

In de zomer kunnen de deuren lekker open. Wat is het fijn om na een warme zomerdag de koele avondlucht het huis in te laten stromen. Hoewel, wanneer muggen en vervelende vliegen binnen de kortste keren bezit van de woonkamer hebben genomen, gaat de deur al gauw weer dicht. Geen insecten binnen, maar ook geen koele lucht. 

Het gordijn dicht houden is een optie, maar dat is zonde van het licht en niet bepaald een waterdichte oplossing tegen insecten. De ouderwetse kattenstaarten in de deur dan? Niet echt effectief en bovendien niet in elk interieur even mooi. Een betere oplossing is een plissé hordeur: Stijlvol en bijzonder effectief. Heb je openslaande deuren of heeft je deur een afwijkende maat? Dat is geen probleem, plissé hordeuren zijn namelijk gewoon op maat verkrijgbaar.

Insecten buiten houden

Wat is een plissé hordeur?

Voor we je gaan vertellen waarom een plisse hordeur wel eens de oplossing kan zijn waar je al zo lang naar op zoek bent, is het misschien goed om nog eens stil te staan bij wat een plissé hordeur ook alweer precies is. Een plissé hordeur is een hordeur van fijn geplisseerd (geplooid) gaas dat ongewenste bezoekers tegenhoudt en frisse lucht binnen laat. Een ideale manier dus om een ruimte goed te laten luchten, zonder last van insecten te hebben.

Plissé hordeuren kenmerken zich door de kunststof ketting boven en onder. De deur wordt naar links of naar rechts open geschoven en dus niet- zoals openslaande hordeuren – naar binnen of naar buiten toe geduwd. Dit zorgt ervoor dat het een gebruiksvriendelijke, ruimte besparende oplossing is. Het zwarte of grijze gaas in combinatie met een zelf gekozen kleur lijst zorgt bovendien voor een stijlvolle uitstraling.

Eindelijk een oplossing die werkt: insecten blijven buiten

Kattenstaarten, opplak-horren met klitteband, de gordijnen dichthouden als de deur open staat: heb je het allemaal al een keer geprobeerd, maar viel de effectiviteit tegen? Dat zou goed kunnen, want al deze oplossingen zijn niet 100% sluitend, en dus niet 100% effectief. Bovendien zijn al deze oplossingen nu niet bepaald de meest stijlvolle manieren om insecten buiten de deur te houden. 

Een plissé hordeur neemt nauwelijks ruimte in, sluit naadloos en ziet er wel stijlvol uit. Het gaas van een plissé hordeur houdt ongedierte en insecten, maar ook allergie veroorzakende pollen buiten de deur. Het zwarte gaas is meeverend en komt na in- en uitschuiven altijd weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. Het kan dus tegen een stootje en dat maakt het dan ook een ideale oplossing voor een huis waar kinderen en huisdieren aanwezig zijn.

Passend voor elke deur…

Goed nieuws voor wie denkt dat een plissé hordeur geen mogelijkheid is, omdat de deurmaten afwijkend zijn: plissé hordeuren zijn op maat te maken. Aan de hand van eenvoudige instructies zijn de maten eenvoudig zelf op te meten, waarna in een fabriek de plissé hordeur op maat wordt gemaakt. Dat betekent dat de hordeur niet op maat gemaakt hoeft te worden, maar dat de plissé deur altijd naadloos past, ongeacht de maat van de deur. Ook openslaande deuren en schuifpuien zijn van een plissé hordeur op maat te voorzien.

…En voor elk interieur

Of je nu een moderne inrichting hebt, industrieel, klassiek of landelijk: een plissé hordeur is eigenlijk altijd passend. De elegante aluminium constructie waarin het zwarte of grijze gaas huist is onopvallend en neemt vrijwel geen ruimte in. En als het op de bewoners aankomt is een plissé hordeur al even vriendelijk. Omdat het bijna geen kracht vergt om de deur te openen is deze ook door ouderen of kleine kinderen gemakkelijk te bedienen. En wordt er onverhoopt eens tegenaan gelopen? Trek de deur een keer open en dicht en je zult zien dat het gaas weer netjes in de plooi valt. 

Het huis lekker laten luchten, zonder binnenvliegende insecten

Nu nog meer dan anders gaat het nogal eens over ventilatie. We brengen vaak met veel mensen een lange tijd in huis door, wat de lucht ‘vies’ maakt. Zo kun je sneller ziektes op elkaar overbrengen en bij erg vieze lucht kunnen schimmels de kans krijgen om zich te nestelen in de woning.

Dat kan opgelost en voorkomen worden door voor voldoende instroom van frisse lucht te zorgen. De GGD adviseert huishoudens om één of twee keer per dag een kwartier te luchten door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Is het herkenbaar dat dit niet altijd lukt, omdat je bang bent voor binnen vliegende insecten? 

Of je nu een standaard formaat zoekt, of een plissé hordeur op maat, of deze nu op- of in het kozijn moet komen en of je nu een enkele deur, een schuifpui of openslaande deuren hebt:  Wanneer je eens een deur wilt kunnen open laten, zonder in de avond direct last van muggen, vliegen of andere vervelende insecten te hebben, dan is een plissé hordeur een effectieve en stijlvolle oplossing, voor elke deur en elk interieur.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]